kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Офіційно > Влада 

Прес-конференція: Про забутих на острові людей та про міжміські перевезення пасажирів

На прес-конференції у міського голови, яка відбулась у понеділок, 30 липня, в порядку денному було два питання: про надзвичайну подію в Каневі, яка стала однією з тем випусків новин усіх телеканалів — залишених на острові посеред Дніпра відпочивальників, та про якість перевезення пасажирів міжміським транспортом, зокрема з Канева до столиці.

Стосовно скандальної дискотеки на острові. Вона була організована увечері в суботу, 28 липня. З острова посеред Дніпра навпроти човнової станції уже в першій половині дня суботи чулась гучна музика. Увечері того ж дня на острові вже було багато молоді — добирались туди човнами... на дискотеку. А ось назад, на берег...

Стосовно першого питання порядку денного прес-конференції начальник Канівського райвідділу МНС Андрій Хижняк повідомив:

— Проведення дискотеки на острові посеред Дніпра не було погоджено ні з міською, ні з районною владою. О 4 годині 10 хвилин ранку неділі, 29 липня, на пульт зв’язку пожежно-рятувальної частини територіального управління МНС надійшло повідомлення про те, що на острові на Дніпрі навпроти човнової станції, на відстані 150-200 метрів від берега, просить про допомогу молодь, яка не може самостійно добратися до берега. Як було встановлено, на острові була організована дискотека: людей туди завезли, а назад ніхто не забрав. На острові здійнялась паніка — телефонували і на “швидку”, волаючи про допомогу. Телефон “101” не змовкав. Деякі відпочивальники посеред ночі почали добиратися до берега вплав самостійно. Було прийнято рішення виїхати на острів мобільною групою. На жаль, в нашому підрозділі немає човнів для таких ситуацій, лише завдяки човновій станції, власникам човнів, нам вдалося вивезти з острова близько 65 людей. На даний час інформації про потерпілих і загиблих внаслідок цих подій у нас немає.

Виконуючий обов’язки начальника Канівського МВС Сергій Ждан повідомив наступне:

— Організатор дискотеки на острові — приватний підприємець Василенко (“Десант”). У нас зареєстровано кілька повідомлень від громадян міста про порушення тиші (музика з острова була чутна в міських будинках,-авт.). Слідчо-оперативна група була відправлена на острів. Група виявила, що на острові перебуває близько 200 людей, там була палатка, в якій продавали пиво, шашлики. Слідчо-оперативна група склала протокол і вимкнула музику. Зараз нами вилучена афіша, в якій організатори дискотеки повідомляли про її проведення і про те, що на острів буде організовано перевезення людей.

На питання журналіста, чи не підпадають дії організаторів дискотеки під статтю Кримінального кодекса України, представник правоохоронних органів відповів: “Зараз ми збираємо матеріали і чекаємо комісію з водної прокуратури. Підприємець, який організовував дискотеку, заявив, що він звертався до міської і районної влади з заявою про проведення цього заходу, а оскільки острів нікому не належить, він вирішив сам організувати там дискотеку, при цьому про її проведення він не повідомив ні в МНС, ні міліцію, ні лікарню. На даний час в організації цього заходу криміналу я не бачу, але якби внаслідок добирання до берега вплав хтось загинув з відпочивальників — тут інша справа. Ну і якщо до правоохоронних органів надійде заява від потерпілих. Що стосується екологічних наслідків проведення дискотеки на острові — це питання вирішуватиме прокуратура екології”.

Що стосується якості перевезення пасажирів міжміським транспортом. Журналістами на прес-конференції була озвучена проблема, піднята в газеті ВІКА №30, стосовно переповнених останніх рейсів до Києва і про намір почути аргументи перевізника стосовно цієї проблеми. Разом з тим перевізнику було запропоновано до Києва ввести постійних один-два рейси після 18.30 щодня.

Міський голова Віктор Ніколенко погодився, що така проблема існує і її потрібно вирішувати. Директор підприємства-перевізника Євген Маланчев, присутній на прес-конференції, заявив, що з перевезеннями пасажирів проблеми немає завдяки додатковим рейсам, які замовляє автостанція. “Кожного дня мені подають заявку на додатковий рейс, ми подаємо автобус і проблем з цим немає, — заявив Євген Маланчев. — Якщо ж комусь з пасажирів, хто їде до Києва на нічний поїзд, потрібно доїхати до столиці — нехай замовляють таксі. Міжміські рейси мають право перевозити пасажирів до 22 години, а якщо ми введемо з Канева до Києва рейс о 20-й годині, то назад він не зможе повернутись”.

— Нехай ночує в Києві, а вранці везтиме пасажирів зі столиці до Канева, — запропонував журналіст.

На питання, скільки “стоячих” пасажирів має право перевозити міжміський автобус, Євген Маланчев відповів: “Жодного!”

— Чи спостерігали ви, з якою кількістю пасажирів відправляється до Києва останній автобус з Канева о 18.30?

Директор підприємства-перевізника заявив, що стоячі пасажири виходять у селах, а до столиці стоячі пасажири не їдуть. На що почув заперечення про те, що, наприклад, у понеділок, 2 липня, до самого Києва йшов останній автобус, переповнений пасажирами. На що Євген Маланчев сказав: “Ми заборонимо брати стоячих пасажирів на всі рейси”.

— А як добиратися до Києва тій кількості “стоячих” пасажирів, які не зможуть виїхати “сидячими” автобусами?

— Та немає ніякої проблеми, — була відповідь перевізника. — Нехай автостанція замовляє додаткові рейси і їх будемо давати.

— Про існування додаткового рейсу сьогодні чи післязавтра пасажир повинен буде здогадуватись? Чому цей додатковий рейс не ввести в постійно діючий розклад перевезення, щоб споживач ваших послуг міг планувати час виїзду з Канева, а не здогадуватись, чи є сьогодні додатковий рейс?..

Дискусія тривала близько години. До спільного знаменника журналісти і перевізник так і не прийшли. Міський голова Віктор Ніколенко запропонував через газети опитати мешканців міста стосовно шляхів вирішення проблеми. “Ми після цього, як влада, втрутимося у вирішення цієї проблеми, вийдемо на відповідні структури, щоб вирішити проблему”, — заявив мер Канева.

Враховуючи ситуацію, що склалася, і заручившись намірами міського голови втрутитись у вирішення піднятої проблеми з перевезеннями пасажирів, ми звертаємося до наших читачів: надсилайте на адресу редакції свої пропозиції стосовно забезпечення перевізником комфортного перевезення пасажирів міжміським транспортом. Свої пропозиції надсилайте до редакції поштою, або залишайте в письмовому вигляді в кіоску “Кодак”, що на привокзальній площі. Зараз від вас, від вашої активності залежатиме, якої якості ми всі — потенційні пасажири — отримуватимемо послугу, яку надає нам перевізник: будемо їздити до столиці в переповнених автобусах, чи як належить мешканцям “центру Європи”.

 

Валерій РЕВА, газета ВІКА №31, серпень 2012

WayBe

2 серпня 2012, 07:43

Теги статті:
Віка  прес-конференція  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 28

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"