kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Олекса 

Огляд сучасних націоналістичних партій Европи

 

Останнім часом, знервовані очевидними успіхами Всеукраїнського об'єднання "Свобода", так звані "демократи" панічно намагаються знайти хоч якийсь "компромат" чи розкрутити черговий міт про українських націоналістів.


Либонь, найбільшим мітом донедавна була "непрохідність" "Свободи" та її нібито "регіональна орієнтованість" лише на західноукраїнські землі. Втім, після занепаду на місцевих виборах "демократів" з одного боку, й справжнього прориву "Свободи" з іншого, довелося політтехнологам-наймитам олігархічних "демократів" цей міт відкласти до шухляди.

Натомість, тепер популярною є байка про те, що "Свобода" нібито віддаляє Україну від Европи. Націоналізм "Свободи" мовляв, є "несумісним" з "европейськими" (читай: ліберальними) цінностями.


От тільки не врахували горе-політологи того, що Европа нині якраз й очищується від полуди космополітизму ліберальних доктрин і політиків, а натомість, все більшої поваги у европейців здобуває націоналізм. Нижче до Вашої уваги пропоную огляд деяких націоналістичних партій у Европі.

 

Франція: кандидат від націоналістів – лідер президентського рейтингу


Найбільшою націоналістичною силою у Франції є "Національний Фронт". Засновником партії та її лідером довгий час був Жан-Марі Лє Пен, який є вельми поважною особою французької політики: вперше його було обрано до Національних Зборів (Парляменту) країни у далекому 1956 році. Згодом, у 1972 році він і заснував "Національний Фронт" (НФ). Ключовими ідеологічними позиціями НФ є боротьба проти нелеґальної та скорочення леґальної міґрації, особливо з не-европейських країн, повернення до традиційних цінностей, зокрема, до заохочення багатодітних сімей, сприяння розвиткові французької культури. Також французькі націоналісти виступають за підтримку національного виробника, французького дрібного та середнього підприємництва, бізнесу.


Ці ідеї поступово почали здобувати підтримку у французів, і у 2002 році Лє Пен сенсаційно вийшов у другий тур президентських виборів, обігнавши кандидата-соціяліста.

Нещодавно партію очолила Марін Лє Пен — дочка Жана-Марі Лє Пена, адвокат та депутат Европарляменту. За даними опитувань, вона має чудові шанси на перемогу на президентських виборах, що відбудуться наступного року – вже нині її кандидатуру підтримують 23% французів, і Марін є лідером перегонів.

ВО "Свобода" співпрацює з французькими націоналістами, причому як у межах об'єднання націоналістичних партій Європи — "Альянсу европейських національних рухів" — так і безпосередньо підтримуючи міжпартійні контакти. На запрошення "Свободи" Жан-Марі Лє Пен відвідував Україну, а "Національний Фронт", у свою чергу, запросив Олега Тягнибока до Франції.


Шотляндія: націоналісти здобули більшість місць у Парляменті, і плянують референдум щодо незалежності країни


Хоча Шотляндію й Україну розділяє чимала відстань, проте історія обох країн має багато спільних рис. Якщо Україна останні декілька століть потерпала від аґресії Росії, то для Шотляндії лихом було перебування у складі Великобританії. В Україні російське панування призвело до значного витіснення української мови, а в Шотляндії масштаби мововбивства взагалі неймовірні: шотляндська є першою мовою спілкування заледве для 1% шотляндців…

Боротьбу за національні та соціяльні права шотляндців очолює Шотляндська національна партія. На виборах до Парляменту Шотландії, що відбулися 5 травня цього року, націоналісти здобули понад половину місць (69 зі 129), а лідер націоналістів, Алекс Салмонд, знову очолив Уряд. Окрім вирішення нагальних економічних питань, він пообіцяв провести референдум щодо незалежності Шотляндії від Великобританії.


"Атака" болгар

Ідеї болгарського націоналізму відстоює націоналістична партія з промовистою назвою "Атака". Заснував партію відомий болгарський журналіст націоналістичних поглядів Волен Сидеров у квітні 2005 року. У червні того ж року партія здобула першу перемогу: з результатом 8,1% вона отримала 21 місце в Парляменті. Наступного року на президентських виборах Волен Сидеров вийшов у другий тур президентських виборів.

