kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Анті-гоблін 

Рівень солідарності та підтримки в українському суспільстві зараз просто небачених обсягів

   

Україна

   Після 24 лютого Ростислав Смірнов став радником міністра внутрішніх справ Д. Монастирського та увійшов до штабу, який займався розв'язанням проблем, які виникли у зв'язку з початком повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

  В інтерв'ю виданню "ГОРДОН" Смірнов розповів про гуманітарні проєкти, які довелося екстрено реалізовувати для допомоги громадянам України та армії.



– А що зараз із криміналом в Україні?

– Рівень злочинів надзвичайно знизився після 24 лютого. Днями розмовляв з одним із прокурорів зі Львівської області, запитав, що у них щодо криміналу. Той відповів, що роботи майже немає. Якщо раніше було одна – дві крадіжки на день, то зараз якщо одна на два тижні, то це вже багато. Війна, мабуть, і в таких людях пробудила сумління. Хоча варто зазначити, як багато залучено силових структур для підтримання порядку, запроваджено комендантську годину ночами, перевірка документів та автомобілів мало не на кожному кроці. Тобто ще й величезний контроль, який змусив усіх боятися порушувати закон.

– Як багато стало випадків шахрайства із привласненням грошей та гуманітарної допомоги?

– Було й таке, всі випадки одразу передають у роботу. Наприклад, людина збирала кошти на машини, їй переказали гроші, а вона зникла. Не можу одразу сказати про успішність розслідувань. Але таких випадків не пропускають – це серйозно, адже тут не просто крадіжка. За цим стоять життя людей і забезпеченість армії у воєнний час.

Мене люблять запитувати про негатив. Так, справді, є проблеми. Але водночас я бачу черги у військкомати й випадки, коли мені телефонували і просили допомогти обійти ці черги. Так, є зрадники у Херсоні, але водночас є сотні тисяч херсонців, які виходили проти окупантів із прапорами й не боялися. Волонтерів у Тернопільській області зловили на привласненні гуманітарки. Так, певен, таких чимало. Але на тлі сотень тисяч людей, які самовіддано працюють щодня й абсолютно безкорисливо допомагають іншим, це просто крапля у морі.

Я одночасно є засновником проєкту "Прихисток". Це сайт, де люди надають житло тим, хто вимушено покинув свій будинок. За два місяці на сайті побувало понад 2 млн громадян. Шалена кількість пропозицій житла за кордоном. Рівень солідарності є неймовірним. Мій знайомий із батьками, собакою та двома котами через сайт знайшов притулок. Він не знав, що я брав участь у розробленні цього порталу, і сам виїхав із Київської області, де тривали бої. Потім зателефонував і розповів: "Знайшов такий крутий сайт. Місяць жили у людей, і з нас ні копійки не взяли. Ми так потоваришували, що й далі спілкуємося". Приємно одержувати такі відгуки.

– Ви як радник міністра внутрішніх справ можете сказати, як багато мародерів спіймали за останні три місяці?

– Випадки були. Нам вони відомі, але такі дії відразу намагалися припиняти. Наприклад, коли щойно звільнили Ірпінь, були хвилі мародерства – сусіди в сусідів щось забирали. МВС і тероборона закрили місто, під час виїзду перевіряли всі автомобілі, разом із дружинниками організували патрулювання – люди ходили і стежили, щоб сусідів ніхто не обікрав. Випадки були, але це радше поодинокі ситуації, а не система.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/publications/radnik-ministra-vnutrishnih-sprav-riven-solidarnosti-ta-pidtrimki-v-ukrajinskomu-suspilstvi-dosjag-nebachenih-obsjagiv-1611012.html

 

*****

 

Тут на сайті іноді проскакують у окремих відвідувачів ностальгія про нібито особливі чесноти радянської людини.

Ну тоді ось така інформація про такі ж умови, але ж абсолютно інший результат:

"В Москве в войну действительно... – грабежи, убийства, «чистка» магазинов и складов железнодорожных ОРСов… Марьина Роща с Тишинским рынком – самые злачные места. "

"За время войны уровень преступности в СССР, по данным МВД, неуклонно рос (приблизительно на треть ежегодно, до 1944 года). И особенно много было именно тяжких преступлений.

А зараз порівняємо з Київом...

Так, зміни відбулися.

В 2014 році  90% особового складу силовиків Криму та Донбасу переходили на бік ворога.

А зараз - "...із загальної штатної чисельності в 130 тисяч у нас нині є понад 60 підозр колишнім поліцейським за співпрацю з ворогом”, тобто одиниці.

Відбулася грандіозна трансформація суспільства через самоідентифікацію людей - коли йде війна, то ти не можеш бути "ні за кого", ти завжди опинишся на чиємусь боці.

