kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Оголошення > З блогів 

Як «загальмувати» старіння?

                                                                  

                                                           

                                                                    Так чому ж Всемогутній Творець наших тіл

                                                                    Дарувати безсмертя нам не схотів?

                                                                    Якщо ми досконалі – навіщо вмираєм?

                                                                    Якщо недосконалі — то хто бракоділ?

                                                                                                                 Омар Хайям 

                                                        не буває невиліковних хвороб, а буває нестача

                                                       і старіння - це теж хвороба, яка підлягає лікуванню

                                                                                                                 В.Вернадський

Так, правий був старий Хайям - кожна людина, незалежно від способу життя та його умов, від того праведник вона чи грішник – схильна до старіння і смерті.

Багато найкращих умів людства протягом століть завзято шукали спосіб продовження життя, подолання старості та омолодження: «молодильні яблука» - народних казок та «еліксир молодості» - європейських алхіміків; пошуки «Фонтану вічної молодості»[1] і прийом крові молодих людей та дітей – це не лише нездійсненні мрії людства, а й фрагменти дороги цього пошуку.

Проблематика омолодження була модною в медицині 1910—1920-х років, цим займався, зокрема, відомий фізіолог Ейген Штейнах[2] у Відні (він пов'язував омолодження з клітинами Лейдіга в статевих залозах).

Сергій Абрамович Воронов[3] - французький хірург, народжений у Росії, здобув популярність завдяки своїй методиці прищеплення тканини яєчок мавпи до яєчок чоловіків у 1920-х і 1930-х роках. Це був один із перших медикаментозних методів омолодження. До того моменту, коли у 1930—1940 роках він виявився помилковим, - ця техніка принесла Воронову багато грошей. До початку 1930-х років понад 500 чоловіків лікувалися у Франції цією технікою омолодження та ще тисячі людей у всьому світі, наприклад, у спеціальній клініці, створеній в Алжирі.

Швейцарський лікар Поль Ниханс[4], який був одним із батьків клітинної терапії, розробив у 1931—1949 роках так звану терапію свіжою клітиною. Терапія свіжими клітинами полягає головним чином у використанні живих клітин ембріона тварин, які вводяться пацієнту з метою досягнення активуючого ефекту. Звичайно, клітини тварин не можуть бути частиною тканини людини, але можуть виділяти фактори для омолодження. Ось чому ця технологія омолодження, незважаючи на сувору критику, практикується й досі.

Медицина та косметологія ХХ – початку ХХІ століття запропонували суррагати омолодження – «чудодійні» креми та хірургічні підтяжки шкіри обличчя, відновлення («ремонт») клітин та тканин людського організму медичними нанороботами та використання стовбурових клітин. Але все це - тільки видимі з зовні, але ніяк не глибинні, і тимчасові заходи, що часто дають далеко не той ефект, що рекламується «торгівцями молодістю».

Щоб перемогти старість та продовжити молодість, насамперед необхідно з'ясувати головну причину старіння людського організму.

Важко уявити вичерпні наукові знання, які б повною мірою могли пояснити таємниці молодості і старості, життя і смерті. Сучасна наука, хоч і виглядає могутньою, але в такій складній проблемі демонструє розуміння лише окремих сторін законів буття.

Одну з перших, достатньо обгрунтованих експериментально, наукових теорій старіння висунув наш славетний співвітчизник І.Мечников. Однією з основних причин старіння він вважав отруєння організму отрутами-токсинами — продуктами гнильного розпаду в кішківнику людини.

На сьогоднішній день існує кілька головних теорій старіння:

– елеваційна теорія Дільмана,

– теорія сорочення теломер Оловнікова,

– усім відома вільнорадикальна теорія і, нарешті,

- теорія перехресних зшивок.

Елеваційна теорія висунута та обґрунтована на початку 50-х років минулого століття ленінградським ученим Володимиром Дільманом[5]. Вчений постулював і потім лабораторно підтвердив, що з часом керуючі центри мозку втрачають чутливість до вхідних сигналів, через що порушується регуляція в організмі, що призводить до загального розладу. Елевація – це підняття, тобто піднімається поріг чутливості гіпоталамуса до гуморальних сигналів, він ці сигнали починає відчувати гірше.

Теорія Оловнікова[6], полягає у тому, що вільні кінці хромосом, які називаються теломерами, при кожному розподілі клітин коротшають, і зрештою коли вони стають дуже короткими, клітина перестає ділитися, а організм оновлюватися.