Основу ідеології партії складають так звані "20 пунктів". Зокрема, "Атака" вимагає визнати Болгарію "однонаціональною, монолітною державою, що не підлягає поділу ні за критерієм віри, ні за етнічним критерієм, ні за культурним критерієм". Націоналісти стоять на позиціях соціяльної орієнтованості економіки. Обіцяють провести перегляд приватизації, що, як і в Україні, відбулася з численними порушеннями і махлярством, пропонують істотно скоротити чиновницький бюрократичний апарат.

Нині "Атака" має 21 з 240 місць в болгарському парляменті і 2 з 17 "болгарських" місць в Европарляменті.

Австрійська Партія Свободи: на варті австрійської ідентичності

Австрійська Партія Свободи (АПС) своїм корінням виходить з так званого "Союзу Незалежних" — організації, що ставила за мету створити альтернативу лівій соціял-демократичній партії та клерикальній Австрійській Народній Партії, що у післявоєнний час захопили політичне поле країни.

Зрештою, час показав, що можливості "Союзу Незалежних" як безпартійного руху були доволі невеликі, і тоді, у 1956 році було засновано АПС. На виборах, що відбулися того ж року, партія одразу здобула місця в Парляменті, отримавши третю за величиною фракцію.

Втім, справжній підйом партії розпочався в другій половині 80-их – 90-их років, коли партію очолив представник її виразно націоналістичного крила, відомий націоналіст Йорґ Хайдер (1950 — 2008). У 1993 році від АПС відділилися ліберально налаштовані партійці, які створили свою партію – "Ліберальний Форум". Втім, це пішло лише на користь АПС. Так, уже на виборах 1995 року партія здобула 22% підтримки, а у 1999-ому взагалі вийшла на друге місце з результатом у 26,9% голосів австрійців. Нині, згідно з даними опитувань, АПС вперше має добрі шанси на перемогу на парляментських виборах, що відбудуться наступного року. АПС домагається захисту країни від напливу нелеґальної імміґрації, побудову соціяльно відповідального суспільства, делегування повноважень органам місцевого самоврядування, розвиток форм прямої демократії.

"Справжні фіни"

Після нещодавніх виборів до Парляменту Фінляндії, де за "Справжніх Фінів" проголосував кожен п'ятий мешканець країни, чимало політологів серйозно заговорили про зміну політичного "клімату" в Европі. "Справжні Фіни" — відносно молода партія (заснована в 1995 році). В економічній політиці фінські націоналісти виступають за побудову соціяльно відповідальної держави, проґресивну модель оподаткування. Важливе місце надається і державній підтримці сільських районів Фінляндії. В культурно-духовній сфері партія домагається зупинки масової міґрації в країну, пропаґування фінської культури. Окремо слід відзначити працю партії на ниві захисту національної фінської мови: "Справжні Фіни" домагаються скасування обов'язкового вивчення шведської — 2-ої державної мови. Фінляндія довгий час (з XII століття до 1809 року) перебувала під владою Швеції, в країні є невелика шведська меншина (біля 5,5% від усього населення). За даними опитувань, нині за відміну обов'язкової шведської у школах виступає 69% мешканців країни. Окрім того, кожен четвертий фін взагалі виступає за повне скасування статусу шведської як другої державної.

"Шинн Фейн": шлях до об'єднання Ірляндії


"Sinn Féin" (з ірляндської — "Ми самі!") — партія-старожил ірляндської політики, символ боротьби за об'єднання Ірляндії, що і нині є актуальним питанням для ірляндських націоналістів. Розповідати про "Шинн Фейн" без короткої історичної довідки про Ірляндію, практично неможливо — настільки тісно переплетені долі Ірляндії та цієї партії.

