kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Анті-гоблін 

Що не так з нашими військовими командирами?

    Головними критеріями оцінки результатів бойових дій має бути лише дві речі: кількість знищеного ворога і збереження свого особового складу.

побратими

    Місцевість, точки на карті – це просто інструменти командира, так само як озброєння і боєприпаси, для того, щоб найкраще виконувати завдання.

    Наші війська мають отримати тактичну гнучкість і самостійність у рішеннях на визначеному рубежі. Той самий Mission Control. Командири, які можуть найкраще керувати боєм, опановувати хаос війни, мають отримувати найбільші ресурси, людей і засоби ураження.

   А в нас найбільші ресурси отримують не найбільш ефективні, а ті, кого найбільше люблять якісь генерали, командувачі, знайомі знайомих, політичні керівники. Тобто у нас відсутні професійні критерії оцінки до визначення успіху командирів, і відсутні професійні до них вимоги. 

    Замість пошуку ефективних лідерів, у нас шукають тих, хто готовий послати на нуль увесь особовий склад, і хто ніколи не переживає за людей, тому що все завжди має бути на словах "напружено-контрольовано".

    У нас ставлять завдання по точках на карті, і питають за точки на карті, і мистецтво складання доповіді стало набагато більш важливим, ніж мистецтво знищення ворога.

    Саме тому фактично відсутній професійний підхід до організації війни у великому масштабі, війна у вищих штабах перетворилась у бюрократичний процес, стрілочки та смужечки на карті.

   Тому успішні моделі організованих військових з'єднань, які у нас створені, ми не масштабуємо. Ми масштабуємо, на жаль, у багатьох випадках дуже неефективну практику війни. У нас відсутній професійний підхід до війни на всіх рівнях командування. І це найбільше зараз дратує тих ефективних людей в армії, які дають результати на війні, знищують основну масу ворога та рятують від зайвих втрат наших бійців.

   Якщо хтось хоче перемагати, на посади командирів батальйонів, бригад, ОТУ, ОСУВ мають призначатись лідери, які планують і втілюють ліквідацію ворога з щонайменшими втратами своїх. І таких лідерів у нас в силах оборони достатньо, щоб миттєво змінити усіх карʼєристів і пристосуванців.

Юрій Бутусов
Юрій Бутусов  головний редактор Цензор.НЕТ
ВЧОРА О 14:48

Джерело & Оригінал

 керманичі

Редактор інтернет-видання Цензор.нет Юрій Бутусов в інтерв'ю Radio NV різко розкритикував розпочате ДБР кримінальне провадження щодо командирів 125-ї бригади територіальної оборони у зв’язку з наступом Росії у Харківській області.




    

 

   В ефірі Radio NV Бутусов наголосив, що досвід аналогічних кримінальних справ щодо втрати Соледара, Бахмута та Авдіївки відчить про те, що такі справи є виключно політичним процесом, щоб «призначити винними» посадових осіб найнижчої ланки — солдат та молодших офіцерів — та «вивести з-під відповідальності» тих, хто відповідає за організацію та планування бойових дій на вищому рівні.

   «Висновки завжди неадекватні», — заявив журналіст.

    Він зазначив, що хотів би отримати чітку відповідь від Ставки верховного головнокомандувача про те, чому після чотирьох місяців підготовки до відбиття наступу окупантів на Харківщині, коли «все всіх задовольняло», виявилося, що ОТУ Харків не готове до відбиття наступу, а його командрувача Юрія Галушкіна змінили.

    Бутусов констатував, що про те, хто доповідав, що «оборона побудована, організована, укріплення вириті, все зроблено», треба запитати у тих, хто контролював, планував та відповідав за оборону Харківщини на вищому рівні.

    «А у нас знову командири батальйонів мають відповідати. Що командир батальйону може зробити? Там нам нарізали завдання — смуга оборони батальйона 10−12 кілометрів; і 200 людей для того, щоб це все тримати. Що вони можуть зробити? Стояти на смерть, померти разом з усіма на позиціях? Це цього чекає ДБР? Якщо ДБР хоче, щоб солдати стояли на смерть, значить ДБР має також мобілізуватись в повному складі і показати приклад, як це виконувати, а не сидіти і займатися перекладанням папірців», — заявив журналіст.

   Він нагадав, що командувачем ОТУ Харків Галушкіна призначив командувач ОСУВ Хортиця Юрій Содоль, якого немає у списку 28 командирів, до яких є претензії у ДБР, хоча він, так само, як Галушкін, має відповідати за обстановку.

