kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податківці інформують

Який штраф передбачений чинним законодавством у разі якщо особа, що підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку на додану вартість, не подала своєчасно Заяву та, відповідно, не зареєструвалася як платник податку на додану вартість?

Такій особі орган державної податкової служби зобов’язаний самостійно за результатами проведення документальної перевірки визначити суму податкового зобов'язання з податку на додану вартість без врахування сум податку, нарахованих під час придбання товарів/послуг, та застосувати штраф у розмірі 25 відсотків (50 відсотків – при повторному порушенні) суми такого зобов’язання.

До уваги платників податку на прибуток!

Платник податку на прибуток може відображати у витратах вартість товарно-матеріальних цінностей та/або цінних паперів, отриманих у вигляді прямої інвестиції

Платник податку на прибуток, який отримав пряму інвестицію у вигляді товарно-матеріальних цінностей та/або цінних паперів, у разі їх подальшого використання в господарській діяльності має право на визнання витрат за цими операціями у порядку, встановленому ІІІ розділом Податкового кодексу України.

Про це зазначається в узагальнюючій податковій консультації щодо обліку товарно-матеріальних цінностей та цінних паперів, внесених до статутного фонду платника податку, затвердженій наказом ДПС України від 05.07.2012 №573.

  Платник податку на прибуток при порушенні умов для застосування нульової ставки сплачує податок на загальних підставах

  Платник податку на прибуток, який порушив будь-яку із умов для застосування нульової ставки, оподатковує прибуток на загальних підставах за базовий податковий період, в якому відбулося таке порушення. За відповідний податковий період він подає Декларацію № 1213.

Детальніше про умови застосування нульової ставки, а також притягнення до відповідальності платника податку на прибуток у разі використання не за цільовим призначенням звільнених від оподаткування коштів, роз’яснюється в узагальнюючій податковій консультації щодо застосування ставки нуль відсотків платниками податку на прибуток, затвердженій наказом ДПС України від 05.07.2012 №578.

До відома платників ПДВ

В якій графі відобразити номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України при його продажу у зв’язку з внесенням змін до податкової накладної, які набрали чинності з 12.08.2012 р?

Відповідно до роз’яснень ДПС України викладених   в листі  від 21.08.2012 р. N 1272/0/71-12/15-3117 зазначено, що:

Законом N 5083-VI частину другу пункту 201.1 статті 201 Кодексу доповнено новим підпунктом "ї" та визначено, що у податковій накладній в окремих рядках зазначаються додаткові обов'язкові реквізити "номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України".

Разом з цим пунктом 4 розділу II "Прикінцеві положення" Закону N 5083-VI доручено Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності Законом N 5083-VI забезпечити перегляд та приведення відповідними центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону. Зокрема, форму податкової накладної, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 N 1379 "Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22.11.2011 за N 1333/20071, буде доповнено відповідними графами для зазначення номера та дати митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України.

Таким чином, реквізити "номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України" підлягають зазначенню у податковій накладній з моменту набрання чинності змін до форми податкової накладної про її доповнення відповідними графами для відображення таких реквізитів.

Про перехід на спрощену систему оподаткування

Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм цього Кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

     Перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкта господарювання, зазначеного в абзаці першому пп.298.1.4 ПКУ, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст.291ПКУ.

     До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановленихгл.1р.XIVПКУ.

 Нові умови роботи на єдиному податку

Критерії

Фізичні особи - підприємці

Юридичні особи

група 1

група 2

група 3

група 5

група 4

група 6

1

2

3

4

5

6

7

 

Граничний обсяг доходу протягом календарного року,(грн.)