Історія Ірляндії дуже нагадує історію України на певних етапах. З кінця XII століття східна частина країни була захоплена англійцями. Доволі тривалий період між англійськими колонізаторами та ірляндцями йшла збройна боротьба. Після Реформації в Англії, конфлікт набув іще й виразно релігійного забарвлення, адже після цього англійці стали протестантами, а більшість ірляндців залишилися католиками. Поступово англійцям вдалося встановити контроль над островом. Особливо жорстокою сторінкою історії було т.зв. "Повторне завоювання" Олівером Кромвелем Ірляндії, після якого населення країни скоротилося вдвічі…

Нову порцію нещасть принесло ірляндцям XIX століття. Воно супроводжувалося обезземеленням, соціяльним та національним гнобленням з боку англійських колонізаторів, голодом, що був викликаний економічною політикою Великобританії і призвів до смерти кожного четвертого ірляндця (головно селянства), утисками ірляндської мови, масовою еміґрацією…

Це спонукало ірляндців шукати шляхів до самостійності. І на початку XX століття, у 1905 році, було засновано "Sinn Féin" — партію, що привела країну до Незалежності. На виборах 1918 року націоналісти з "Sinn Féin" виграли 73 зі 105 "ірляндських" місць у Парляменті Великобританії, вийшли з його складу, і проголосили себе новоствореним Парляментом Ірляндії. За результатами Війни за Незалежність, (1919 — 1921, де-факто-1922) на більшій частині острова було створено домініон Великобританії — "Ірляндську Вільну державу", яка з 1937 року має назву "Республіка Ірляндія". Остаточно країна здобула повну незалежність у 1949 році. Історично Ірляндія була поділена на 4 провінції — Ленстер (схід), Манстер (південь), Коннахт (захід), і Ольстер (північ). За умовами миру між "Ірляндською Вільною державою" і Великобританією, шість (з дев'яти) графств Ольстеру, у структурі населення яких переважали протестанти, отримали право вийти зі складу "Ірляндської Вільної держави", і залишитися в складі Великобританії, яким вони і скористалися наступного дня після підписання договору… Ці графства і досі є у складі Великобританії як її складова частина — Північна Ірляндія. Нині "Sinn Féin" має представництво у трьох Парляментах:

— Великобританії, де партія має 5 з 18 "північно-ірляндських" місць. В його роботі обрані від "Sinn Féin" депутати традиційно участі не беруть;

— "Асамблеї Північної Ірляндії", де партія має 29 зі 108 місць, і має другу за кількістю фракцію;

— Парляменті Республіки Ірляндія, де "Sinn Féin" має 14 зі 166 місць, це четверта за чисельністю фракція. На останніх виборах до Парляменту Республіки Ірляндія, націоналісти здобули на 9 місць більше, ніж у попередньому скликанні.

Варто відзначити, що дві великі партії Ірляндії — правоконсервативна "Fine Gael" (Файн Ґел) та центристська "Fianna Fáil" (Фіяна Фойль) також своїм корінням вийшли з "Sinn Féin".

Для націоналістів з "Sinn Féin" возз'єднання країни залишається головним завданням. Те, що це питання залишається актуальним, підтверджують і дані опитувань: наприклад, в Республіці Ірляндія за возз'єднання виступає 80% громадян. До того ж, враховуючи поступовий ріст націоналістичних настроїв ірляндців Півночі, та інших народів Великобританії, як-от: шотляндців (див. відповідний розділ), валлійців, корнців, то справа об'єднання розділеного ірляндського народу має всі шанси на успіх.

  
                                                                      Василь Бабич

 

Олекса

8 вересня 2011, 20:03

Теги статті:
Націоналізм  
Голосів:
8
26

Всього коментарів: 56

Сторінка коментарів: 1
it-kanev
9 вересня 2011, 01:04

IP: 10.65.81.xxx
Рейтинг: 0
ню-ню.... ІрлЯндія:)... ЕС управляется капиталистами... время покажет....
LuckyLucciano

9 вересня 2011, 10:13

IP: 77.47.164.xxx
Рейтинг: 0
кстати по поводу переименования улиц десталинизации и тд.
70 лет назад цивилизованные европейцы замкнули Санкт-Петербург в блокаду.
900 дней и ночей немцы, финны и прочие благородные люди уничтожали наших предков.

