kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Олекса 

Герой України Степан Бандера (01.01.1909 - 15.10.1959)

 

В історії кожного народу є люди, які опиняються в центрі доленосних подій, стають ініціаторами, організаторами і провідниками масштабних суспільних рухів.  З часом їх імена набирають символічного значення і для наступних поколінь служать віхами й орієнтирами, що ними нащадки позначають довгий шлях свого народу до свободи.

 

   Має таких людей і Україна. І крізь морок століть та отруйний пропагандивний чад окупацій пробивалися до свідомості народу імена Івана Мазепи, Симона Петлюри, Степана Бандери. Їх не вдалося замовчати навіть нашим найлютішим ворогам, бо вони ввійшли називними в історичну парадигму багатосотлітніх українських визвольних змагань: козаччина, Хмельниччина, мазепинство, гайдамаччина, коліївщина, петлюрівщина, бандерівщина.

За ставленням до цих особистостей і досі свої і чужі розрізняють серед нас українців і малоросів, друзів і ворогів, борців і рабів.

 

Однією з найяскравіших знакових постатей в нескінченному ряді подвижників українського національно-визвольного руху є Степан Бандера — Провідник ОУН, теоретик, організатор і символ героїчної і безкомпромісної боротьби українців за власну державність і свободу народів у 30—50 роках XX століття. Та лише в останні роки в українців, особливо на Великій Україні, з'явилася можливість одержати об'єктивну інформацію про цю незвичайну Людину. Зараз, перед 2012 роком, коли сповнюється 103 роки від дня його народження і 53 роки з дня смерті від рук московського найманця, з'являється все більше відомостей про його діяльність. Так знетямлена окупантом Україна наново відкриває для себе Степана Бандеру.

 

Ірина Фаріон - Степан Бандера, практик, теоретик, містик націоналістичного руху(аудіокнига)-  http://music.i.ua/user/34416/11765/

 

 

 

 

 

 

Олекса

25 грудня 2011, 12:13

Теги статті:
провідник українців  
Голосів:
8
35

Всього коментарів: 70

Сторінка коментарів: 1
Олекса

25 грудня 2011, 12:40

IP: 176.67.9.xxx
Рейтинг: 1
Чому потрібен культ провідника? Що вище розуму?

1. Наші предки мали культ Начальника Роду (Родоначальника). Родоначальника звали "Сур'я Орь", що значить "Сонячна Величність, Вельможність".


"Сур", "свар", "сур'я", "сура". Вглибимося у суть цих санскритських слів. "Сура" тотожне із "суна", "сві", воно означає "сила", "повносилля", "відвага", "вельможність", "мудрець", а "сур'я" — значить "сонце", "сур'я кала" (сонячне коло, цілодення), "сур'я дева" (сонце бог), "сур'я пашана" (сонцепошана, сонцеслужіння, культ сонця). Згодом слово "сур" наші предки почали вимовляти як "сар" або "цар" в значенні "осяяний", "сонячний", "єдиноуправляючий".

2. Слово "отаман" наші предки (клясичний санскрит) вимовляли як "ітіман", "атіман", "атман". Знаходжу в "Рик Ведах" "атман" в значенні "душа", "вільна душа", "незалежність", "рух".
Входячи у старі нетрі Індо-Европейської філології, я бачу, що слово "ітіман" (ведучий розум) вживали оріяни (в Оріяні-Праукраїні) ще перед постанням Індо-Европейської раси, тобто сім тисяч літ тому, старотевтони (німці) казали "атум", англо-сакси "адгм", старогреки -"отиос".
Та всі ці твердження не віддзеркалюють "ядра" цього містерійного слова, і тому я примушений всесторонньо шукати таїни його первородности.
Слова "іті" і "аті" означають "іти". "Ман" старе, як світ розуму, означає наше "ман" (манити, проявляти розумову спритність).
"Ітіман" відоме в санскриті в значенні "той, хто розумно веде", він "отаман". Західні европейці кажуть "мен", "ман".