    «Вони були разом. Були вони не на позиціях (на жаль, генерали на позиції не їздять), а були в штабах — у штабі бригади і штабі батальйону. Подивились обстановку, їм все розповіли — про те, що фактично наші війська — це маленький тонкий ланцюжок окремих, ізольованих один від одного без взаємозв'язку опорних пунктів, що немає ніяких тактичних резервів, що немає вогневої підтримки, що противник накопичується з того боку кордону, по ньому не завдається ураження, що мін недостатньо протипіхотних. Все це було зрозуміло і відомо, але, на жаль, жодних правильних висновків в цій ситуації не було зроблено», — пояснив Бутусов.

   Журналіст додав, що війська почали відхід після того, як було провалене планування, а суть кримінальної справи ДБР полягає в тому, щоб показати, що винна якась конкретна бригада чи якийсь конкретний підрозділ, а «генерали все правильно робили».

«Головне, що там не дає пояснень, ні генерал Содоль, який командує цією ділянкою, як командувач ОТГ Харків. Його немає в справі чомусь. У справі не фігурує головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, хоча він це контролює. Немає Ставки верховного головнокомандування, а верховний головнокомандувач [Володимир] Зеленський особисто кілька разів приїжджав на Харківщину, фотографувався на якихось укріпленнях (я не знаю на яких, але не на кордоні, де йдуть бої), контролював також обстановку, доповідав, що ми готові», — заявив також Бутусов

1 червня, 08:05

Джерело 

суд

Розслідування успішно знищили за допомогою української судової системи: адвокат Титич про закриття однієї зі справ Майдану

Віталій Титич, адвокат родичів Героїв Небесної сотні, керуючий партнер Адвокатського об'єднання "Віталій Титич і партнери", зазначив, що справу щодо розгону на Майдані мирних учасників акції 30 листопада та 1 грудня 2013 року не змогли знищити на стадії досудового розслідування, але зробили це завдяки діяльності судової влади

  Про це він розповів в етері Еспресо.

   "Нагадаю з доповіді прокуратури, в якій йшлося про статистику, що 80%, а може і більше, кримінальних впроваджень мають бути закриті у суді за спливом строку притягнення до кримінальної відповідальності. Спочатку, п'ять років тому, збігли строки притягнення по найтяжчих злочинах, зараз по тяжких. В принципі у суді можуть залишатися тільки впровадження по особливо тяжким злочинам, де довічне ув'язнення або 15 років. Тобто не маючи можливості знищити розслідування на стадії досудового розслідування, його успішно знищили за допомогою української судової системи. Жодних об'єктивних причин немає і не існує, а ті, що намагаються наводити - нерелевантні, або просто дебільні, які звучать із ротів очільників судової влади", - підкреслив адвокат.

   За його словами, це відбувалося і відбувається всупереч діючого законодавства кримінального процесуального кодексу, який визначає виконання конвенційного принципу забезпечення ефективного судового розгляду у будь-якому кримінальному впровадженні в межах розумного строку. Однак тут строки за межами розуміння.

   "Кримінальний процес організований процесуальним кодексом так, що закриття справи не мало відбутися. Але завдяки діяльності української судової влади, вони зробили те, що не змогли на стадії досудового розслідування. Це дуже важливо, бо іноді неправильно артикулюють. Справи Майдану розслідували. А справа, яка зараз закрита, з 2016 року була у суді, однак жодних підстав для її закриття нема. Це констатуємо, як факт", - резюмував Віталій Титич.

  • у лютому 2024 року працівники ДБР повідомляли про 239 підозр, а відносно 211 осіб передали 117 обвинувальних актів до суду за чотири роки розслідування "справ Майдану".
  • Також в Офісі генпрокурора заявляли, що із 69 справ Майдану, які перебувають у зоні ризику через закінчення терміну давності, на сьогодні з такої причини закрили сім.
  • 24 травня Шевченківський суд Києва задовольнив клопотання про закриття справи про розгін мирних учасників під час Майдану у 2013 році. Причиною стало закінчення терміну давності справи.

Анті-гоблін

5 червня 2024, 00:07

Теги статті:
# Україна   війна   NATO   США   ЄС   CIA   USA   Росія   диктатура   СРСР   реформа  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Анті-гоблін

6 червня 2024, 23:34

IP: 176.67.28.xxx
Рейтинг: 2

Від Матвія 20:33 : “Вони Йому кажуть: Господи, нехай нам розкриються очі!” Потрібно це гасло розмістити у всіх контролюючих кабінетах. Може це й спрацює. А чому ні?! Якщо це ще не застосовували, то рано казати про неефективність методу.

«Гроші вкопали в землю». Нардепка показала фортифікацї Харківщини

зуби дракона

«Те, що ми побачили на Харківщині з фортифікаційними спорудами, шокує», – повідомила нардепка Ірина Геращенко після відвідування оборонних укріплень.