 

 

 

150000

 

 

1000000

 

 

3000000

 

 

20000000

 

 

5000000

 

 

20000000

Максимальне число найманих працівників

 

Не має права використовувати найману працю

 

 

 

  10

 

 

  20

 

 

  20

 

 

50  (середньооблікова чисельність)

 

Ставки єдиного податку

 

У межах

1-10%

 від мінімальної заробітної плати на 1 січня

 

У межах

2 - 20%

від мінімальної заробітної плати на 1 січня

 

при сплаті ПДВ - 3%

 -----------

 

не платник ПДВ- 5%

 

при сплаті ПДВ-  7%

 

 

не платник ПДВ- 10%

 

при сплаті ПДВ - 3%

 

 

не платник ПДВ - 5%

 

при

 сплаті ПДВ -   7%

 

 

не платник ПДВ - 10%

Розмір ставки при порушенні застосування спрощеної системи:до суми доходу перевищення обсягу, отриманого від видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему, порушень способу розрахунків

      

                          

 

                             15%

 

 

при сплаті ПДВ- 6%

не платник ПДВ-10%

 

 

 

 

 

 

 

 

при сплаті ПДВ – 14%

не платник ПДВ – 20%

Особливості ведення обліку

Ведуть Книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів (за формою, затвердженою наказом МФУ від 15.12.2011р.№ 1637)

Неплатник ПДВ (ставка 5% та 10%) –  облік доходів як для груп 1 і 2

Платник ПДВ  (ставка 3% і 7%) облік доходів та витрат у Книзі обліку доходів та витрат(за формою, затвердженою наказом МФУ від 15.12.2011р.№ 1637)

 

 

Ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат з урахуванням положень п.44.2 Податкового кодексу

Застосування РРО

           Не застосовують

        застосовують

 

До уваги щодо переходу з групи на групу!

 

Згідно п.п.298.3.2 ПКУ, за умови дотримання платником єдиного податку вимог, установлених для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, установленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви  не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

 

****для здійснення діяльності з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних виробів суб’єкти господарювання можуть обрати виключно третю групу єдиного податку за ставкою 5 %.

 

******відповідно до п.183.4 ст.183 строк подання заяви на реєстрацію платником ПДВ у разі зміни ставки єдиного податку з 5% на 3% - не пізніше ніж за 15 календарних днів  до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватись ставка єдиного податку у розмірі 3%

 

 

Інформаційно-довідковий

департамент ДПС України

0 800 501 00 7

 

БЕЗКОШТОВНИЙ ДЗВІНОК

із стаціонарних телефонів

 

понеділок – п’ятниця

з 8-00 до 20-00

 

 

 

 

Декларування доходів громадян (податкова знижка)

Податковим кодексом України розширено коло осіб, які отримали право на податкову знижку.

Витрати, що включаються до податкової знижки:

1) частина відсотків фактично сплачених платником податків за користування іпотечним житловим кредитом;

2) сума коштів, сплачених платником податків на користь закладів освіти як компенсація вартості за здобуття середньої професійної або вищої освіти;

3)сума коштів або вартість майна переданих у вигляді пожертвувань або благодійної допомоги на користь неприбуткових організаці;

4)витрати на оплату репродуктивних технологій;

5)витрати на переобладнання транспортних засобів на газобалонне обладнання або біопаливо;

6)кошти сплачені за укладеними договорами довготривалого страхування життя.

Громадянин може звернутись до органу податкової служби за своєю податковою адресою з метою подачі декларацій.

Необхідно зазначити, що у разі, якщо громадянин не скористався правом на податкову знижку у 2012 році по витратам понесеним у 2012 році, то таке право на 2013 рік не переноситься.

З року в рік кількість громадян, що подають декларації до податкових органів збільшується та у 2012 році загальна кількість поданих декларацій до податкових органів становить майже 20 тисяч.

 

 

 

Податкова знижка

Чи має право на податкову знижку батько (матір) студента, який(-а) фактично здійснював(-ла) оплату за навчання, якщо студент працював і отримував заробітну плату?