3. "Гетман" тепер пишуть як "гетьман". Слово "гет" — ровесник "іті". Воно багате різними вимовами — "гет", "гат", "гата". Нині ми кажемо "гатити", "гатить". Наші предки під словом "гат" розуміли "наступ", "могутній рух вперед", вони були "Гіттітами".
Той, хто має добре розвинене почуття асоціятивности, по філологічному нюхові відчує, що й англійці вживають слово "гіт" майже в цьому значенні.
Я знайшов у "Магабгараті" слово "гатия" в значенні "биття", "знищення", у "Рик Ведах" "гата" (вдар), "гатака" (вдаряти, гатити). Слово "гаташва" (той, хто вбив коня), "шва" (кінь, "шва" тотожне з нашим "лша", лоша).
"Гатавір'я" — людина, яка загубила натхнення (інспірацію). Слово "віра", "вір'я" наші предки вживали в значенні "відвага", "натхнення", "благородна задушевність".
І нарешті входимо в ядро мети. Слово "геті", "гет", "гету" означає, наприклад, у "Рик Ведах" "озброєний наступ", а в "Магабгараті" -"вогниста зброя".
"Гетувід'я" — значить утверджувати знанням, а "гетувакана" — утверджувати промовою, "вакана" (ваакати, ваакає, промовляє).
Слово "Гет Ман" означає "Наступаючий Розум", "Проявляючий Мудрість". В часи Жовтневої революції в Оріяні (Україні) духовні раби (брати-чужовіри), чадіючи несвідомістю, репетували: "Не треба нам гетьманів, не треба нам царів, не треба отаманів, обрядів і богів!"

4. А що ж вам треба? Кріпацький колгосп імени ренегата Хрущова, імени грузина Сталіна, імени жида Хатаєвича, імени тунгуса Постишева, грекині Паші Ангеліної, москвина Олекси Стаханова, німця Ернеста Тельмана і масові могили винницькі, в яких лежать діти і матері, дротом пов'язані, в затилок постріляні, і мільйони дітей, жінок, юнаків і юнок, конаючих на чорній (на найбагатшій у світі землі) у муках голодної смерти, і "геніяльний вождь світового пролетаріату Ленін", і демократична екзекуція ЧЕКА — ГПУ НКВД -МВД?
"Гетмани, гетмани, якби то ви встали, встали, подивились на той Чигирин, де ви панували". Вони в граді Кия не панували? "Грязь Москви, варшавське сміття ваші пани -ясновельможнії гетьмани!"

5. Москвини в 1613 році, вибравши москвина (сина патріярха Філарета) Михаіла Романова царем Московитії, вдарили перед ним доземні поклони і "возопили": "Бог на небі, а батюшка-цар наш на землі! Царюй над нами, бо ти наш! Нам "нужен строгий начальник" для "покорєнія нових земель і народов"".
Московський патріярх Філарет, взявши "Євангелію", прочитав московській еліті такі значущі слова: "Я сам бажав би бути відлучений від Христа за братів моїх, рідних мені по тілу" ("Євангелія", П. св. а. Павла до Римлян, 9-3).
Патріярх Філарет започаткував суто московське розуміння християнізму. Християнізм став не метою, а слухняним знаряддям в руках майстрів московської імперії. Історія вчить, що лише таке поняття віри Христової корисне для державотворення.
Виникає питання: хто москвинам шепнув,що для творення держави (будь-якої держави) необхідний культ провідника (царя, воєначальника, вождя)?
В анналах історії занотовано, що архітектами москвинського державотворення були рідняки з роду хана Багрі Мурзи, що тоді поселилися в Москві.
Монголи-радники ствердили, що там, де в родині немає культу батька, легко навіть мудрих синів розсварити і їхніми господарствами заволодіти.
Культ батька (батюшки царя) став твердим хребтом, на якому виросла, встабілізувалася і швидко змогутніла Москвинська імперія. Ті, які житимуть сто літ після моєї смерти, знатимуть, що вона в мої дні однією ногою стояла на Курильських островах, а другою — в Берліні.
Якщо латинське "культус" означає "піклування", "поклоніння", то ми звернемося, наприклад, до гордих англійців, які теж лише тому, що плекали культ провідника (короля), стали великим імперським народом.
Слово "маєсті" походить від "маґнус", а "магнус" від санскритського (праукраїнського) "маг", "мага" (могутність, мужність, величність, сила). Маєсті — незалежна сила, авторитет, достойність, "воршіп", шанування, культ особи, поклоніння, шаноба).