«Кучугури «зубів дракона», які вже кришаться, валяються звалені докупи кілька місяців. Й тільки зараз на певних ділянках їх розтягують трактори і починають встановлювати. Але верх фортифікаційного безумства – це заритий посеред села бетонний ВОП. На нього пішли мільйони гривень, але ж гроші просто вкопали в землю», – прокоментувала Геращенко фортифікації.

За словами Геращенко, військові вважають цю халабуду спланованим шкідництвом і змушені самотужки будувати спостережний обʼєкт поблизу, на високій місцевості.

«Ви бачите ці канави з дощечок і паличок? Це видається за траншеї і знаходиться в лінії оборонних рубежів Харкова. Конкретні запитання: чому після деокупаціі регіону втрачено півтора року і не будувалось нічого або ж гроші заривали в землю? Хто відповідає за інженерні роботи і якість фортифікацій, формував технічні характеристики? Скільки на це пішло грошей і хто на цьому нажився? Хто понесе відповідальність?» – ставить нардепка запитання.

Докладніше тут...

Боєць про укріплення Харківщини: «Нічого не було. Все будує піхота» – CNN

Докладніше тут...

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Твоє обличчя не повинно відображати нічого, крім ненависті до ворога та впевненості у перемозі

Паразиты внутри нас, паразиты вокруг нас

За матеріалами СБУ та ДБР підозру отримали брати екснардепів-зрадників Медведчука та Козака

Офіцера відділення Центрального управління ВСП викрито на одержанні хабара за працевлаштування військовозобов’язаного у регіональне відділення

Що не так з нашими військовими командирами?

Як росія продовжує втручатись у світові виборчі процеси на прикладі Бельгії

Чому собаки живуть менше людей?

Чому собаки живуть менше людей?

Відповідь на погрози "ядерною дубінкою": аналітик про ураження російської РЛС "Воронєж"

«Стіна Порошенка-Яценюка» стала символом корупції, яка залишила Україну без захисту, - розслідування до десятиріччя вторгнення рф

Популярні за тиждень:

Твоє обличчя не повинно відображати нічого, крім ненависті до ворога та впевненості у перемозі [0]

Про що зараз спілкуються:

Nikamrita
Експертний комплекс «Позбудься небажаних гостей!» 1 відгук Збалансована програма для комплексного, поетапного очищення організму (від паразитів, гельмінтів, грибкових і бакт.. [весь]
Паразиты внутри нас, паразиты вокруг нас [1]

Анті-гоблін
Від Матвія 20:33 : “Вони Йому кажуть: Господи, нехай нам розкриються очі!” Потрібно це гасло розмістити у всіх контролюючих кабінетах. Може це й спрацює. А чому ні?! Якщо це ще не.. [весь]
Що не так з нашими військовими командирами? [1]

святослав
Ракета Minuteman III Командування глобального удару Військово-повітряних сил США 4 та 6 червня проведе випробувальні пуски міжконтинентальних балістичних ракет Minuteman III. Метою є де.. [весь]
Відповідь на погрози "ядерною дубінкою": аналітик про ураження російської РЛС "Воронєж" [1]

Vlad999
Нехай Господь береже наших захисників!
Колишній кореспондент газети «Дніпрова Зірка», а нині навідник гармати Максим Гайдай б’є ворога на східному фронті [1]

Vlad999
Честь і пошана!
Президент нагородив уродженця Канева орденом Богдана Хмельницького [1]

Анті-гоблін
Миша глючить – подвійне натискання. Потрібно видалити дублікат.
Чому собаки живуть менше людей? [1]

м-р VEL
Невже для когось в Україні це новина?
Росія активно використовує заборонені засоби ведення війни [1]

м-р VEL
Стіна кажете? А "велике будівництво"? А "піготовка до вторгнення"? А розмінування та відвід арти з півдня? А згорнуті ракетні та БПЛА програми? Чи гадаєте що забудемо?
«Стіна Порошенка-Яценюка» стала символом корупції, яка залишила Україну без захисту, - розслідування до десятиріччя вторгнення рф [4]

slavikf
Бояться гетьмана як чорти ладана
«Стіна Порошенка-Яценюка» стала символом корупції, яка залишила Україну без захисту, - розслідування до десятиріччя вторгнення рф [4]

Гия Гонгадзе
⁉️ ФОРТИФІКАЦІЇ: ПРИЗНАЧЕНО ВИННИХ Замість розслідувати факти розкрадання на спорудженні фортифікації та притягати до відповідальності корупціонерів, влада нацьковує ДБР на командирів, які під .. [весь]
«Стіна Порошенка-Яценюка» стала символом корупції, яка залишила Україну без захисту, - розслідування до десятиріччя вторгнення рф [4]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Червень
НдПнВтСрЧтПтСб
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"