Відповідно до пп.166.1.1 п.166.1 ст.166 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-IV зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання) (пп. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ). Відповідно до статей 180 та 199 Сімейного кодексу України від 10.01.2002 року № 2947-ІІІ, батьки повинні утримувати своїх неповнолітніх дітей (до 18 років), а якщо повнолітні діти продовжують навчання і у зв’язку з цим потребують матеріальної допомоги, то батьки зобов’язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років. Згідно із пп.166.3.3 п.166.3 ст.166 ПКУ платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 ПКУ, суму коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати. Така сума не може перевищувати розміру доходу, визначеного в абзаці першому підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 ПКУ, в розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року. Працюючий студент вже не перебуває на утриманні батьків, так як має свої джерела доходу у вигляді заробітної плати. Виходячи з норм ПКУ студент, який працює, сам є платником податку на доходи фізичних осіб, база оподаткування його доходів, включаючи заробітну плату, визначається згідно вимог статті 164 ПКУ, зокрема, за пунктом 164.1 статті 164 базою оподаткування є чистий річний оподатковуваний дохід, який визначається шляхом зменшення загального оподатковуваного доходу на суму податкової знижки. Таким чином, якщо студент протягом року одночасно навчався і працював, отримував заробітну плату, то право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року має сам студент за умови документального підтвердження понесених витрат на навчання, а не його батьки, так як він вже не перебуває на її утриманні. Водночас, якщо студент влаштувався на роботу лише після закінчення навчання у звітному році і до моменту свого працевлаштування не отримував заробітну плату, то право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року має той з батьків, який фактично здійснював оплату за навчання.

Чи зберігається право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року на наступні податкові роки?

Відповідно до пп. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-IV, якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Які документи необхідно подати платнику органу ДПС при поданні декларації для реалізації права на податкову знижку за навчання?

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких послуг за навчання і строк їх надання, тобто, крім договорів з навчальним закладом та платіжних і розрахункових документів, необхідно пред'явити довідку з навчального закладу щодо кількості місяців навчання (тривалість семестрів) у звітному податковому періоді (році).

Чи мають право батьки скористатися податковою знижкою на навчання, якщо студент отримував доходи по цивільно-правовому договору?

Згідно з п.п. 14.1.170 п.14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-IV із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених цим Кодексом. При цьому, ПКУ установлено обмеження щодо неперевищення сум нарахованої платником податку податкової знижки понад суму загального оподатковуваного доходу платника, одержаного протягом року як заробітна плата (п.п.164.4.2 п.164.4 ст.164 ПКУ). Згідно з п.п.14.1.48 п.14.1 ст.14 ПКУ заробітна плата для цілей розділу IV цього Кодексу - основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв'язку з відносинами трудового найму згідно із законом. Ці відносини регулюються трудовим законодавством, зокрема Кодексом законів про працю. При укладанні трудового договору з працівником працедавець видає наказ про зарахування його на роботу, на підставі якого у трудовій книжці цього працівника робиться позначка про прийняття його на роботу на відповідну посаду. Таким чином, якщо студент протягом звітного року одержував доходи від виконання договорів цивільно-правового характеру, які не є трудовими договорами, то члени його сім’ї першого ступеня споріднення мають право на податкову знижку щодо сум, сплачених за навчання такого студента.

 

 

В податковій видають цифровий підпис безкоштовно

На Черкащині працює представництво Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (ДПС АЦСК ІДД ДПС), яке надає безкоштовні послуги електронного цифрового підпису (ЕЦП).

  Перелік документів, необхідних для реєстрації та отримання посиленого сертифіката:

Для юридичної особи:

заповнена та підписана заява-приєднання до Договору ЕЦП;

заповнена та підписана заява на реєстрацію для отримання посиленого сертифіката ключа встановленого зразку (дозвіл на використання персональних даних підписувача) для реєстрації підписувача у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС та формування посиленого сертифікату відкритого ключа;

оригінал статуту юридичної особи (положення про установу, філію) або його нотаріально засвідчена копія (надається виключно для ознайомлення);

документи, що підтверджують повноваження керівника заявника (копія наказу про призначення тощо);

документи, що підтверджують належність підписувача до юридичної особи – заявника та його повноваження, засвідчені печаткою та особистим підписом керівника юридичної особи;

копії паспортів заявника та підписувачів (копії 1-4 сторінок), засвідчені власноручними підписами власників паспортів (в разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного коду, копія сторінки паспорту з відміткою про таку відмову);

копія облікової картки платника податків* (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО керівника та головного бухгалтера) у разі, якщо формуються сертифікати для керівника та бухгалтера.

