kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Дніпрова зірка 

Хамству на газонах - СТОП!

Скажемо «ні!» паркуванню автомобілів у недозволених місцях.

Уночі прокидаєшся від жахливої "мелодії" - то в автомобіля, що стоїть під будинком, спрацювала сигналізація. Уранці лунають звуки від гуркоту двигуна - це котрийсь із сусідів прогріває свою машину. Вихлопні гази підіймаються вгору, проникають до людських осель через відкриті вікна та кватирки. Піднімаєшся з ліжка, визираєш у вікно, а там - білі, сині, червоні, зелені, чорні, сріблясті… стоять щільними рядами автомобілі. Ставлять їх власники під будинками, на тротуарах, на газонах і навіть на дитячих майданчиках, де бавляться діти, їхні діти…

Питання боротьби із паркуванням автомобілів у недозволених місцях на вулицях Канева порушили читачі газети "Дніпрова Зірка". Проведений рейд показав, що тротуари, газони, дитячі майданчики поступово перетворюються в Каневі на суцільну автостоянку, не зважаючи на те, що у неналежних місцях паркування автомобілів заборонено законом. Однак для більшості наших канівчан закони не писані. Пересвідчитися в цьому можна, заглянувши до будь-якого двору житлової багатоповерхівки.

- Штраф за паркування авто у непризначеному для цього місці становить 255-340 грн. У цьому році було зафіксовано близько 20 таких випадків. Найбільше їх спостерігаємо поблизу базару (у базарні дні) - водії заїжджають на тротуар, розташовують свої машини на газонах. Також заїжджають водії на Ярмаркову площу. Було зафіксовано, коли таксист під'їхав до самого входу до піцерії "Браво", за що на нього було накладено штраф у розмірі 255 грн. Часто стають порушниками власники магазинів, які розташовані на Ярмарковій площі. Вони під'їжджають до своїх крамниць на вантажівках і розвантажують товар. На зауваження відповідають: "Ми стільки коштів вклали у цю площу, що маємо право під'їжджати так, як нам зручно", - пояснює старший державтоінспектор Канівського міжрегіонального відділення ДАІ М.Медведенко.

Також багато автомобілів уночі "відпочивають" біля багатоповерхівок, де живуть їх власники. Оштрафувати їх, зазначає втоінспектор, неможливо.

- Ніхто не вийде до своєї машини, якщо побачить поруч працівника ДАІ. А вартувати їх немає часу. У Канівському міжрегіональному відділенні ДАІ на сьогодні працює всього п'ять осіб. Ця проблема не має вирішення ще й тому, що у місті бракує стоянок для автомобілів. Офіційно їх зареєстровано всього три (по вулиці Енергетиків та дві по вулиці Шевченка) плюс ще кілька неофіційних. Цього, звичайно, недостатньо. На одній стоянці можуть розміститися 50-100 автомобілів, а легковиків у місті близько 14000.

Залишати свої машини просто неба ще й небезпечно. Зокрема, у минулому році по вул. Героїв Дніпра та 206-ї дивізії було багато випадків крадіжок в автомобілях - крали бензин, знімали колеса, цупили магнітоли, - розповів М.Медведенко.

Здається, причини виникнення проблеми зрозумілі - тут паркуватися не можна, а місць, де можна, бракує. Заходимо в глухий кут. Однак, заглянувши до цих же офіційних автостоянок, бачимо, що вони не заповнені повністю - завжди є вільні місця. Канівці надають перевагу паркуванню машин саме під будинками - поруч і, головне, безкоштовно. Далебі, нахабність та хамство деяких автовласників переходять всі межі - свої машини вони розташовують просто на газонах, чим завдають їм непоправної шкоди. Затоптується трава, ламаються кущі та дерева, що ростуть поблизу, отруюється бензином, соляркою та маслами грунт.

Газон як майданчик для паркування - далеко не поодинокий випадок. Дехто з власників машин обирає трав'яний покрив як місце для паркування постійно. Мовляв, це ж не клумба з квітами та викладеним камінням. Те, що на цьому місці жодна рослина, а тим паче квіти, більше ніколи не виростуть, їх не зупиняє. Від буксування коліс через деякий час на місці, де ще нещодавно росла трава, утворюються дві "лисі" смуги. Трава гине повністю. Цьому сприяють ще й масло, бензин, солярка, що часто капають з машини. Продовжуючи так жити, ми досить швидко можемо змінити статус Канева як зеленого міста на місто мертвих газонів.

Окрім того, масло, бензин та інші хімічні речовини, які стікають на траву і негативно впливають на землю, можуть завдати великої шкоди ще й дітям. Адже, малеча, часто граючись біля будинку, торкається трави, зриває її, тягне до рота… Такі забавки можуть спровокувати отруєння, інфекційні хвороби, а то й значно гірше. І все це саме через розташування на газонах автомобілів.

Перший заступник Канівського міського голови Ігор Ренькас погодився з тим, що багато канівців паркують свої авто у недозволених місцях та прокоментував ситуацію так:

- Аби з цим боротися, ми домовилися з ПМП "Інтербуд" (керівник О.Куценко) про виготовлення спеціальних декоративних стовпчиків, які будуть встановлені на Ярмарковій площі. Вони не даватимуть водіям можливість припаркуватися у недозволеному місці, але водночас не псуватимуть площі. Плануємо розпочати роботу вже цього літа. Щоб автовласники не встановлювали свої машини на газонах та дитячих майданчиках біля житлових будинків, працівники КП "ЖЕК" створюють зі старих труб своєрідну огорожу. Поки що виходимо із ситуації таким чином, - повідомив І.Ренькас.

Проблема хамського поводження автовласників не нова. Існує вона не тільки в нашому місті. Багато хто вже оцінив усю важливість таких необхідних клаптиків трави і почав бити тривогу. Так, у ЗМІ неодноразово повідомлялося, як жителі великих міст проколювали колеса автівок, пошкоджували покриття чи обливали фарбою машини, таким чином ведучи боротьбу із власниками автомобілів, які нахабно розташовують свої машини біля будинків та на газонах. Але це, звичайно, не вихід. Як же вирішити цю проблему? Можливо, підкажуть читачі…

Підготувала Катерина ПРУДКА, фото Олександра ВАВІЛКІНА

Від редакції газети "Дніпрова зірка":  Ми повинні захистити своє рідне місто. Усіх, хто бажає долучитися до боротьби із паркуванням автомобілів у недозволених місцях, закликаємо - надсилайте на електронну (dniprowazirka@ck.ukrtel.net) та поштову (19000, Канів, вул. Енергетиків, 24) адресу або приносьте до редакції фотографії із зафіксованими випадками паркування автомобілів у недозволених місцях. Фотографуйте машини із номерами, якщо знаєте, вказуйте прі-звища власників машин - ці знімки будуть розміщені на шпальтах "Дніпрової Зірки". Скажемо хамству на газонах "СТОП!".

ФотоГАЛЕРЕЯ хамства на газонах

Джерело: "Дніпрова зірка"

WayBe

1 червня 2012, 20:55

Теги статті:
стоянка  авто  
Голосів:
2
02

Всього коментарів: 13

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"