kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > WayBe 

Закон про відміну техогляду дозволить водіям уникати обов’язкового автострахування?

Страхові компанії прогнозують можливе зниження рівня обов’язкового автострахування («автоцивілки»), з боку водіїв, позбавлених необхідності проходити техогляди у ДАІ, задля чого багато хто з них спеціально і страхувався.  Оскільки свідомість 50% водіїв і тоді не сягала далі бажання зекономити і застрахуватись лише на час проходження техогляду, зникнення цієї  головної мотивації може істотно знизити кількість страхувальників. Про наслідки відміни техогляду та інші новації, що чекають на автомобілістів, розповіли під час прес-конференції у Черкаському прес-клубі представники провідних страхових компаній.

 

 

За словами начальника регіонального управління у Черкаській області страхової компанії «Глобус» Vienna Insurance Group Анатолія Глущенка, із 18 вересня цього року в Україні планується  запровадження європротоколу. Ця новація дозволить водіям самим оформляти ДТП, якщо обидва автомобілі застраховані, а у водіїв немає суперечностей щодо причини аварії. Виїжджати на ДТП і оформляти європротоколи  будуть аварійні комісари страхових компаній – хоча наразі не кожна СК має навіть районні представництва.

Уже сьогодні страхові компанії передбачають проблеми із укомплектуванням   аварійними комісарами, що зможуть в будь-який момент доби виїжджати у будь-який куточок області, вмітимуть кваліфіковано оцінити рівень збитків та складати плани-схеми ДТП. Крім того, далеко не кожна страхова компанія може організувати цілодобову «гарячу» лінію з черговим оператором, має власні евакуатори та партнерські стосунки з СТО.

Директор Черкаської регіональної дирекції Страхової Групи «ТАС» Володимир Волоха зазначив, що страхові компанії прагнуть встановлення фінансової «планки» збитків по ДТП, для яких можна застосовувати оформлення європротоколу – межі до 10 тисяч гривень, оскільки більші збитки   досконально зможе визначити лише кваліфікований працівник СТО.

«Страховики» запровадженню європротоколу не дуже раді. Причина - зростання фінансового навантаження на страхові компанії, яким доведеться витрачатися на комплектацію аварійними комісарами та їх виїзди. Страхові компанії сподіваються, що Моторно-транспортне бюро врахує зростання витратної частини для СК – і внесе зміни до тарифів автострахування.

Стосовно європротоколу, то «страховики» мають сумніви у тому, що він запрацює у призначені терміни – оскільки зразок протоколу та різні інструкції до нього, як це  нас буває, і досі не затверджено. Застосування європротоколу, на думку начальника регіонального управління СК «Глобус» Анатолія Глущенка, ускладниться ще й тим, що у наших водіїв, які і при ДАІ не соромляться кулаками розбиратись, хто правий, а хто - ні, без суперечностей у причинах аварії точно не обійдеться - тож чинно заповнювати європротокол, де всі зі всім згодні, вийде не завжди.

Анатолій Глущенко констатував, що, незважаючи на те, що автострахування залишається провідним драйвером страхування в Україні взагалі, наразі поліси КАСКО мають 8% автовласників (85% – у країнах ЄС).  Полісами «автоцивілки» (ОСЦВА) забезпечені 75% (у країнах ЄС – 99%).

За словами директора регіональної дирекції СГ «ТАС» Володимира Волохи, наші громадяни, що перебувають за кордоном, у Європі, хитро купують поліс «автоцивілки» на батьківшині – якщо у нас  «зелена карта» («автоцивілка», що діє у Європі) коштує близько 1 тисячі гривень, то в Італії, скажімо, ту ж тисячу, але євро.

Охоче, за словами Володимира Волохи, страхуються ті хто уже потрапляв у ДТП – і тепер продовжує страхуватися, переконавшись у тому, що вартість страховки, порівняно з фінансовими наслідками ДТП – ніщо. Такі клієнти складають 50% всіх страхувальників.

Більшість черкаських ДТП, за словами Володимира Волохи, сьогодні відбуваються не з причини несправності авто, а через «несправність» доріг: маневруючи між ямами, водій може не розрахувати відстань до чужого авто. За спостереженнями черкаських страховиків, такі ДТП складають від 10% до 20% усіх випадків.

Найбільш збитковими і для власників, і для страхових компаній, зазначають «страховики», є недорогі авто (з цих причин їх і купують), що під час аварій і страждають найбільше – такі високі рівні збитки дорого компенсувати. Або ж авто може  коштувати 250 тисяч, а вартість його відновлюваного ремонту – 237 тисяч. Найбільш «неблагонадійними» страхові компанії вважають китайські та корейські авто – не дорогі у покупці, вони  дорогі у обслуговуванні (за вартістю запчастин) та дуже страждають під час аварій.

«Страховики» радять не звертатися до страхових компаній, що демпінгують на ринку – намагаючись за рахунок низьких тарифів залучити якомога більше клієнтів, вони повинні гарантувати їм виплати, що значно перевищують отримані платежі. Тож, за простою логікою, можливо, ви маєте справу зі звичайною фінансовою пірамідою. Можливість балансувати і уникати збитковості мають великі компанії із  розгалуженою мережею: вони можуть «перекривати» більші виплати у містах за рахунок малої кількості страхових випадків (і,  відповідно, виплат) у селах та містечках.

Щоб гарантовано отримати виплати, «страховики» також радять уважно читати угоди і вникати у нюанси страхування. Оскільки, за словами Анатолія Глущенка, часто водії самі толком не знають, від чого застрахувалися – і з полісом ОСЦВА приходять до страхових компаній за компенсацією у випадку перелому ноги…

Керівники черкаських представництв страхових компаній розповіли також про постійні випадки шахрайств із боку водіїв – лише цьогоріч на одну компанію припало до півдесятка таких спроб. На авто падають дерева, підрубані сокиркою, «самозаймаються» застраховані у двох страхових компаніях кредитні мікроавтобуси, перекидаються на льоду авто, під аркою коліс яких взимку чомусь паталогічно  немає снігу і льоду. А ще –для страхування можуть підставляти іншу машину - замість схожої, уже розбитої, яку демонструють страховій компанії через кілька днів після страхування. Розслідування таких шахрайств – справжні детективні перипетії. У останньому випадку шахрайство допоміг виявити дощ, що саме йшов у ті дні -  частина коліс машини залишилася чистими – у місцях, де авто кріпили до платформи, щоб перевезти на місце інсценованого ДТП.

 Джерело: Черкаський прес-клуб реформ

WayBe

30 червня 2011, 11:12

Теги статті:
техогляд  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"