Додам, що зараз відбуваютьс істрични події, накшталт вибору віри, як вибір цивілізації, у Х столітті, Переяславльскої ради, як вибір стратегічного союзника, у XVll або пряма паралель - збройний опір УНР проти російської агресії на початку ХХ столяття.

Зараз фактично - це продовження розпаду, афтершок, СРСР, радянської імперії, яку молодь вже не застала, але яку старці кремлівського політбюро намагаються гальванізувати.

Саме зараз відбуваєтья остаточне формування української нації, остаточне формування української території.

Так, ми не можемо вибрати час, у якому живемо, але повинні вибрати шлях, яким Україна піде у майбутнє.

 

******

 

Інтерв'ю | Майкл Макфол: Українці захищають Європу. Не німці, не американці, а українські солдати

"Я вже не люблю ідею "допомоги". Вважаю, що Україна забезпечує нам безпеку. Американці і європейці, зверніть увагу на те, що українці роблять для нашої безпеки. Хто воював проти путінських солдат? Американці цього не роблять. Німці цього не роблять. Українські солдати воюють!

Путін хоче знищити демократичні ідеї не лише в РФ, але і в цілому регіоні СНД. Триває ідеологічна боротьба, і найголовніший бій відбувається в Україні. І нам, щоб перемогти, варто зруйнувати ідею Путіна, що нібито слов'янські люди люблять сильну руку царя."


бонус


Хливнюк: Коли Pink Floyd запропонували записати пісню з моїм вокалом, я офігів

 


         Лідер українського гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк в інтерв'ю українському інтернет-видання "ГОРДОН" зізнався, що сильно здивувався, коли лідер британського гурту Pink Floyd Девід Гілмор запропонував записати разом пісню Hey, Hey, Rise Up, де використали його вокал, взятий зі знаменитого ролика, в якому він на Софійській площі у Києві виконує гімн січових стрільців "Ой, у лузі червона калина".
"Коли ви побачили, що Pink Floyd записав пісню з вашим вокалом, що ви відчули?" – запитав у артиста Гордон.

          "Я офігів, – відповів Хливнюк. – Я був після поранення у лікарні. Мені зателефонував [фронтмен групи] Девід Гілмор і сказав: "Андрію, можна я з вами поспівпрацюю? Дозвольте. Ви б були не проти?" Справжні музиканти – у них немає кордонів".

       На запитання, чи йому сподобалося те, як британська група записала свою музичну партію для спільного кліпу з використанням його вокалу, Хливнюк заявив, що на його місці міг опинитися будь-який інший вокаліст.

        "Але Девід Гілмор та інші музиканти гурту зробили так, щоб цей успіх, його монетизація пішли на допомогу фонду, який займається дітьми цієї війни. А їх дуже багато. І що більше разів ви послухаєте у YouTube чи iTunes пісню "Ой, у лузі червона калина" у версії метрів світового року Pink Floyd, то більше грошей ми зберемо разом із ними для гуманітарної допомоги людям, які постраждали внаслідок російської окупації", – наголосив український співак.

 


 

 

 

Анті-гоблін

5 червня 2022, 22:28

Теги статті:
#   Україна   АТО   ООС   війна   диктатура   Росія   СРСР   NATO  USA  реформа  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Анті-гоблін

7 червня 2022, 23:06

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: 0

І тут трошки ще про різне.

"....програш означає для України колективну Бучу, розміром більшу за Францію. Перемога означає урочистість та закриття тисячолітнього програшного сюжету, переродження нації, сліпуче майбутнє, розквіт країни та культури. Я обираю перемогу " - Арестовіч 07.06.22, 15:50

Ось про цю істоту.

сплановано ФСБ

«Выступление редактора российского Первого канала Овсянниковой в прямом эфире с антивоенным плакатом за Украину — это фейк»

"Намагається створити образ "хорошего русского". Центр протидії дезінформації при РНБО вважає Овсянникову агенткою впливу РФ.

"Отримавши вигідний для Заходу образ дисидентки, вона почала відпрацьовувати "поставлене завдання" із просування на західну аудиторію наративу про необхідність зняття санкцій із РФ",

Та про ще одного можливого громадянина України.

Невзоров: Я був довіреною особою Путіна з однієї причини: він урятував мені життя. Собчак дав добро на моє вбивство. Цей борг я вже сплатив.

(це про звичаї тихих кабінетів та про благодійність спецслужб. Путін міг попередити тільки "свою" людину, якою Невзоров і залишається - А-г).

З довіри виходять лише раз.

"Завтра полягає сьогодні, майбутнє створюється в теперішньому; в той час як ви шалено сподіваєтесь на майбутнє, воно вже виходить понівеченим з ваших лінивих рук. Час ваш. Те, чим воно стане, залежить від вас." - Клаузевіц

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"