6. Коли впаде в Англії культ провідника (культ короля, лорда, в домініях — культ губернатора) впаде Англія, впаде дисципліна англійського розуму. Немає дисциплінованого розуму — немає будівників держави.
Англійці вірять — народ не може жити без провідника так, як не може жити рій бджіл без матки. Історик нотує, що "англійці своїх монархів (єдиностаршин) утримують, слухають їх, поклоняються їм і вимагають такої ж пошани від інших.
Вони в народному славні просять "Боже, хорони короля". Вони вірять, що коли король чи королева будуть жити і володітимуть ними, то все інше станеться само по собі.
Вони не моляться за свій народ, за військо, уряд, тільки — за короля. Вони вірять, що так довго, як будуть вони мати короля, матимуть силу, волю, і пошану між народами". В їх "маєсті" — субстанція незалежної сили.
Вони (англійці) вірять, що вони колонізували Австралію, США, Канаду, Нову Зеляндію, Південну Африку лише тому, що в їх розвинений культ провідника (культ англійської дисципліни).
Дисципліна — не нагайка, приниження людської гідности, а внутрішнє покликання людини, яка має культурну мудрість. Армія, в якій немає культу провідника, не здобуває перемог.
Вінстон Черчіль сидів у парку, грівся в проміннях осіннього сонця і приглядався до будови монументу (величного пам'ятника) в честь його особи. В умінні творити культ провідника проявлена володарська мораль, творча і мобілізуюча геніяльність англійської нації.

7. Як знищити СССР? Поваліть культ Лєніна і культ генерального секретаря компартії СССР, і ця понура "тюрма народів" розвалиться. Жодна газета, жодні збори, мітинги, конгреси, з'їзди не мають права щиро чи нещиро, правдиво чи неправдиво критикувати, учити "генерального секретаря компартії СССР". Чому?
В психіці москвина стоїть "порядок" вище "правди" і вище "мудрости". Критика "генерального секретаря компартії СССР" започаткувала б хаос в рядах партії, в державній машині — почалася б громадянська війна і прийшов би розпад імперського СССР.
Компартія СССР, борючись з феодалізмом, найбільше критикувала царя. Чому? Знищити авторитет царя в масах, значить деморалізувати армію, міністрів, завалити царську систему державного життя.
Римська імперія впала не тому, що патриції пили і любувалися німфами, лінилися в розкошах, а тому, що всюдисущі одержимі інтернаціональні громади християнські, ідучи на смертні муки, не визнавали культу імператора і запопадливо творили культ Христа. Їхня фанатична вірність культові Христа мобілізувала їх, привела їх до сили, перемоги, слави. Зникне між християнами культ Христа, прийде присмерк християнської релігії.

8. В католицизмі існує многовіковий культ папи — культ духовного провідника світу католицького. Католики обожнюють папу, щоб бути католиками. Ними керує "Святий Отець Папа Павло".
Тібетці вірять, що ними керує "Святий Далай Лама" (син звичайного тібетського пастуха, якого тібетці в день смерти старого Далай Лами, взяли з колиски щойно народженого. Вони вождя плекають з повиточка).
Впаде культ папи римського — впаде католицизм, і тоді жодна сила не поставить його на ноги. Майстри католицизму про це добре знають.
В ізуїтському ордені лицарів Колумбуса освячується мечами культ провідника. Були часи, що рясно летіли голови з плечей тих вірних католиків, які, належачи до ордену, не розуміли таїни організаційної могутности і відважувалися правдиво чи неправдиво критикувати володаря ордену ізуїтів: всяка критика провідника сіє в ордені зневір'я, нарікання, охлялість, руїну ордену.

9. Знищити в Китаї культ Мао Дзе-дуна — значить знищити червоний Китай. Немає маодзедунівських гасел, вчень — немає китайського націонал-комунізму. Знищити в Японії культ мікадо (єдиностаршинство божественне) — значить деморалізувати розум Японського народу, посіяти в його рядах хронічні роздори, заколоти, недовір'я японця до японця....

Лев Силенко - МАГА ВІРА
КОКА

25 грудня 2011, 12:55

IP: 84.52.37.xxx
Рейтинг: 1
Олекса. Сам с собой общаешься,может стоит задумается.Степан Бандера
Кто он: герой или ПАЛАЧ? Да не сомневаюсь,он ваш герой,но не мой и многих других.
Олександр Скорина

25 грудня 2011, 13:38

IP: 95.132.160.xxx
Рейтинг: 1
КОКА, а може варто і Вам особисто та багатьом іншим задуматися над тим, чому в свої серця ви не сприймаєте Героєм оббріханого ворогами України Степана Бандеру?

