kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

Канівські дороги.Невже "лёд тронулся,господа..."?

Це не означає, що плани відмінені чи відкладені у "довгу шухляду", - говорить Канівський міський голова Віктор Ніколенко. - Ні, вони є і будуть реалізовані. Шукаються кошти в державному та міському бюджеті, йде робота з інвесторами, знаходяться інші можливості, аби реалізувати задумане.

У передвиборчій програмі!!! та на зустрічах з громадою Канева міський голова В.Ніколенко у своїй роботі ставить акцент на ремонті канівських доріг, які за останні десятиліття прийшли у вкрай незадовільний стан. Особливо дороги на віддалених вулицях міста.

- Кошти, які виділялися, насамперед спрямовувалися на центральні дороги, де завжди пожвавлений рух. Вулички на околицях залишалися забутими, а люди, що проживають у цих районах, залишеними напризволяще. Розбиті шляхи не дають можливості пустити туди рейсові автобуси. Тамтешнім мешканцям дуже нелегко добиратися до центру Канева. У результаті вони стають відірваними від міста, ніби на якомусь острові, - пояснює міський голова.

Звичайно, воднораз відремонтувати всі дороги у Каневі міській владі не вдається. Але робота йде. Так, восени минулого року було відремонтовано дороги по вулицях Калініна, Маяковського, Рильського.

- Ділянка на вулиці М.Рильського була непроста, - розповідає перший заступник Канівського міського голови І.Ренькас. - По-перше, досить крутий підйом. Після кожного дощу вода стікала там донизу, де й залишалася, адже водозливна система на розі вулиць Рильського і Леніна також давно вийшла з ладу.

Вода в калюжах, що восени та навесні взагалі не висихали, руйнувала асфальт. Тому спочатку було відремонтовано водозливну систему, а вже тоді розпочато роботи з асфальтування дороги. Ремонтні роботи виконувало ПП "Канів-Граніт" (дир. А.Авеян).

- Спершу на підйомі ми провели ямковий ремонт. А вже потім, коли вирівняли поверхню, зробили капремонт, поклавши ще 5 см асфальтного покриття, - пояснив І.Ренькас. - До цього капітальний ремонт на цій вулиці не проводився років 15.

Наразі підйом вулиці М.Рильського устелений якісним асфальтовим покриттям. Автомобілісти не бояться застрягнути колесом у черговій ямі, пішоходи - впасти та зламати ногу.

15 років чекали ремонту дороги жителі вулиці Паркової у Каневі. Нарешті дорога є

У цьому році роботи по ремонту доріг на віддалених вулицях продовжилися. Наступним об'єктом стала вулиця Паркова.

- На відрізку дороги по вулиці Парковій нам вдалося зробити капітальний ремонт. Протягом останніх 15-и років на цій ділянці час від часу лише "латали" ями. Та вони швидко утворювалися знову. У результаті, коли ми приїхали вивчити ситуацію, то побачили, що 60% дороги пошкоджено, тут був справжній танкодром, і ямковий ремонт просто не дав би ніякого результату. Ми запланували зробити все якісно, і нам, здається, це вдалося. - розповідає І.Ренькас. - Роботи провели на початку липня ц.р. Виконували їх знову працівники ПП "Канів-Граніт". Можу запевнити, що якість робіт цього канівського підприємства нас повністю задовольняє. У результаті було покладено 1423 кв.м асфальтового покриття.

Роботи тривали кілька днів. За цей час працівники ПП "Канів-Граніт" провели підготовчі роботи - "залатали" ями, поклали вирівнюючий шар. Після цього було постелено основний шар, товщиною п’ять сантиметрів.

- Ремонт дороги на цій вулиці дуже важливий. Вона густонаселена. Обабіч автошляху з кожного боку розташовані житлові будинки. Окрім того, саме цією вулицею ходять жителі з інших - сусідніх вулиць, що витікають із Паркової, а саме з Вишневої, Донця, Кішки, Піонерської та інших. Загалом, у цьому мікрорайоні проживає близько 1000 осіб. Вони заслуговують на гарну дорогу, - повідомив для газети "Дніпрова Зірка" міський голова Віктор Ніколенко.