На город вывалили 15000 бомб, выпущено 150000 артиллерийских снарядов.
Только от голода и холода погибло 640000 наших земляков.
На одном Пискарёвском кладбище лежит 500000 человек.

В коммунальной квартире одного из жителей Питера до блокады жило 88 человек. После блокады осталось трое.

За это наше руководство возлагает на могилу Маннергейма цветы.
А в городе Санкт-Петербурге ему поставили рукопожатный бюстик.
it-kanev
9 вересня 2011, 10:35

IP: 94.179.138.xxx
Рейтинг: 0
"і шо воно от на балякало?" - охренеть!!! Военные преступники зставляют нас говорить так, как они хотят!!!
Половина диаспоры США, Австралии состоит из убийц и нациских сумашедшихю. И теперь слышно отклики 3-4 рейха. Да. так красиво они не могут говорить - но подражают искусно!
it-kanev
9 вересня 2011, 10:55

IP: 94.179.138.xxx
Рейтинг: 0
да зачем смотерть и брать примеры - дурные примеры у кого попало???
Почему не могут жить и делать все по совести? Почему православным навязывают католицизм? Почему староверам навязывают православе? стал ли украинсий "рідний" патриархат близким к народу? Да нет. В Днепре церковники забрали через суди задния школы детей-инвалидов.
Вот Вам "Честь та гідність" сегодня!!! Наци!!! Чем Вы лучше? Ильенко в Киеве показывает фото офицеро РККА с Немецкими офицерами но почемуто у него и у Фарион и у Тягнишкиля амнезия на СС Галичину (Что они по всей Европе делали? Родину защищали? Они были на подавлении Словацкого востания!!!) и это как понимать??? Перепишите историю? Обьявите не согласных врагами Украины?
Стоит открыть всемирную историю и почитать чем это все заканчивается! Нет "гідності" когда экономика страны полностью зависит от других государств. где эти 70-80% мирового зерна, которое Украина производит? Где вся статистика 1991 когда писали что "украина - житница всего союза"? И что поменялось?
Вдруг перестали быть достойной страной, поравнялись со странами Африки.
Если раньше была гордость за страну - то теперь или зависть другим или просто жалость что у нас так...
M@ximko

9 вересня 2011, 12:21

IP: 88.81.229.xxx
Рейтинг: 0
Скажіть-но, Олексо, чи підтримуете ви демократію? Якщо так, то якими будуть дії вашої партії, якщо на референдумі народ більшістю голосів проголосує за російську мову - як державну?
Oscar

9 вересня 2011, 14:57

IP: 95.135.155.xxx
Рейтинг: 0
>кстати по поводу переименования улиц десталинизации и тд.
70 лет назад цивилизованные европейцы замкнули Санкт-Петербург в блокаду.
900 дней и ночей немцы, финны и прочие благородные люди уничтожали наших предков.

А Сталин и его еврейская клика сколько народу в "чистах", голодоморах и гулагах переварило? Война была как справедливое наказание народу, партии и кровососной системе вцелом!
Oscar

9 вересня 2011, 14:57

IP: 95.135.155.xxx
Рейтинг: 0
>кстати по поводу переименования улиц десталинизации и тд.
70 лет назад цивилизованные европейцы замкнули Санкт-Петербург в блокаду.
900 дней и ночей немцы, финны и прочие благородные люди уничтожали наших предков.

А Сталин и его еврейская клика сколько народу в "чистах", голодоморах и гулагах переварило? Война была как справедливое наказание народу, партии и кровососной системе вцелом!
Oscar
9 вересня 2011, 14:57

IP: 95.135.155.xxx
Рейтинг: 0
>кстати по поводу переименования улиц десталинизации и тд.
70 лет назад цивилизованные европейцы замкнули Санкт-Петербург в блокаду.
900 дней и ночей немцы, финны и прочие благородные люди уничтожали наших предков.