Український народ при опитуваннях називає його Великим Українцем, Героєм.
Михалыч

25 грудня 2011, 13:58

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: -1

Oleksa, только без обид, а то я уже боюсь постить, чем более национально свидомый попадается собеседник, тем он больше обижается. Скажи, а те, кого вы не убедили, что Бандера не фашистский наймыт, а Герой и что он не жестокий палач, маньяк, а Людына, эти не украинцы? Москали? Янычары? Манкруты? Китайцы? Изгои без роду - племени? Те, кто говорят "КЛАСИЧНИЙ", а не "КЛЯСИЧНИЙ", они не украинцы? И если я абсолютно уверен, что я с деда - прадеда славянин, точно такой же, как все поляки, россияне, словаки, белорусы..., а не блин..., ариец..., я вообще имею по вашему право жить на этой земле, даже не так, имею ли я вообще право жить? Или как?
Олександр Скорина

25 грудня 2011, 14:57

IP: 95.132.160.xxx
Рейтинг: 1
Михалыч, часу шкода, а Ви провокуєте міняти тему розмови. Олекса мій товариш, то ж я не стримався, приєднуюся.

Один класик писав: "Щоб жить - ні в кого права не питаюсь. Щоб жить - я всі кайданги розірву...". Тож жили Ви, і далі будете жити. Питання лише в тому, як.

Ми ж хочемо на українській землі жити українським життям. Але українська земля єдина в світі. Ми, українці, - на своїй землі. І поки ми тут жити будемо, поки й пропагуватимемо на своїй землі українське життя.
На жаль, земля наша окупована вже близько 350 років. Весь цей період на ній бал правлять окупанти, формують тут державну політику і управляють державним життям. Це завдяки їх ідеологічному впливу багато українців відхрещуються від українських коренів, визнаючи слов'янське походження. Таку політику насадив тут народ московський для реалізації своїх імперських прагнень. Міфи Російської імперії розвінчані, наприклад, у романі-дослідженні В.В. Білінського, інженера, випускника Дніпропетровського інституту інженерів залізничного транспорту, який тривалий час жив і працював в Казахстані. Написавши свою роботу на основі матеріалів і докукментів архівів світу, Білінський запропонував російським вченим її спростувати ще в кінці 90-х років минулого століття. Російські академіки-історики сказали: "Запроста!", але їм не вдалося це й до сьогодні, бо там історична правда.

Ви не вірите мені, Михайлич, а варто б вам цей роман почитати. Ми його подарували нашій канівській центральній бібліотеці. Можете там його відшукати. Захочете - допоможимо придбати.
тато

25 грудня 2011, 15:38

IP: 176.67.8.xxx
Рейтинг: 0
Бандера - герой у серцях українського народу!..
а про те чи він має визнання на рівні влади, яка насьогодні не є державотворчою - то питання другорядне... най засунуть свої визначення собі у дупу... не їй визначати хто герой , а хто ні... то все пережитки совдепії...
Михалыч

25 грудня 2011, 15:44

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 1
Время-деньги, Александр Иванович, это бесспорно! Но, когда то давно я прочитал все произведения Ярослава Галана, убитого "свидомым" топором... Его "Горы дымлять", это же прекрасно! Иванович, не будьте букой, Вы же не будете спорить))))? Он ведь наш, украинский писатель? Дальше не буду, Вы ведь очень умный человек.
тато

25 грудня 2011, 16:03

IP: 176.67.8.xxx
Рейтинг: 3
І почуєш грізну борню волі,
І вкриється кров’ю битий шлях.
Будуть хлопці йти суворочолі
В сіруватих, наче ніч, рядах.

І пройдуть вони безмежним краєм
Крізь руїни сіл, дерев і трав.
І напевно ти тоді згадаєш,
Хто любов і мужність поєднав.