Теорія вільних радикалів[7] найбільш відома широкому загалу. В організмі утворюються так звані вільні радикали – молекули з великою реакційною здатністю, які вступають у паразитні реакції з будь-якими сполуками, руйнують білки та пошкоджують клітини. Вільнорадикальна теорія старіння стверджує, що старіння відбувається через накопичення таких пошкоджень у клітинах, нанесених вільними радикалами із плином часу

Нарешті, теорія перехресних зшивок говорить, що зайвий цукор у клітинах вступає у реакцію з білками, просто кажучи, склеює їх, у результаті утворюються нетипові для клітин молекулярні конструкції, і такі зшиті білки перестають виконувати свої функції, засмічують клітину.

Що цікаво, усі ці теорії працюють! І чутливість гіпоталамуса до вхідних сигналів дійсно знижується, і теломери коротшають при клітинних поділах, і вільні радикали в клітинах утворюються на повну силу, і зайвий цукор заважає роботі клітини, псуючи її білки. Здавалося б, виходу немає, а людина може лише старіти і руйнуватися з усіх цих причин.

Проте, талановитий російський лікар-практик і подвижник теорії централізованої аеробно-анаеробної компенсації енергобалансу та термодинамічної теорії старіння Олександр Шишонін стверджує, що процес старіння можна сповільнити і навіть на певний час повернути назад (відкотити). Визнаючи вірність всіх вище зазначених причин (теорій) старіння, він вказує, що всі ці негативні фактори (спонукачі старіння організму) виникають через нестачу кровопостачання (а значить і насамперед постачання киснем органів і систем організму, в першу чергу головного мозку, через затиснення основних кровоносних судин[8].

Це основна думка так званої термодинамічної теорії старіння, про яку її автор говорить: «Моя теорія централізованої аеробно-анаеробної компенсації енергобалансу виходить із того, що в організмі є єдиний центр регуляції енергопотоку, що забезпечує підтримку життєвих функцій. Вихідно енергія отримується від окислення глюкози або за участю кисню (аеробний шлях) або без (анаеробний). Балансування між ними здійснюється в ромбовидній ямці мозочка при аналізі кисню, що надходить до детекторів. Відсутність доступу кисню (наприклад, в результаті затиску шийної хребетної артерії зміщеним міжхребцевим диском) викликає у детекторів у ромбоподібній ямці реакцію, подібну до реакції на потрапляння в збіднену киснем атмосферу або удушення. Мозок, отримавши сигнал детекторів про нестачу кисню, вживає екстрених заходів і спрямовує сигнал серцю збільшити силу та/або частоту серцевих скорочень, щоб кров, подолавши всі перешкоди, досягла мозку і забезпечила такий необхідний кисень. Відбувається компенсуюче підвищення артеріального тиску таким чином, щоб захистити мозок від вдаваної гіпоксії. Тому, як тільки хребетні артерії розблоковані, тиск та частота серцевих скорочень мають повернутися до нормального стану. Це відбувається з нашими пацієнтами у процесі терапії. Однак, наш організм - це єдине ціле, органи в ньому пов'язані один з одним, тому вкрай рідко, якщо не сказати "ніколи", мова може йти про лікування окремо взятого органу - частіше це саме системна робота, коли виправляєш одне, а потім покращується стан іншого. Тому я й ґрунтуюсь у лікуванні на комплексний підхід, адже лікувати ми маємо не хворобу, а хворого»[9].

Таким чином, звільнивши кровотік від таких затискачів і покращивши кровопостачання, ми завдамо удару всім чинникам старіння. Шишонін пропонує вирішувати цю проблему за рахунок масажу, спеціальних комплексів вправ та певної дієти.

За всієї спірності цієї теорії, її неприйняття офіційною медициною, методика Шишоніна дає феноменальні результати і допомогла багатьом сотням людей.

Однак існує ще один ефективний засіб зняття затискачів кровотоків – застосування магнієвої олії Dr. Magnesium. Остання, являючись по суті високочистим хлоридом магнію, активно заповнює дефіцит такого необхідного нашому організму елемента, як магній.

Магній в свою чергу виступає фактором, який розслаблює м’язові затиснення. Магній сприяє розслабленню м'язових волокон (мускулатури судин та внутрішніх органів).

Крім того, як відомо, магній має величезне значення для здоров'я, так як він приймає участь у більш ніж 300 біохімічних реакціях в організмі. Магній – благотворно впливає на зростання кісток, нормалізує серцевий ритм, знижує артеріальний тиск, регулює рівень цукру на крові, усуває судоми у м'язах, зменшує біль у суглобах.

Важливість цього металу визначається тим, що для нього характерні іонні сполуки. У водних розчинах іони цього металу пов'язують молекули води, утворюючи міцні гідратовані іони.

