kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Спортивні новини 

Аби у Каневі був титульний ринг, боксерські рукавички з автографами братів Кличків продані на благодійному аукціоні «Інвестиція в майбутнє» за 200 тисяч гривень

Громадська платформа #SOSмайбутнє 8 липня ц.р. провела благодійний аукціон, метою якого був збір коштів на підтримку канівського дитячого спортивного клубу "Спарта". Тренер Станіслав Маланчев за 23 роки існування клубу виховав численних чемпіонів України та майстрів спорту. Серед його випускників триразова чемпіонка України з боксу та дворазова призерка Європи з боксу серед жінок Інна Плотницька, чемпіон світу та чемпіон Європи з карате годзю-рю Олег Квітко, чем-піон України з тайського боксу Сергій Осадчий, майстер спорту з кікбоксингу Антон Тимошенко,  володар срібної медалі Міжнародної федерації еліт-файту Юрій Ющин.

Учні клубу займаються в "Спарті" безкоштовно. Але сьогоднішні умови тренувань далекі від ідеалу. Тренування проходять у підвальному приміщенні багатоповерхівки, де досі не було навіть професійного рингу.

Аби вирішити цю проблемну ситуацію та надати можливість вивчати боксерські дисципліни якомога більшій кіль-кості юнаків, редактор канівського журналу "Склянка Часу" Олександр Апальков та вихованці "Спарти" звернулися до платформи #SOSмайбутнє.

Метою платформи, створеної в березні цього року, є рятування об'єктів гуманітарної сфери України, в тому числі, дитячих спортивних і мистецьких шкіл.

Учасниками #SOSмайбутнє є небайдужі громадяни України, які формують відкритий реєстр об'єктів, що потребують допомоги, та шукають шляхи для надання цієї допомоги з боку держави, міжнародних організацій чи приватних осіб. За час існування платформи участь в її роботі взяли вже більше 2000 активістів. Ознайомитися із результатами їхньої праці можна на сайті sosfuture.com.ua.

На благодійному аукціоні, що відбувся в столичному кінному клубі Equides Club, на користь "Спарти" продавалися твори сучасних українських художників. Але найуспішнішим лотом стали боксерські рукавички із автографами Віталія та Володимира Кличків. Брати осо-бисто представили цей лот і за-кликали підтримати розвиток дитячого спорту.

- Мене часто запитують, що мене мотивувало на перемогу, коли я став чемпіоном світу з боксу, - розповів Віталій Кличко. - Я відповідаю наступною історією. Один хлопчик із дитинства захоплювався боксом. У Радянському Союзі професійний бокс був заборонений, дозволяли лише аматорський. Коли у 1986 році транслювали бій Майка Тайсона, який став наймолодшим чемпіоном світу у важкій вазі, цей хлопець заявив своїм друзям, що одного разу він буде битися з суперниками так, як Тайсон. Одного разу він стане чемпіоном світу у важкій вазі. Цим хлопчиком був я.

Дуже важливо, щоб у дитини була мрія та віра в себе. Адже немає такої мрії, яку не можна здійснити, якщо робити все для її досягнення.

За результатами гарячих торгів рукавички були продані за 200 тисяч гривень, а володарка лоту Ганна Буткевич подарувала "зірковий трофей" дитячому клубу "Спарта", аби він надихав юних спортсменів на великі перемоги. За виручені братами Кличками кошти для "Спарти" було придбано професійний титульний ринг, на якому вихованці  клубу зможуть готуватися до змагань найвищого рівня та проводити показові виступи.

Загалом у ході благодійного аукціону вдалося зібрати 300 тисяч гривень.

На ці кошти, крім титульного рингу, платформа #SOS майбутнє придбали для "Спарти" клубний ринг та інше необхідне спортивне обладнання.

Завдяки таким спортивним "обновкам" кількість учнів "Спарти" зможе збільшитися ледь не вдвічі. Адже кількість охочих до олімпійських перемог дітей наразі значно перевищує можливості "Спарти".

Міжнародний благочинний захід від Art Ukraine Foundation і Equides Club, організований на підтримку учасників громадської платформи #SOSмайбутнє, від-відали представник ООН в Україні Пабло Матеу та посол Єв-ропейського союзу Х'юг Мінгареллі.

- Платформа #SOSмайбутнє є важливою для культурного та соціального розвитку українського суспільства. Це ініціатива, яка артикулює проблеми гумані-тарної сфери, відкриваючи перспективи соціально-культурного та економічного розвитку держави. Ініціатива, яка відкриває діалог про культурну інтеграцію та співпрацю між регіонами України. Вона показує необхідність впровадження культурних, спор-тивних, освітніх ініціатив, особливо в невеликих містах, - за-значив пан  Мінгареллі.

Пан Матеу також висловив свою підтримку платформі і тому, що діти Канева тепер матимуть сильну мотивацію стати чемпіонами.

- Уперше я познайомився з Наталею Заболотною під час відзначення Всесвітнього дня біженців у 2016 році, а вже рік потому вона представила мені громадську платформу  #SOS-майбутнє. На мою думку, ця ініціатива нині дуже затребувана в Україні та має багато перспектив. Саме #SOSмайбутнє на сьогодні є центром молодіжного руху за збереження та розвиток соціальної та культурної інфраструктури, - сказав пан Матеу.

- Одним із головних ворогів України є байдужість. Наше завдання - послати її в нокаут, аби не допустити катастрофи в суспільстві, яка поки що криється в руйнуванні культурних, спортивних та освітніх закладів  України. Та проблема набагато глибша. Відсутність культурної політики, системи координат у розвитку дітей призводить до інших нерадісних загальноєвропейських рейтингів: наша країна виборює першість за показниками дитячого алкоголізму, наркозалежності та низької якості людського капіталу. Тренер "Спарти" пан Маланчев,  як і багато його колег-ентузіастів, робить фантастично важливу роботу. Він забирає дітей із тенет вулиць, що ведуть до злочинності, дитячого алкоголізму, наркоманії, паління. Тільки таким чином можна вибороти здорове, освічене та непереможне майбутнє для нашої держави, - говорить засновниця #SOSмай-бутнє, голова фонду Art Ukraine Foundation Наталія Заболотна.

- Ми дійсно щасливі від того, що стільки небайдужих людей допомогли нам у досягненні мети! Дякую ініціаторам та учасникам платформи #sosмайбут-нє. А особливо хотів би відзначити Наталію Заболотну, адже без її підтримки та енергії нічого б не відбулося. З новим спор-тивним обладнанням ми маємо змогу вийти на зовсім інший рівень підготовки молодих спортсменів. Переконаний, що титульний ринг, на якому ми тепер зможемо проводити професійні змагання, стане великим стимулом і мотивацією для сотень дітлахів, - говорить головний тренер клубу "Спарта" Станіслав Маланчев.

Вже у серпні "Спарта" отримає нове обладнання. Перші виступи на титульному рингу заплановані на цьогорічний День Незалежності України. Очі-кується, що почесними гостями клубу в цей день стануть Віталій та Володимир Клички.

Дмитро ІВАНЧУК

На знімку: один із наймолодших вихованців "Спарти" Іван Мартинюк із братами Кличками.

Фото Богдана Пошивайла

Джерело: Дніпрова зірка

WayBe

8 серпня 2017, 19:41

Теги статті:
Кличко  Спарта  підтримка  
Голосів:
2
02

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"