Михалыч

25 грудня 2011, 16:11

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 1
Тато, минусы тычешь? А я тебе плюсону! Из вредности)))
Михалыч

25 грудня 2011, 16:12

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 0
Плюсонул, хотя твой бред не интересен)
Михалыч

25 грудня 2011, 16:17

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 0
А тебя, брат мой во Христе, тато, когда увижу с окровавленным топирцэм, в "сируватых, наче нич рядах", я ... пойду и утоплюсь в Борисфене)))) на радостях))))
LuckyLucciano

25 грудня 2011, 16:19

IP: 77.47.177.xxx
Рейтинг: 2
интересно а всем ли известно что воины УПА так же грабили свои же села на западной Украине и с бабами безобразничали??? Это не я придумал а жители тех мест рассказывают!!! Так что хочу вот правду узнать у последователей наших партизанов)
Михалыч

25 грудня 2011, 16:22

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 1
Лаки, а шо борцы "за волю" были скопцами? Ну, безобразничали слегка, но токмо по обоюдному согласию. Или... без оного)))))
LuckyLucciano

25 грудня 2011, 16:26

IP: 77.47.177.xxx
Рейтинг: 0
Михалыч,
ну это то же быдло только с благородными идеями))))
Не поймите меня неправильно но мне это рассказывал житель Дрогобыча (Львовская обл)истории своих бабушек и дедушек!!
LuckyLucciano

25 грудня 2011, 16:27

IP: 77.47.177.xxx
Рейтинг: 2
Так что рас уж мы тут занялись плотно разоблачением то нужно объективно подойти к вопросу и оценивать ситуации с разных сторон!!
Михалыч

25 грудня 2011, 16:28

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 0
Лаки, шо, и...дедушек? От капосни)))
Михалыч

25 грудня 2011, 16:29

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 0
И шо, дедушек с разных сторон? Таки ПАДЛЮКЫ! Олекса, ты чув???
tango

25 грудня 2011, 16:54

IP: 77.121.39.xxx
Рейтинг: 1
Олександр Скорина, питання до Вас. А хто визначав критерії величі будь-якої особистості? Якщо можна, покажіть ті критерії, тоді і я, як частина українського народу визначусь - герой Бандера чи ні. А узагальнювати не треба.
Михалыч

25 грудня 2011, 17:02

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 0
tango, а ты уверена, что ты - часть украинского народа? Я спросил однажды Олексу, мой вопрос остался без ответа)))
tango

25 грудня 2011, 17:04

IP: 77.121.39.xxx
Рейтинг: 2
Во всяком случае, Михалыч, я себя именно так идентифицирую)))
Михалыч

25 грудня 2011, 17:09

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 1
tango, я тоже, но тут ... как тебе сказать... новые определяющие, типа, объявились, сортируют... кто настоящий, кто янычар...) Люстрация у них... То я уже и не знаю, кто я и куды мне топать))))
Михалыч

25 грудня 2011, 17:12

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 1
Или куды их послать? Неопределенность страшнее беды)))
tango

25 грудня 2011, 17:14

IP: 77.121.39.xxx
Рейтинг: 1
Тогда и это необходимо уточнить, кто тут определяет и сортирует. И, само собой, по каким критериям. Дабы внести полную ясность.
Михалыч

25 грудня 2011, 17:15

IP: 95.132.161.xxx
Рейтинг: 0
Таки да!
Severus

25 грудня 2011, 17:30

IP: 91.124.55.xxx
Рейтинг: 0
Украинцы, блин... Для начала выучите хотя бы украинский язык.
tango

25 грудня 2011, 17:36

IP: 77.121.39.xxx
Рейтинг: 1
Ну вот, один критерий от Severus уже известен. К украинскому народу нельзя причислять людей, владеющих двумя и более языками. Я вас правильно поняла, Severus?
tango

25 грудня 2011, 17:38

IP: 77.121.39.xxx
Рейтинг: 1
Даже, если один из этих языков - украинский.
Severus

25 грудня 2011, 17:43

IP: 91.124.55.xxx
Рейтинг: 0
tango, не передёргивай. Без национального языка нет национальной культуры, без культуры нет нации.
tango

25 грудня 2011, 17:48

IP: 77.121.39.xxx
Рейтинг: 0
Опа! Значит, Severus, по твоему критерию я все-таки принадлежу к украинскому народу (нации), так как владею в совершенстве украинским языком, следовательно и обладаю национальной культурой.
Теперь правильно?
Severus

25 грудня 2011, 17:52

IP: 91.124.55.xxx
Рейтинг: -1
tango, владеть мало.Надо ёще его и уважать, а уважая пользоваться.

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"