* - у разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного коду, копія облікової картки платника податків не подається.

В разі неможливості особистої присутності заявника в АЦСК ІДД ДПС, він може бути представлений довіреною особою. У цьому випадку заявник надає довіреність, засвідчену підписом керівника підприємства з прикладенням його печатки або у разі відсутності печатки – нотаріально, на здійснення процедури реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС та генерації ключів підписувача у АЦСК ІДД ДПС.

 

Для фізичної особи - підприємця:

заповнена та підписана заява-приєднання до Договору ЕЦП;

заповнена та підписана заява на реєстрацію для отримання сертифіката ключа встановленого зразку та дозвіл на використання персональних даних підписувача для реєстрації підписувача у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС та формування посиленого сертифікату відкритого ключа;

копії паспортів заявника та підписувачів (копії 1-4 сторінок), засвідчені власноручними підписами власників паспортів (в разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного коду, копія сторінки паспорту з відміткою про таку відмову);

копія облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО).

* - у разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного коду, копія облікової картки платника податків не подається.

В разі неможливості особистої присутності заявника в АЦСК ІДД ДПС, він може бути представлений довіреною особою. У цьому випадку заявник надає довіреність, засвідчену підписом фізичної особи -підприємця з прикладенням його печатки або у разі відсутності печатки – нотаріально, на здійснення процедури реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС та генерації ключів підписувача у АЦСК ІДД ДПС.

 

Для фізичної особою :

заповнена та підписана заява-приєднання до Договору ЕЦП;

заповнена та підписана заява на реєстрацію для отримання сертифіката ключа встановленого зразку та дозвіл на використання персональних даних підписувача для реєстрації підписувача у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС та формування посиленого сертифікату відкритого ключа;

копії паспортів заявника та підписувачів (копії 1-4 сторінок), засвідчені власноручними підписами власників паспортів (в разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного коду, копія сторінки паспорту з відміткою про таку відмову);

копія облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО).

* - у разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного коду, копія облікової картки платника податків не подається.

В разі неможливості особистої присутності заявника в АЦСК ІДД ДПС, він може бути представлений довіреною особою. У цьому випадку заявник надає нотаріально засвідчену довіреність, на здійснення процедури реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС та генерації ключів підписувача у АЦСК ІДД ДПС.

 

Абітурієнтам на замітку: не втрачайте право на отримання податкової знижку

По закінченні року громадяни можуть одержати з бюджету повернення певної суми податку, сплаченої ними із заробітної плати впродовж поточного року, на користь навчальних закладів для здобуття середньої професійної або вищої освіти. Таке право громадян передбачено Податковим кодексом України.

Скористатись такою знижкою можуть платники податку на доходи фізичних осіб - працюючі студенти, які самостійно оплатять своє навчання у 2012 році або батьки, які сплатять цього року за навчання дітей - студентів, які не одержують заробітної плати.

Витрати на навчання мають бути підтверджені платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів (угод), що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У документах обов'язково повинно бути відображено вартість послуги та строк її надання.

Вказані документи необхідно додати до податкової декларації, у якій платнику слід відобразити підстави для нарахування податкової знижки, із зазначенням конкретних сум та у 2013 році подати до державної податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси. А оригінали - слід зберігати протягом 1095 днів з моменту подання декларації.

При оплаті закладу освіти за навчальні послуги однією сумою за весь навчальний рік (2012-2013р.р.), майте на увазі, що включається до податкової знижки сума коштів, сплачена у звітному податковому році, тобто витрати понесені тільки за 2012 рік.