А Сталин и его еврейская клика сколько народу в "чистах", голодоморах и гулагах переварило? Война была как справедливое наказание народу, партии и кровососной системе вцелом!
LuckyLucciano

9 вересня 2011, 15:10

IP: 77.47.164.xxx
Рейтинг: 0
Oscar,
с евреями у СТалина не было проблем - он их гамбузом вывез на север!!
Вообще в почти 200 миллионном СССР было репрессировано около 4 миллионов! Если сравнивать с другими странами то в СССР ничего сверхестественного не происходило!
Oscar

9 вересня 2011, 15:57

IP: 95.135.155.xxx
Рейтинг: 0
Oscar,
> с евреями у СТалина не было проблем - он их гамбузом вывез на север!!

дада расскажи -)

Историческая справка:
Сталин Иосиф Виссарионович (21.12.1879-05.03.1952) (Джугашвили Йося, грузинский иудей, "швили" по грузински "сын", "джуга" - "еврей", джугашвили - сын еврея). Кличка "Коба". С 3 апреля 1922 года занимает должность - Генеральный секретарь ЦК РКП(б). После смерти Ленина (Бланка) Сталин (Джугашвили) сконцентрировал в своих руках всю полноту государственной власти и фактически стал единоличным вождем советского народа. Биография Сталина закрыта до сих пор. Официальная история рассказывает байку о том, что Сталин был якобы сыном сапожника. Однако сын сапожника попадает в престижную духовную школу, а позже в духовную семинарию, где он учится 12 лет непонятно на какие деньги. Впоследствии стажируется в духовной семинарии в Александропольске у иезуитов. В те времена в духовные семинарии попадали только дети высокопоставленных родителей. Позднее живет на одной квартире с Гюрджиевым. В коммунистическом движении на высших постах всегда держали только евреев или хотя бы полуевреев. Будь Сталин чистым грузином, он никогда бы не попал в высший состав коммунаров вместе с Лениным, Троцким, Зиновьевым, Каменевым, Свердловым и прочими евреями. И ни русский, ни грузин, не назовет своего ребенка мистическим еврейским именем Иосиф.

Изменилось ли что-нибудь при Сталине?

Евреями были: 17 из 20 членов Президиума Верховного Совета СССР, 17 из 22 наркомов, 113 из 133 членов коллегии Совнаркома, 106 из 123 членов коллегии Наркомфиндела, 53 из 59 руководителей ОГПУ, в том числе все руководство ГУЛАГА и отдельных лагерей, 50 из 51 работника Политуправления РККА, 40 из 40 членов Управления культпросветов...

ето если не углублятся в суть вопроса



>Вообще в почти 200 миллионном СССР было репрессировано около 4 миллионов! Если сравнивать с другими странами то в СССР ничего сверхестественного не происходило!

Без коминтариев
Очень цинично звучит, я вам сочуствую-(
Oscar

9 вересня 2011, 15:57

IP: 95.135.155.xxx
Рейтинг: 0
Oscar,
> с евреями у СТалина не было проблем - он их гамбузом вывез на север!!

дада расскажи -)

Историческая справка:
Сталин Иосиф Виссарионович (21.12.1879-05.03.1952) (Джугашвили Йося, грузинский иудей, "швили" по грузински "сын", "джуга" - "еврей", джугашвили - сын еврея). Кличка "Коба". С 3 апреля 1922 года занимает должность - Генеральный секретарь ЦК РКП(б). После смерти Ленина (Бланка) Сталин (Джугашвили) сконцентрировал в своих руках всю полноту государственной власти и фактически стал единоличным вождем советского народа. Биография Сталина закрыта до сих пор. Официальная история рассказывает байку о том, что Сталин был якобы сыном сапожника. Однако сын сапожника попадает в престижную духовную школу, а позже в духовную семинарию, где он учится 12 лет непонятно на какие деньги. Впоследствии стажируется в духовной семинарии в Александропольске у иезуитов. В те времена в духовные семинарии попадали только дети высокопоставленных родителей. Позднее живет на одной квартире с Гюрджиевым. В коммунистическом движении на высших постах всегда держали только евреев или хотя бы полуевреев. Будь Сталин чистым грузином, он никогда бы не попал в высший состав коммунаров вместе с Лениным, Троцким, Зиновьевым, Каменевым, Свердловым и прочими евреями. И ни русский, ни грузин, не назовет своего ребенка мистическим еврейским именем Иосиф.

