kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Віка 

Знову про канівський “автосервіс” та про... “смаженого півня”

Ми неодноразово піднімали на сторінках газети проблему перевезення пасажирів як міським так і міжміським автотранспортом. Нагадаємо читачам, що ми розповідали (ВІКА №37, серпень 2012), як під час обговорення цієї проблеми на прес-конференції у міського голови Віктора Ніколенка, яка відбулась 30 липня, журналістами було запропоновано автоперевізнику переглянути розклад руху автобусів сполученням Канів-Київ та Київ-Канів, особливо у п’ятницю, суботу, неділю та понеділок, та ввести додаткові рейси і ще 1-2 рейси з Канева до Києва після 18.30 год. щоденно аби уникнути перевезення пасажирів переповненими автобусами. На що директор приватного підприємства Канівавтотранс Євген Маланчев заявив, що “проблем з перевезеннями пасажирів немає”...

 

Після згаданої публікації редакція отримала багато телефонних дзвінків. Люди, які телефонували, з обуренням сприйняли реакцію директора підприємства-автоперевізника на пропозицію введення додаткових рейсів за вказаним маршрутом: кожен розповідав той чи інший випадок існування такої проблеми з перевезенням — то хтось сам не міг “втиснутись” в автобус, то чиїсь діти не змогли виїхати вчасно з Києва через переповнені автобуси...

Ось один з таких листів, які отримала редакція:

“Коли приїжджаю в гості до батька, який мешкає в селі Степанці, перечитую всі випуски газети ВІКА. У №31 газети за серпень 2012 прочитала статтю “Прес-конференція: про забутих на острові людей та про міжміські перевезення пасажирів”. Можливо, я із запізненням пишу Вам листа, можливо, це питання вже розглянули на черговій сесії районної чи міської ради, але, на мій погляд, проблема, про  яку хочу розповісти, актуальна для багатьох мешканців с. Степанці і Канева.

Хочу висловити незадоволення роботою канівських перевізників, які обслуговують пасажирів за маршрутом Канів—Київ і в зворотному напрямку.

Про все по черзі.

Придбавши попередньо 06.04.2012  два квитки на рейс Канів—Київ (на 8.20 ранку) в касі Канівського автовокзалу на 16.04.2012  (це були Пасхальні свята і маршрутки їхали переповнені), я попросила касира зробити відмітку у відомості про те, що посадка пасажирів буде в с. Степанці. Яким же було моє здивування, коли при посадці в маршрутку в Степанцях водій заявив, що всі місця зайняті і потрібно було їхати в Канів на посадку. Пасажирам, які зайняли наші місця, він наказав не звільняти їх!? Виникає логічне запитання: за який проїзд ми сплатили кошти? Чому потрібно сплачувати проїзд з Канева, коли посадка була в Степанцях? І якщо вже сплатили за квитки, чому по-людськи не можна сісти на зупинці в нашому селі?

Далі — більше. Наступної неділі були поминальні дні і ми з родиною їхали на кладовище до рідних, які поховані в Степанцях. Яке ж велике задоволення ми отримали при спілкуванні з водієм маршрутки і “контролером”, яка “обілечує” пасажирів, як каже народна мудрість, ні в казці сказати... По-перше, квитки в касі не продають. Ні попередньо, ні в день відправлення, а це було 20.04.2012, п'ятниця, останній рейс о 19.40 на Канів через Степанці. Звісно, людей їхало дуже багато. Тому і приїхали на автовокзал “Видубичі” за дві години (!) до відправлення маршрутки. Симпатична жіночка-контролер на ім'я Сюзанна сказала, що посадка буде здійснюватись тільки під її керівництвом і що багато місць уже зайнято! Тим часом біля маршрутки людей зібралось чоловік 20.

В основному всі їхали або до Степанецького радгоспу або до Степанець. Іншим підходив теж тільки цей маршрут. Адже виїхати в такий пізній час до нашого села вже було нічим. Всі стояли, як кажуть, горою і почали погрожувати скаргами, якщо всіх людей не буде посаджено на цей рейс. Під тиском обурених людей всіх пасажирів впустили до салону маршрутки. Але мила контролер Сюзанна сказала, що потрібно попередньо телефонувати їй на мобільний і вона таким чином “бронює” місця, а за цю послугу бере 5 гривень додатково.