Значення іонів магнію для організму величезне. Вони приймають участь у створенні буферних систем організму, забезпеченні необхідного осмотичного тиску, структуроутворенні. Іони Mg 2+ утворюють у клітинах комплекси з нуклеїновими кислотами, приймають участь у передачі нервового імпульсу, скороченні м'язів, метаболізмі вуглеводів.

Магній можна назвати центральним елементом енергетичних процесів, пов'язаних з окисним фосфорилюванням[10].

Магній приймає участь в енергетичному та електролітному обміні, постає як регулятор клітинного росту, необхідний на всіх етапах синтезу білкових молекул. Особливо важливою є роль магнію в процесах мембранного транспорту.

Найважливіше значення магнію полягає в тому, що він є природним антистресовим фактором, гальмує процеси збудження у центральній нервовій системі та знижує чутливість організму до зовнішніх впливів.

Дефіцит магнію збільшується з віком, досягаючи максимуму у людей старіших від 70 років. За даними Європейського епідеміологічного дослідження кардіоваскулярних захворювань рівень магнію в плазмі нижче 0,76 ммоль/л розглядається як додатковий (наприклад, до артеріальної гіпертонії) фактор ризику інсульту та інфаркту. Дисбаланс іонів Са2+ та Мg2+ – одна із серйозних причин утворення тромбів у судинах.

Нестача магнію в організмі призводить до порушення багатьох найважливіших біохімічних процесів, зокрема пов'язаних зі старінням. Тому так важливо здоров'ю людини постійне заповнення наявності магнію в організмі.

Найбільш прийнятною формою надходження магнію для людини є хлорид магнію, так як він найбільш схожий з хімічним складом крові і тому активно і практично безенерговитратно засвоюється організмом.

Саме чистим хлоридом магнію і є наша вітчизняна розробка «Магнієва олія Dr. Magnesium».

П'ятнадцять років наполегливих досліджень колективу українських вчених на чолі з В.І.Кравчуком дали можливість розробити технологію отримання та довести високу ефективність цього препарату.

Магнієва олія не тільки знімає м'язові та суглобові затиски кровоносних судин – вона, завдяки поповненню необхідного для життєдіяльності обсягу магнію, приводить у норму багато найважливіших тонких біохімічних процесів в організмі та послаблює фактори-причини старіння.

Вище вже зазначалося, що з віком кількість магнію в організмі людини зменшується, а значить гальмується багато життєво важливих процесів на клітинному рівні. Прийом магнієвої олії, як джерела магнію, «оживляє» тонку біохімію організму, а значить, побічно, перешкоджає (уповільнює) старінню.

Магнієве стимулювання біохімічних процесів в організмі, поліпшення складу крові (за рахунок підвищення магнієм активності її гемоглобіну) та зняття судинних затискачів покращать роботу гіпоталамуса, тобто. знижують елевацію цього органу, покращують його чутливість до гуморальних сигналів (елеваційний фактор старіння за Дільманом).

Науково доведений факт, що під впливом припливу додаткового магнію відростають вільні кінці хромосом - теломери, що можна розцінювати нічим іншим як фактором омолодження організму (теорія старіння по Оловникову).

Однією з причин старіння вважаються вільні радикали, які ініціюють паразитні реакції, руйнують білки та ушкоджують клітини. Закладеним природою форпостом проти вільних радикалів є антиоксиданти. Це речовини, які пригнічують окислення, можуть ефективно нейтралізувати окислювальну дію вільних радикалів та інших речовин. Більшість антиоксидантів продукуються самим організмом людини. Найважливішим є глутатіон, для успішного синтезу якого вкрай необхідний магній. Таким чином, підвищуючи рівень магнію в організмі, ми сприяємо такому синтезу, а значить, і посиленню антиоксидантного захисту, і спричиняємо гальмування процесу старіння.

Магній, приймаючи участь в енергетичному та електролітному обміні, постає як регулятор клітинного росту, необхідний на всіх етапах синтезу білкових молекул. Таким чином, чим ближче рівень магнію в організмі до норми – тим вища активність процесів синтезу білка і більше заміщення новими молекулами білка молекул пошкоджених («склеєних») цукром.

З іншого боку, дослідження довели, що належна кількість магнію в організмі знижує інсулінорезистентність, тобто, вміст цукру у крові. Магній впливає на обмін вуглеводів через вплив на вивільнення та активність інсуліну, гормону, що контролює рівень цукру в крові, опірність та чутливість до інсуліну. Таким чином, магній незамінний для людей, які страждають на діабет.

Прийом магнієвої олії, а значить заповнення кількості магнію, що зменшується з віком, дозволяє полегшити перебіг багатьох хронічних вікових захворювань. До таких захворювань відносять серцево-судинні захворювання, гіпертонія, діабет, остеопороз, деякі види раку та ін.