Изменилось ли что-нибудь при Сталине?

Евреями были: 17 из 20 членов Президиума Верховного Совета СССР, 17 из 22 наркомов, 113 из 133 членов коллегии Совнаркома, 106 из 123 членов коллегии Наркомфиндела, 53 из 59 руководителей ОГПУ, в том числе все руководство ГУЛАГА и отдельных лагерей, 50 из 51 работника Политуправления РККА, 40 из 40 членов Управления культпросветов...

ето если не углублятся в суть вопроса



>Вообще в почти 200 миллионном СССР было репрессировано около 4 миллионов! Если сравнивать с другими странами то в СССР ничего сверхестественного не происходило!

Без коминтариев
Очень цинично звучит, я вам сочуствую-(
Oscar
9 вересня 2011, 15:57

IP: 95.135.155.xxx
Рейтинг: 0
Oscar,
> с евреями у СТалина не было проблем - он их гамбузом вывез на север!!

дада расскажи -)

Историческая справка:
Сталин Иосиф Виссарионович (21.12.1879-05.03.1952) (Джугашвили Йося, грузинский иудей, "швили" по грузински "сын", "джуга" - "еврей", джугашвили - сын еврея). Кличка "Коба". С 3 апреля 1922 года занимает должность - Генеральный секретарь ЦК РКП(б). После смерти Ленина (Бланка) Сталин (Джугашвили) сконцентрировал в своих руках всю полноту государственной власти и фактически стал единоличным вождем советского народа. Биография Сталина закрыта до сих пор. Официальная история рассказывает байку о том, что Сталин был якобы сыном сапожника. Однако сын сапожника попадает в престижную духовную школу, а позже в духовную семинарию, где он учится 12 лет непонятно на какие деньги. Впоследствии стажируется в духовной семинарии в Александропольске у иезуитов. В те времена в духовные семинарии попадали только дети высокопоставленных родителей. Позднее живет на одной квартире с Гюрджиевым. В коммунистическом движении на высших постах всегда держали только евреев или хотя бы полуевреев. Будь Сталин чистым грузином, он никогда бы не попал в высший состав коммунаров вместе с Лениным, Троцким, Зиновьевым, Каменевым, Свердловым и прочими евреями. И ни русский, ни грузин, не назовет своего ребенка мистическим еврейским именем Иосиф.

Изменилось ли что-нибудь при Сталине?

Евреями были: 17 из 20 членов Президиума Верховного Совета СССР, 17 из 22 наркомов, 113 из 133 членов коллегии Совнаркома, 106 из 123 членов коллегии Наркомфиндела, 53 из 59 руководителей ОГПУ, в том числе все руководство ГУЛАГА и отдельных лагерей, 50 из 51 работника Политуправления РККА, 40 из 40 членов Управления культпросветов...

ето если не углублятся в суть вопроса



>Вообще в почти 200 миллионном СССР было репрессировано около 4 миллионов! Если сравнивать с другими странами то в СССР ничего сверхестественного не происходило!

Без коминтариев
Очень цинично звучит, я вам сочуствую-(
SKI

9 вересня 2011, 16:53

IP: 184.175.0.xxx
Рейтинг: 1
Вибачте, а на якiй мовi цей твiр написано?
Здалеку нагадує українську, але в українськiй немає таких слiв – мiт, соціяліст, парлямент, Шотляндія, Ірляндія....
LuckyLucciano

9 вересня 2011, 17:17

IP: 77.47.177.xxx
Рейтинг: 0
Oscar,
звучит как факт а не как вам хочется что бы звучало!!! поинтересуйтесь при каких обстоятельствах и как уничтожались, реально уничтожались люди и в каких колличествах, но понятное дело что СТалин - причина вселенского зла)))
Про евреев ничего не понял!! я говорю про граждан, которые создавали проблемы, таких какие сейчас бомбят Палестину!!
тато