У даному випадку я хочу запитати керівництво перевізника, що в цей день обслуговувало названий маршрут: яким законом воно керується, надаючи такі горе-послуги? Де вказаний мобільний телефон, за яким можна попередньо замовити квитки? Може в касах автовокзалу? Ні, там взагалі не продають квитки на рейси до Канева! Ні за які гроші. Цікавим також є той факт, що у п'ятницю і в святкові дні на рейс о 19.40 через Степанці квиток коштує 40 гривень, а в будні він чомусь коштує 35 гривень. Також на свята маршрутки їдуть взагалі не за розкладом.

Враховуючи вище сказане, приходжу до висновку, чи не настав час навести лад у сфері транспортних перевезень у місті Каневі? Я б радила голові постійної комісії районної ради з питань транспорту звернути увагу на цю проблему. А краще самому спробувати придбати квиток на 19.40 до Степанець з Києва у п'ятницю. А, можливо, просто позбавити ліцензії тих перевізників, які порушують права пасажирів і не надають якісних послуг? Знахабніли хлопці! З людьми так не можна, адже прибуток ви отримуєте за рахунок пасажирів.

Наступний лист, думаю, буду вже надсилати на адресу Комітету захисту прав споживачів автомобільного транспорту.

З повагою Інна Гельбштейн”.

Схоже, ні у міської, ні у районної влади до цієї проблеми “не доходять руки”. А у перевізника тим більше. Тут хотів би нагадати місцевим чиновникам і насамперед автоперевізнику деякі цьогорічні повідомлення ЗМІ:

16 червня 2012 року. Під час руху загорівся автобус сполученням Київ-Кіровоград. Із 28 пасажирів, на щастя, ніхто не постраждав.

13 липня 2012 року. Загорівся автобус сполученням Варшава-Коломия. На щастя, обійшлося без жертв.

22 липня 2012 року. Під час руху загорівся автобус, який виконував рейс за маршрутом Куп’янськ-Харків. Автобус згорів повністю всього за 5 хвилин. На щастя, обійшлося без жертв.

7 серпня 2012 року. Загорівся і за кілька хвилин згорів повністю автобус, який рухався з пасажирами за маршрутом Тернопіль-Залізничний порт. На щастя, обійшлося без жертв...

Тепер питання до автоперевізника і до місцевих високопосадовців: якщо, не доведи Боже, запалає “утрамбований” людьми автобус сполученням Київ-Канів чи Канів-Київ (а як показує статистика, автобус згорає повністю за кілька хвилин!) — скільки людей встигне з нього вибратися, коли часом і двері під пасажирським натиском не відчиняються? Ви гарантуєте безпеку цих людей?!

Дуже не хотілося б, щоб на горизонті з’явився той самий “смажений півень” і наслідками такого перевезення стала займатися прокуратура. Я, як автор багатьох подібних публікацій, переконаний, що якщо станеться трагедія, всі наші публікації з цього приводу ляжуть на прокурорський стіл — щоб правоохоронні органи могли зробити об’єктивний висновок щодо нашого “автосервісу” і ролі чиновників в плані “покращання життя вже сьогодні”.

Як пасажир, я не беруся звинувачувати водіїв автобусів, які підбирають на своєму маршруті пасажирів, доводячи салон автобуса до стадії “утрамбованості”, — водій теж людина і напевно він по-людськи підходить до потреби кожної людини скористатися можливістю доїхати до місця призначення. А ось чиновникам і керівництву підприємства, яке надає послуги з перевезення пасажирів, є над чим задуматись. І думати варто активніше, не чекаючи “смаженого півня”!..

Валерій РЕВА, газета ВІКА №37, вересень 2012

WayBe

13 вересня 2012, 21:39

Теги статті:
автосервіс  перевізники  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"