kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Віка 

Із загадковим кооперативом "Дніпрові сади" нічого не вийшло — сесію зірвали…

Знову кипіли пристрасті на позачерговій сесії міської ради, яка відбулась 19 квітня цього року. Причиною стало накладання вето міським головою на рішення сесії про виділення земельної ділянки садовому кооперативу "Дніпрові сади", — дуже вже багато виникло питань до цього рішення. Незвичним було те, що вперше для нинішньої каденції депутатів було накладено вето міським головою. Дуже це вже було незвичним після прийняття (майже завжди)  рішень переважною більшістю, як, до речі, і останнього. Це, можливо, вперше міський голова почув і зрозумів, що не завжди позиція більшості співпадає з позицією мешканців міста і навіть закону. І не тільки почув, а й не погодився з позицією більшості. Те, що прийняте рішення є незаконним, було зрозуміло ще на минулій сесії, коли проект рішення не був завізований та погоджений юристом, профільним заступником та комісією облдержадміністрації. Але на це ніхто з більшості депутатів не звернув уваги, — дуже вже хотілося отримати якнайшвидше діляночку. І те, що міський голова не підпише це рішення, ніхто із більшості не чекав.

Саме тому розгляд цього питання на сесії розпочався з того, щоб з'ясувати, чи витримав  міський голова процедуру та чи  вірно подав свою незгоду підписати це рішення. Це не принципово. Вважаю, що є головне, — рішення суперечить закону і чомусь про це не хочеться чути так відкрито зацікавленим депутатам. Це питання не повинне було взагалі розглядатись на сесії, як таке, що суперечить процедурі погодження. Але дуже вже хотілося декому якнайшвидше прийняти це рішення. Щоб з'ясувати, хто саме так лобіював це рішення, було звернення до міського голови провести службове розслідування. На жаль, на сесії міський голова не озвучив результати розслідування. Хоча згідно з Регламентом міської ради, відповідальний за підготовку рішень сесії — секретар ради, тобто Калніболоцький О.А. Навіть те, що розгляд цього питання розпочався із блокування трибуни чорнобильцями, не змінило ставлення депутатів до цього питання. Як були впевнені народні обранці, що все зроблено правильно, так і залишились переконані в своїй правоті. Не поділяю позицію представників чорнобильців, у вимогах яких стояло першим: "Включіть і нас до цього списку — не будемо блокувати трибуну!" Якась вибіркова справедливість: якщо мені дадуть, то все зразу стає справедливим. Цим спробував скористатися секретар ради Калніболоцький О.А., запропонувавши і чорнобильцям теж дати землю під садівництво, правда, в іншому місці. З яких це пір секретар ради, як чарівник, може роздавати землю за власним бажанням? Треба віддати належне блокувальникам, що не купились на це та вимагали відміни цього рішення. Сесія більше нагадувала недільний базар: хто коли хотів — виходив, хто хотів — той виступав, ніхто нікого не слухав. Дійшло до того, що більша частина депутатів просто вийшла із залу (порадитись) разом із секретарем ради. Якось дивним виглядало таке об'єднання, здавалося таких непримиренних політичних опонентів: Партії регіонів та БЮТ. В залі просто не було кворуму для продовження сесії. Сесія вийшла з-під контролю.  Тут просто не витримав міський голова і своїм рішенням сесію закрив.

Ситуація склалась надзвичайна. Чим все це закінчиться — складно передбачити. Такого я ще не бачив впродовж всіх своїх депутатських каденцій. Та спробуємо проаналізувати можливі наслідки.

Рішення, яке прийняла сесія міської ради 5 квітня відносно кооперативу "Дніпрові сади", дійсно було незаконним. Міський голова на законних підставах наклав вето на це рішення. На законних підставах розпочала роботу позачергова сесія саме із цього питання. Завданням сесії було подолати вето або погодитись із ним. Саме більшість депутатів, яка бажала подолати вето, порушуючи Регламент, зірвала сесію. Тобто вето не було подолане і рішення залишилось не прийнятим. Сесія закінчилась, але залишився дуже неприємний осад. Від того, що, виявляється, не всі ми рівні. Депутати якось "рівніші". Чомусь, виявляється, саме депутати опиня-ються в потрібному місці і в потрібний час. Саме вони опиняються в потрібному кооперативі, про який ніхто навіть не знав. Відкрито лобіюється це питання та нікому чомусь "не відомо", хто ж в тому кооперативі та хто ж є його засновником. Оприлюднення цієї таємниці, мабуть, можна прирівнювати до державної зради, бо так не хочеться, щоб всі знали, що там є не тільки депутати міські, є й дуже поважні люди. А про них не можна так відкрито — скоро ж вибори. Чомусь виявля-ється, що саме депутати опиняються першими на отримання діляночки на Маяковського та діляночки, всупереч закону, під тимчасову споруду. І нікого це не цікавить, що так не можна, це незаконно. Депутатам все можна, закон — це для пересічних громадян. І я зовсім не дивуюсь реакції людей в Інтернеті на смерть депутата Верховної  Ради: "Коли ви вже всі подохнете?" Це ж яку ненависть викликають депутати всіх рівнів, що люди бажають найгіршого, хай Бог їм пробачить. Невже ми, депутати, такі найкращі і заслуговуємо якихось преференцій, як заслугу за таке "служіння" народу? А може справа в тому, що своє і для себе стало найголовніше і ми перетворились в хазяїв життя? Колись, сподіваюсь, ми побудуємо громадянське суспільство, де головним буде воля громади. Але дуже великі сумніви, що це станеться ще за нашого життя  з таким відношенням людей, яких обрали та доручили їм приймати рішення від імені громади. Вперше за всі роки мого перебування депутатом міської ради у мене виникло бажання не бути причетним, навіть побічно, до цього шабашу беззаконня та зверхнього ставлення до людей. Було просто соромно. Я не є ідеальною людиною, але це вже занадто.

Пройде час і це питання буде якимось чином вирішене. Та чи будуть зроблені висновки депутатами та врешті-решт громадою? Може почнемо більш уважно придивлятись до того, хто ж в тому партійному списку? А може почнемо відкликати своїх "обранців"? Себе не виключаю — теж можу помилятись.

 

Володимир Коржов,

депутат Канівської міської ради

газета ВІКА №17, квітень 2012

 

WayBe

25 квітня 2012, 15:26

Теги статті:
Віка  кооператив  Дніпрові сади  
Голосів:
5
05

Всього коментарів: 111

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"