9 вересня 2011, 19:46

IP: 176.67.9.xxx
Рейтинг: 0
SKI, ти певно по парижах довго зависав та й не відаєш, що саме така синтаксична варіяція слів була вживана до 30-х років минулого століття...
так що не треба до слів придиратися, якщо по суті ніц не маєш що мовити...
SKI

9 вересня 2011, 22:20

IP: 184.175.0.xxx
Рейтинг: 1
Не знаю, тато,
де треба було зависати, щоб в зрiлому вiцi плутати мiж синтаксисом та граматикою...))
Але – є державна мова, є граматика української мови, i не треба її змiшувати з гуцулькими говiрками.
Можливо, десь така мова була вживана до 30-х років минулого століття, як i старослов’янська ще ранiше.
Ранiше багато чого було... Може, ти й сiдницi пальцем витираєш, як це було ранiше?
тато

9 вересня 2011, 22:34

IP: 176.67.11.xxx
Рейтинг: 0
SKI, а ти певно досвід маєш у сфері витирання сідниць пальцем, бо я про таке вперше чую...
до речі, всі ті варіяції щодо слів відносяться до такого поняття як лексика, якщо ти звичайно чув про такий термін, в чому я дуже сумніваюся...
SKI

9 вересня 2011, 22:39

IP: 184.175.0.xxx
Рейтинг: 0
тато, опять пальцем в небо...или куда более привычно...)))
Так все-таки синтаксис,лексика или грамматика?)
тато

9 вересня 2011, 22:43

IP: 176.67.11.xxx
Рейтинг: -1
SKI, умнічать нє нада...

Крім того, 20—30-ті рр. ХХ ст. часто дають відповіді на
запитання сучасності, дозволяють простежити розвиток лексичного
рівня мовної системи.
Вживанню на сторінках тогочасної української періодики різ-
них тематичних груп і стилістично маркованої лексики сприяла ди-
ференціація жанрів. Інформаційні матеріали характеризувалися точ-
ністю і стислістю викладів. Це зумовлювало поширення нейтральної
суспільно-політичної лексики: парлямент, парлямент ський,
SKI

9 вересня 2011, 22:46

IP: 184.175.0.xxx
Рейтинг: 1
тато, умнічать нє нада?
Ну извини...)
Если что, переспрашивай, буду повторять два раза.
LuckyLucciano

9 вересня 2011, 23:23

IP: 77.47.177.xxx
Рейтинг: 0
тато,
интересно может вы мне ответите почему смесь русского и украинского называют суржиком а западную корявую речь украинским языком?))) Хотя там такая же смесь украинского с польским и не дай Бог с венгерским языками)))
it-kanev
10 вересня 2011, 00:20

IP: 94.179.34.xxx
Рейтинг: 0
Вживанню на сторінках тогочасної української періодики різних тематичних груп і стилістично маркованої лексики сприяла диференціація жанрів. Інформаційні матеріали характеризувалися точністю і стислістю викладів. Це зумовлювало поширення нейтральної суспільно-політичної лексики
it-kanev
10 вересня 2011, 00:22

IP: 94.179.34.xxx
Рейтинг: 0
Коли Львів буде столицею України тоді і будемо балякати на щирій українській мові, тіки так що б цого не почули:)
it-kanev
10 вересня 2011, 00:26

IP: 94.179.34.xxx
Рейтинг: 0
слова, які витіснилися з ужитку екстралінгвальними чинниками, часто актуалі зуються сьогодні.
---------
бо так модно, так по Евпропейскі
Олександр Скорина