Якщо платник податку не скористався правом на отримання податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

 

 

Мораторій на застосування штрафних санкцій не поширюється на несвоєчасну сплату щомісячних авансових внесків єдиного податку

    Законом України від 24 травня 2012 року № 4834 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» з 1 липня 2012 року внесено зміни до пункту 7 підрозділу 10 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 із змінами та доповненнями (далі - ПКУ).

    Пунктом 300.1 статті 300 ПКУ встановлено, що платники єдиного податку несуть відповідальність відповідно до цього Кодексу за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій.

     Відповідно до п.7 підрозд.10 ПКУ штрафні санкції до платників єдиного податку за порушення у 2012 році порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку платниками не застосовуються.

    Тобто, у 2012 році мораторій на застосування штрафних (фінансових) санкцій  не поширюється  на окремі  види відповідальності  за порушення  чинного законодавства, що застосовується до фізичних осіб-підприємців - платників єдиного податку, зокрема, за несвоєчасну сплату щомісячних авансових внесків єдиного податку.

     Згідно з п.122.1 ст.122 ПКУ несплата (неперерахування) фізичною особою - платником єдиного податку, визначеною підпунктами 1 і 2 пункту 291.4 статті 291 цього Кодексу, авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до цього Кодексу.

 

 

Про перехід (відмову) на спрощену систему.

Слід зазначити, що з 1 жовтня, після змін, внесених Законом України від 24.05.2012р. №4834, вперше в цьому році зможуть обрати спрощену систему оподаткування фізичні особи – підприємці, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння (крім новостворених, які мали можливість зробити це ще протягом третього кварталу під час реєстрації). Нагадуємо,  що такі платники  зможуть обрати лише третю групу за ставкою 5 % або п’яту групу за ставкою 10%.

Скористатись такою нагодою мають можливість і суб’єкти господарювання, які планують реалізовувати корисні копалини місцевого значення, здійснювати кур’єрську діяльність або надавати послуги зв’язку, які не підлягають ліцензуванню.

Ще раз звертаємо увагу платників податків, що для зручностей суб’єктів малого бізнесу (у т.ч. у разі перевищення у третьому кварталі обсягів доходу) з четвертого кварталу п.р. такі платники мають можливість обрати п’яту або шосту групи платників єдиного податку. Тобто, п’ята група з річним обсягом доходу не більше 20 млн. грн. та кількістю найманих осіб не більше 20 чоловік передбачена для фізичних осіб, а шоста група з таким же обсягом  та кількістю працюючих не більше  50 чоловік для юридичних осіб.  Підприємці - фізичні особи, які оберуть п’яту групу на власний вибір матимуть можливість обрати ставку 7% при реєстрації платником ПДВ або ставку 10% - для неплатників ПДВ. Відповідні ставки передбачені і для юридичних осіб, які планують обрати шосту групу.

Щодо штрафних санкцій ще раз нагадуємо, що у разі перевищення платниками єдиного податку  обсягів доходу передбачених для обраної ними групи, фізичні особи, які обрали першу, другу, третю та п’яту групу до суми перевищеного доходу повинні застосовувати ставку 15 відсотків та обрати іншу групу єдиного податку для якої передбачені відповідні обсяги або перейти на іншу систему оподаткування. Що стосується перевищення обсягів доходу у юридичних осіб, які обрали четверту або шосту групи, до суми перевищення такі платники податку мають застосувати ставку податку у подвійному розмірі, тобто, для четвертої групи (6% та 10%) та для шостої групи (14% та 20%).

Приємною новиною для єдинників є зміни внесені Законом України від 05.07.2012р. №5083 щодо не застосування штрафних санкцій до платників єдиного податку за порушення у 2012 році порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку. Крім того, не застосовуватимуться штрафні санкції до доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві для платників, які обрали першу або другу групи. При цьому такі платники за вищевказане порушення  не матимуть обов’язку щодо переходу на сплату інших податків і зборів.

WayBe

17 вересня 2012, 10:29

Теги статті:
податкова  ОДПІ  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Михалыч

17 вересня 2012, 21:23

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: 0
И за что мы все так задолжали еттай ДрИжабе?

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"