kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

В.Ніколенко: «Економія тепла та води вирішить багато проблем Канева»

У вівторок, 7 червня ц.р., відбулася прес-конференція Канівського міського голови Віктора Ніколенка. Під час зустрічі мера Канева із представниками ЗМІ йшлося про тарифи на комунальні послуги, запровадження енергозберігаючих технологій та утеплення будинків міста, а також про те, як уникнути перебоїв із водопостачанням.

Розпочалася прес-конференція із заклику міського голови до мешканців Канева не допускати загорань та мікро-пожеж у місті через пожежонебезпечну ситуацію, яка виникла внаслідок затяжної спекотної погоди та опаданням пуху з тополь. В.Ніколенко звернувся до канівчан, передусім, до представників молодшого покоління, аби ті поводилися відповідально і не підпалювали тополиний пух та суху траву.

Щодо питання тарифів на комунальні послуги. Як повідомив міський голова, серед міст обласного значення на Черкащині Канів за розмірами більшості тарифів поступається таким містам, як Черкаси, Сміла, Умань тощо, займаючи середні рядки таблиць. Лише за одним параметром - тарифами на послуги ЖЕКу - Канів "лідирує" разом із обласним центром. У цьому зв'язку буде проводитися робота із вивчення досвіду інших міст, аби привести тарифи до оптимального значення.

Питання залучення інвесторів до реалізації комплексної Програми енергоефективності на 2011-2017 роки, яке порушувалося на останній сесії міської ради, на прес-конференції також мало місце. На втілення цієї програми, за словами В.Ніколенка, необхідно близько 1 млрд. 200 млн. грн. 70% цієї суми - безповоротний кредит в рамках Кіотського протоколу, ще 30% - кошти громади. Оскільки громада Канева не має змоги відразу віднайти таку суму, до програми на договірних засадах планується залучити інвесторів. За словами заступника міського голови М.Кулєшова, кредит, наданий інвесторами (близько 360 млн. грн.), місто зможе погасити вже за 7 років. На цей час слід створити спільне підприємство з надання послуг теплопостачання, частка прибутку якого йшла б на погашення кредиторської заборгованості. Підтримав програму і директор підприємства тепломереж О. Гузь. На його думку, єдиним ви-ходом на фоні постійного здорожчання природного газу є впровадження енергозберігаючих технологій та утеплення будинків. Зменшення тепловіддачі системи теплопостачання та будинків у 2,5 раза, яке стане можливим після втілення згаданої програми, дасть змогу отримувати прибутки навіть без підвищення тарифів, які, до того ж, контролюватиме громада міста. Єдиним ризиком для міста у разі невчасної сплати кредиту, за словами заступника міського голови М.Кулєшова, є перехід котельні міста в експлуатацію до кредитора. Що, втім, не означає її передачу в приватну власність: котельня матиме статус комунального майна навіть у тому випадку, якщо місту не вдасться вчасно розрахуватися з позикою - цей статус залишатиметься незмінним аж до повного викупу її із застави, а також у подальший період. Відразу ж після погашення боргу, котельня знову перейде під повний контроль громади. Таким чином, ризики для міста є мінімальними. Натомість вигода від запровадження енергоощадних технологій і утеплення будинків очевидна.

Піддав критиці міський голова В.Ніколенко роботу КП "Водоканалізаційне господарство". На його думку, підприємство незадовільно виконує покладені на нього функції, передусім, контрольні, через що в деяких районах Канева, зокрема, приватному секторі - на Костянці, Ісковщині, Бесарабії, Копанях - нині існують проблеми із водопостачанням. Водночас, міський голова поклав відповідальність і на самих жителів згаданих районів, які безконтрольно використовують воду для поливу присадибних ділянок. На думку В.Ніколенка, це є головною причиною складної ситуації із водопостачанням у місті. Не виключено, що до особливо запеклих крадіїв води буде застосовуватися Кримінальний кодекс і судова відповідальність. Директор підприємства В.Цюкало визнав проблему, а також пояснив, що нині в Україні немає нормативно-правової бази, яка б дала змогу ефективно боротися з неконтрольованим використанням води населенням міс-та. На запитання про те, чи можливо створити окрему систему водопостачання для технічних потреб та поливу зокрема, В.Цюкало повідомив, що наразі це зробити неможливо через відсутність необхідних для цього коштів. Міський голова В.Ніколенко висловив надію, що у майбутньому така система водопостачання у Каневі все ж буде створена.

Джерело: "Дніпрова зірка"

WayBe

8 червня 2011, 17:21

Теги статті:
влада  прес-конференція  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"