10 вересня 2011, 02:55

IP: 94.179.1.xxx
Рейтинг: 0
Питання мови, як граматики, так і стилю, не є предметом теми. З'їхали з теми, хлопці.
А жива мова народу має дуже багато місцевих забарвлень і, звичайно, на нашу мову є іноземні впливи, як східні, так і західні. Відрізнялась, до прикладу, мова навіть в центрі України: правобережна, київська, і лівобережна, полтавська. Не радив би заперечувати факту зміни національних мов, включаючи й російської, радянськими спеціальними інститутами, які разом з іншими завданнями реалізовували й задачу зближення мов "братніх" слав'янських народів: російського, українського, білоруського. Навіть твори літературних класиків в радянських виданнях коригувалися під штучно створені граматики радянських народів.
Зараз вже видано багато книг, які є ротопрінтними виданнями з минулих історичних періодів. Відкривайте і читайте їх, і ви побачите інші мови по всіх регіонах України і в російських творах побачите не сучасну мову і граматику. Якщо говорити про літературну мову, то вона різна у Франка, Шевченка, Стефаника, Сковороди, Котляревського (не називатиму більше). Тож повний словник літературної мови включатиме всі літературні слова і вирази. Але правильною і чистою буде мова, яка відповідатиме одному із стилів. А стилі вибирайте, які відповідають Вашому смаку, чи регіону, в якому народилися, виросли.
Пригадайте і Сусловську "єдіную общность - совецкій народ", яку готували для заміни поділу народу за національними ознаками. Знаючи про загибель переважної більшості імперій і поділ їх на національні держави, таким чином хотіли вбегти радянську імперію від розпаду. Не вийшло, але скільки лиха нанесли національним культурам, включно з національними мовами. І ця сварка (дискусія) в даній темі - наслідок тої сатанинської роботи. Бо учасники полеміки вчилися в радянських школах, і вчилися успішно. Тепер частина з них відстоює набуті навчанням граматичні канони. Але оцінювати мови за радянськими граматиками - це попасти в пастку нав'язаного політичною системою обману. А зараз в системі навчання ще точиться боротьба між науковими підходами і досягненям політичних цілей. Не науковці в кінцевому результаті визначають програми вивчення мов, історії, літератури, а Табачники, або представники інших "політичних" кланів.
SKI

10 вересня 2011, 04:41

IP: 184.175.0.xxx
Рейтинг: 2
Увы, тот язык, на котором подано это сочинение, весьма показателен, так как учебник украинского языка не изменился за последние три поколения.
Это сочинение как завуалированное напоминание о том, что некоторая часть украинского общества считает свой диалект как единственно правильный украинский язык, а себя, следовательно, единственно правильными украинцами, а проводимые ими идеи, естественно, самые правильные идеи.
Volodymyr
10 вересня 2011, 07:37

IP: 176.67.11.xxx
Рейтинг: 0
Слєдовательно, єдінствєнно правільним украінцем счітаєт сєбя SKI!!!)))))))
SKI

10 вересня 2011, 08:12

IP: 184.175.0.xxx
Рейтинг: 1
Volodymyr, в общем-то ты недалеко от истины убежал:))

Спрашивает внук деда:
— Деда, а чем отличаются евреи от жидов?
— Евреи это хорошие люди. Живут в Израиле, защищают свою страну, воюют с арабами. А жиды живут на Украине, жрут сало, пьют горилку и строят национальное украинское государство.
— Деда, а чем отличается русский от москаля?
— Русские хорошие люди. Живут в России, любят свою Родину, воюют с чеченцами, дают нам нефть и газ. А москали живут на Украине, жрут сало, пьют горилку и строят национальное украинское государство.
— Деда, а чем отличаются украинцы от хохлов?
— Украинцы хорошие люди. Живут в США и Канаде, не нарушают законов, любят Украину и занимаются бизнесом. А хохлы живут на Украине, жрут сало, пьют горилку и мешают жидам и москалям строить национальное украинское государство.
SKI

10 вересня 2011, 09:13

IP: 184.175.0.xxx
Рейтинг: 0
Помнится, тут кто-то рассуждал: « Мiнус – це як ляпас» и т.д.
Забавно, научаться ли рогули пользоваться словами когда-нибудь?)))
nnn1
10 вересня 2011, 11:08

IP: 93.75.242.xxx
Рейтинг: 0
LuckyLucciano По поводу финнов и блокады Ленинграда... Ты не задумывался почему в Ленинграде были надписи: "Эта сторона улицы безопасно во время артобстрела" Ты не знаешь что финны наотрез отказались переходить старую финскую границу несмотря на все требования немцев. Ни один финский снаряд ни одна бомба ни одна пуля не упали на Ленинград.

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"