- Вартість капітального ремонту по вулиці Парковій складає 432 тис. 300 грн., - продовжив В.Ніколенко. - І хоч на сьогодні проплачено лише 253 тис. 600 грн., ремонтні роботи виконані повністю. Канівське підприємство ПП "Канів-Граніт" іде назустріч жителям і виконує значну частину робіт авансом.

Жителі вулиці Донця у Каневі відремонтували свою дорогу власноруч

Люди і раніше час від часу зверталися до міської ради з проханнями відремонтувати ту чи іншу ділянку дороги. Коли ж побачили, що робота робиться, звернень побільшало в рази. Канівці цікавляться, коли і на їхній вулиці буде свято. Та як стало відомо, не всі чекають, склавши руки. Так, жителі вулиці Донця, що біля Паркової, відремонтували свою дорогу самостійно. Активісти зібралися, винайняли машину із ремонтним матеріалом і самотужки, засукавши рукава, залатали всі ями на дорозі. Наразі дорога, можливо, і не така приваблива на вигляд, як на вулиці Парковій, але вона рівна і ціла. Водночас виконавчий комітет Канівської міської ради запевняє, що ремонтні роботи доріг продовжаться.

- Вулиця Паркова - це не перша і не остання вулиця, на якій ми у цьому році проведемо ремонт дороги, - зазначає перший заступник Канівського міського голови І.Ренькас. - Так, уже проведено капітальний ремонт по вулиці Дорошенка (мікрорайон Костянець). Це дасть можливість знову відкрити в'їзд до нашого міста через Костянець. Окрім цього є інші плани. Найперше і найважливіше, мабуть, для всіх жителів міста - це капітальний ремонт дороги по вулиці 206-ї дивізії у Каневі. Також вже зроблений ямковий ремонт по вулиці Героїв Дніпра, а від житлового будинку №37 до будинку №49, що по вулиці Героїв Дніпра у Каневі, буде проведено капітальний ремонт. На черзі вулиці Кірова, Тичини. Всі роботи мають бути зроблені до кінця цього сезону.

Далі за планом - Монастирок, Ісковщина, Бесарабія…

Вулиці 206-ї дивізії та Героїв Дніпра - найбільш вразливі. Адже саме на ці вулиці випадає максимальне навантаження транспорту. Однак, окрім головних магістралей міста, міський голова В.Ніколенко не забуває про віддалені вулички, ремотні роботи на яких планує продовжити. Цього разу на черзі вулиці Монастирок, Бесарабія, Ісковщина.

- Жителі цих вулиць завжди були обділені увагою міської влади. У них не те що доріг не було, а навіть газу, - каже В.Ніколенко.

Міський голова серйозно взявся за відновлення історичної частини Канева, адже саме звідси розвивалося наше місто і повз ці місця пролягає останній шлях Кобзаря.

Однак, як повідомив перший заступник Канівського міського голови, І.Ренькас, не все так просто. Перед прокладанням автошляху (наразі там лише грунтові дороги, посипані щебенем) потрібно провести газ та замінити водопровід, адже ці магістралі проходять саме під шляховим покриттям.

- До 2010 року ці роботи було виконано. Газ до осель проведено. Водопровід оновлено. Наразі можна розпочинати роботи із прокладання дороги, - розповідає І.Ренькас. - Але треба врахувати, що вулиці Ісковщина, Бесарабія, Монастирок - це гориста місцевість. Дороги там вузькі та мають круті підйоми, з яких після дощу тече вода. Тому асфальтові дороги не підійдуть - їх швидко розмиє. Потрібно класти бетоновану дорогу. Вартість її практично така ж, як і асфальтової. Роботи, скоріше за все, виконуватимуть працівники ПМП "Інтербуд" або "Дніпробуду". Сподіваємося розпочати роботи цього року. Все залежить від фінансової спроможності, адже ці роботи будуть фінансуватися саме з міського бюджету.

Дніпрова зірка

bee

27 липня 2012, 13:12

Теги статті:
дороги  ремонт  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"