Магній також надає антисептичну та судинорозширювальну дію, знижує артеріальний тиск і вміст холестерину в крові. Благотворно діє органи травлення: стимулює виділення жовчі; сприяє скороченню жовчного міхура; посилює активність шлунка та кишечника; попереджає рак; відновлює сиве волосся.

Біль у кістках дуже чутливий і дискомфортний, найчастіше проявляється у людей похилого віку як результат нестачі поживних речовин, зносу, тріщин та інших пошкоджень. Цей біль завдає багато незручностей та може вказувати на ту чи іншу групу кісток в організмі. Але в основному біль простежується в руках, ногах і п'ятах. Такі болі можуть бути спричинені демінералізацією кісток та втратою кальцію.

Нормальний рівень кальцію можна підтримувати лише за достатньої кількості магнію. Дефіцит магнію впливає на всмоктування та засвоєння вітаміну D, а той, у свою чергу, впливає на рівень кальцію.

Магній впливає і на гормони, що відповідають за стабільність кісткової тканини. Також цей мінерал безпосередньо впливає на зростання обсягу комплексу кальцію і фосфору - основи мінеральної складової кісткової тканини. Магній позитивно впливає на клітини, які формують і зміцнюють кісткову тканину.

Дуже важливий магній для суглобів та сполучної тканини. Завдяки йому виробляються білки та жирні кислоти, що беруть участь у побудові хрящової тканини. Магній не дає кальцію відкладатись у суглобових сумках, тим самим зберігаючи пружність суглобів. Нестача магнію в організмі призводить до порушення структури сполучної тканини на клітинному рівні. При цьому зменшується виробництво білка сполучної тканини, зменшується активність спеціальних ферментів, відповідальних за утворення найважливіших для суглобів речовин – хондропротекторов.

Вживання олії Dr. Magnesium – забезпечує організм магнієм і допомагає кісткам і суглобам.

Таким чином ми бачимо, що прийом хлориду магнію людьми похилого віку не тільки може послабити перебіг хвороб, характерних для старості, а й уповільнити (і навіть повернути назад) процес старіння, а поповнення нестачі магнію на ранніх періодах життя здатне відсунути старість на довгі роки.

Доктор Мілдред Сіліг – провідний авторитет у галузі медичного застосування магнію, у своїй книзі «The Magnesium Factor» нарікає на те, що раніше вплив магнію на процес старіння не отримав належного освітлення: «Мало уваги приділялося спеціальним потребам у магнії людей похилого віку, таким питанням, як: чи може недостача магнію робити внесок у процес старіння, чи може додавання магнію позитивно впливати на здоров'я людей похилого віку».

Здається, що тепер, ґрунтуючись на дослідженнях наших українських вчених із компанії «Dr. Magnesium» та їх досвіді застосування магнієвої олії, ми зможемо по-новому поглянути на проблему старіння, зможемо відсунути часові межі старості, допомогти людям похилого віку зробити їх життя більш гармонійним і щасливим.



[1] Відомий іспанський дослідник Хуан Понсе де Леон очолив експедицію до Америки, щоб знайти «фонтан вічної молодості». Фонтану вони не знайшли, тому що місцеві жителі не знали його точне місцезнаходження. (див. Хуан Понсе де Леон, джерело вічної молодості та відкриття Флориди. http://istorja.ru/forums/topic/2300-huan-ponse-de-leon-istochnik-vechnoy-molodosti-i-otkryitie-floridyi/)

[8] див. Шишонин А. Ю. «Медицина здоровья против медицины болезней: как избавиться от гипертонии, диабета и атеросклероза». – М.: АСТ, 2021. – 288 с.

[10] Окислювальне фосфорилювання – процес біосинтезу аденозинтрифосфорної кислоти (АТФ) з аденозиндифосфорної кислоти (АДФ) та неорганічного фосфату (Фн) за рахунок енергії окислення молекул різних органічних речовин у живих клітинах за допомогою спеціальних ферментів або ферментних систем. Це один із найважливіших компонентів клітинного дихання, що призводить до одержання енергії у вигляді АТФ.

wkam58

5 жовтня 2022, 12:50

Теги статті:
здоров'я організму   кістки   суглоби   олія Dr. Magnesium   магнієва олія   старіння   теорії старіння   Шишонін   омолодження   елеваційна теорія Дільмана   старіння   старість   теорія скорочення теломер Оловнікова   вільні радикали   теломери   антиоксиданти   Василь Кравчук   хлорид магнію   теорія перехресних зшивок   елеваційна теорія Дільмана   гіпоталамус  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"