kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

КОЖНИХ ТРИ ДНІ КАНІВЕЦЬ СТАЄ ЖЕРТВОЮ НАПАДУ БРОДЯЧИХ СОБАК

Днями було повідомлення про те, що в Києві бродяча собака напала на 8-річну дівчинку, коли вона гуляла у шкільному дворі після уроків, і вкусила за потилицю.

“Якби собака стиснула щелепи сильніше, вона напевно вбила б дитину. Зараз дитина знаходиться в лікарні, і стан здоров'я школярки не викликає побоювань. Керівництво школи повідомило про інцидент в районне управління освіти, там звернулися в службу з вилову собак. Тварину зловили і протягом десяти днів за собакою спостерігатимуть, щоб виключити можливість сказу...”, — говорилось в повідомленні.

Такі страшні повідомлення непоодинокі. Нерідко напад бродячої собаки на людину закінчується смертю останньої...

Газета ВІКА уже не раз піднімала питання проблеми бродячих собак у місті. Так, у №14 за квітень 2011 року ми повідомляли, що у Сумах у зв’язку з критичною ситуацією в місті, пов’язаною з бродячими собаками і випадками сказу серед них, комісія з техногенно-екологічної безпеки ввела режим надзвичайної ситуації. Оголошення надзвичайної ситуації у місті давало можливість “відкрити” резервний фонд міського бюджету, щоб використати кошти для організації відлову тварин. На час оголошення надзвичайної ситуації звернулося до лікарів 160 людей з ранами від укусів собак, кожен третій з них — дитина...

Наведу невеличку арифметику. У Сумах населення близько 270 тисяч чоловік, тобто у десять разів Суми перевищують Канів за кількістю населення. В цьому 270-тисячному місті 160 людей потерпіли від укусів бродячих собак — 1 потерпіла людина на кожні 1700 чоловік населення міста. Тамтешня міська влада, маючи такі показники, оголошує в місті надзвичайний стан. У Каневі прожи-ває близько 26 тисяч людей. За 11 місяців цього року (з 1 січня по 1 грудня) до лікарів звернулося 79 чоловік (!!!) — мешканців Канева і 40 чоловік з району, яких покусали собаки (всього 119 чоловік). Лише в місті се-ред потерпілих: 55 — дорослі люди, 20 дітей та 4 підлітки. Крім цього 5 чоловік стали жертвами бродячих котів. Ці дані — не “зі стелі”, ці цифри назвав головний санітарний лікар Анатолій Плаха під час моєї з ним розмови у понеділок, 5 грудня.

Виходячи з цих даних,  маємо жахливу в порівнянні з Сумами цифру для Канева — 1 потерпіла людина на 330 чоловік! Кож-них три дні в Каневі та Канівському районі з’являється нова жертва нападу тварин! Так, лише в мікрорайоні заводу Магніт за два тижні до лікаря звернулося троє людей, покусаних одним і тим же рижим великим псом.

Про надзвичайний стан у нас мова не йде. Мова навіть уже не йде про “гуманне вирі-шення проблеми” — вилов бродячих собак і заселення ними спеціально підготовленого притулку!

Оце передивився підшивку минулорічних газет. У №43 за жовтень 2010 року кандидат на посаду міського голови Віктор Ніколенко в інтерв’ю газеті ВІКА на питання, як він зби-рається вирішувати проблему бродячих собак, якщо стане мером, відповів дослівно: “Я обіцяю вирішити проблему з бродячими собаками. Ніхто їх відстрілювати не буде, є гуманний спосіб вирішення проблеми: ми виловимо всіх  бездомних собак і розмістимо їх в спеціально обладнаному приміщенні...” Пройшло більше року після цих слів. Тепер позиція міської влади приблизно така: ми притулок підготували, собак намагалися виловити — нам люди не дали, нехай громада сама й виловлює, а ми її підтримаємо...

Чесно кажучи, таку постановку питання мало хто розуміє. Я — не виняток. Пригадую, під час строкової служби наш старшина любив повторювати фразу: “хочеш завалити справу — доручи її виконання багатьом і нікому конкретно”. Так і в Каневі. А проблема на сьогоднішній день надзвичайно серйозна.

119 потерпілих в Каневі і районі за 11 місяців — це лише ті потерпілі, які звернулися за медичною допомогою. А скільки ще людей не приділили уваги “незначній подряпині” і не звертались до лікарів? А між тим, до лікаря слід звертатися навіть якщо вас лизнула невідома собака: якщо ця собака виявиться скаженою і на місці потрапляння слини собаки на тілі людини буде мікроподряпина — таке “облизування” може закінчитися смертю людини. Після укусу собакою, рану обов’язково слід промити проточною теплою водою з милом, а потім її краї ретельно змазати йодом. І обов’язково потрібно звернутися до травматолога. Лише цей спеціаліст надасть вам потрібну допомогу і розповість, що потрібно робити далі. Якщо ви стали жертвою нападу собаки ввечері чи вночі — телефонуйте в “швидку допомогу”.

А найвірніший спосіб захиститись у Каневі від нападу бродячих собак — не виходити з дому і, тим більше, не випускати на вулицю дітей. Принаймні до тих пір, поки обіцянки колишнього кандидата на посаду мера і нинішнього мера Віктора Ніколенка не стануть реальністю. Будете цілішими і живішими. Хоча, думаю, вдома вам сидіти доведеться не дуже довго — десь до кінця весни наступного року. Перед початком Євро-2012 в очі-куванні закордонних гостей зі столиці буде “відмашка” і “собачу проблему” вирішать за одну ніч. Правда, про гуманність тоді не йтиметься.

 

Валерій РЕВА

газета ВІКА №49, грудень 2011 р.

korzhov

7 грудня 2011, 15:32

Теги статті:
  
Голосів:
8
08

Всього коментарів: 102

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"