kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > святослав 

Гіперзвукові перегони: Добро чи зло?

 Ванга прорекла, що Курськ піде на дно 
Путін проігнорував та перед Китаєм хизуватися суперторпедами поплив.
Особисто глава ЦРУ прибув до Кремля,
"Она утонула" - потім цинічно ухмилявся по TV дракон молодий..
 *

Сполучені Штати здійснили три успішні випробувальні пуски перспективних гіперзвукових ракет. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на Пентагон.

Financial Times повідомила про випробування Китаєм нової гіперзвукової ракети, здатної нести ядерний боєзаряд. Запуск відбувся в серпні (хоча китайське МЗС стверджує, що випробування проходили у липні) і нібито застав американську розвідку зненацька - оглядає Лівий берег Lb.ua ¹

 Китай випробував гіперзвукову ракету, яка облетіла навколо планети й не долетіла до мішені на 33 км. Навіть цього виявилося достатньо, щоб вразити уяву американських розвідників.

 

Технологія гіперзвукової зброї - це своєрідний святий Грааль для всіх армій, як і штучний інтелект чи лазерна зброя, пише видання Le FigaroКореспондент наводить переклад статті французької газети.²
 
 
Ракета Trident II
Фото: twitter.com/USNavy

 В начале 1999 года в одной из программ Центрального телевидения прошла передача о прогнозах болгарской ясновидящей на текущий год и идущий следом за ним 2000-й. В передаче говорилось, что ещё в 1980 году Ванга предсказала, что Курск погибнет, затопленный водой, и весь мир будет его оплакивать. Указывалась и приблизительная дата трагедии — август 1999-го или 2000 года.
Тогда это предсказание ничего, кроме ироничных улыбок, не вызвало. Как мог оказаться под водой целый город вокруг которого не было воды?
Но не только слепая Ванга почувствовала боль погибших через 20 лет моряков. Вернёмся домой, в Россию. Здесь в Псковской области, на острове Залит живёт настоятель храма Святого Николая протоиерей Николай. Он, будучи уже больным человеком, передал "в мир" записку «Скоро Россия вынесет большую скорбь. Будет сильный взрыв на атомном объекте. Он прямо назвал дату: 12 августа будет взрыв на ядерном объекте в море».
Дважды известные провидцы предупреждали о надвигающейся катастрофе. Предчувствие беды — явление в человеческой жизни нередкое. Но чтобы реально её предотвратить, следует точно знать место и время, когда она придёт. Если сопоставить предсказание Ванги (затопление Курска в августе 1999-го или 2000 года) и предвидение старца Николая (взрыв 12 августа 2000 года на ядерном объекте в море), то можно было бы догадаться и принять все меры, чтобы не допустить трагедии. *

 Торпеда М-5 комплекса ВА-111 «Шквал»

Версия о том, что «Курск» был торпедирован американской подводной лодкой, официальным расследованием поддержана не была[37]. Французский режиссёр Жан-Мишель Карре[fr] в своём фильме «Курск. Подводная лодка в мутной воде» (фр. Koursk: un sous-marin en eaux troubles)[38], который был показан 7 января 2005 года на французском телевидении France 2, утверждает, что «Курск» был торпедирован американской подводной лодкой «Мемфис». Согласно его версии, «Курск» выполнял показательный выстрел новой торпеды «Шквал»[39] — за этими испытаниями наблюдали с двух американских подводных лодок «Мемфис» и «Толедо». «Толедо» шёл в опасной близости под прикрытием «Мемфиса», который находился «в тени». В какой-то момент «Курск» и «Толедо» столкнулись, и чтобы предотвратить выстрел «Курска» по «Толедо» (предполагается, что было услышано открытие трубы торпедного аппарата «Курска»), «Мемфис» открыл огонь торпедой Mk-48 по «Курску». Карре утверждает, что президент России Владимир Путин преднамеренно скрыл правду о том, что случилось, чтобы не допустить резкого ухудшения отношений, а возможно, и военного конфликта с США[40]. Этой же версии придерживаются канадские документалисты[41][42], некоторые отставные военные и даже националистические организации[43][44].

Версии о торпедировании американской ракетой придерживается и капитан 1 ранга в отставке Кулинченко[45].

Вики.ru

 

 

P.S.

Вибух дорівнював потужності 3—7 тон ТНТ і спричинив струс земної поверхні силою 3,5 балів за шкалою Ріхтера. На щастя, в той момент атомні реактори вже відключилися і витоку ядерного палива чи ядерного вибуху не сталося.

Від другого вибуху в корпусі човна з'явився двометровий отвір, через який вода затопила більшість відсіків. 23 матроси, які пережили два вибухи, були в інших частинах човна і зібралися разом у 9-му відсіку під командуванням капітана-лейтенанта Дмитра Колеснікова, який склав список присутніх. Деякі спеціалісти стверджували, що за нормальних умов екіпаж міг би врятуватися і випливти на поверхню в спеціальних костюмах через аварійні люки.

Та ж сторінка, присвячена АПЧ Курськ українською в редакції Вікі.ua


 

 Обломки ракеты "Искандер-М", обнаруженные в Шуше и представленные Азербайджаном публично 1 апреля 2021 г.
 
Як одна ракета спричинила звільнення вірменського Генштабу, викликала бунт проти Пашиняна, дострокові вибори і викрила брехню Путіна і Міноборони РФ
 
На запрошення влади Азербайджану на річницю війни побував у Карабасі та Баку і багато побачив на власні очі. Одне з великих вражень - у парку військових трофеїв у Баку, в спеціальному павільйоні, встановлено особливо цінний експонат - уламки російської оперативно-тактичної ракети "Іскандер-М", яка завдала удару по Азербайджану і не розірвалася. Цей "Іскандер", який не спрацював, нікого не вбив на землі, але наслідки удару виявилися колосальними, - оглядає Ю.Бутусов.
 
"23 февраля 2021 года, отвечая на критику оппозиции о неэффективном применении вооружения, премьер-министр Армении Никол Пашинян заявил: "Почему ракета "Искандер" не взорвалась? Или почему взорвалась на 10 процентов, например?" - цитує Пашиняна Юрій Бутусов, главред Цензор
 
Самохідна пускова установка 2П24 і ЗУ-23 на позиції в Нагірному Карабасі
 
ЗРК «Круг» в локальних конфліктах часів «холодної війни» не міг зробити вирішального впливу на хід бойових дій, а його експортні поставки до країн «третього світу» завдали б шкоди обороноздатності СРСР.
https://www.ukrmilitary.com/2021/10/zrk-krug.html?m=1

Усі армії, які мають намір впливати на хід подій у світі, почали розробляти гіперзвукові технології, деякі ведуть цю роботу більше 10 років. Китай також має надзвукову крилату ракету DF-100 і гіперзвуковий планер DF-17.
 
Будівництво аеродинамічного тунелю JF-22, який є найбільшим у світі і здатний імітувати польоти на швидкості 30 Махів, має бути завершено в наступному році.
 
Найближчими тижнями у Франції має відбутися демонстраційний політ гіперзвукового планера V-MAX, який розроблено компанією Ariane Group. Ізраїль, Індія і Японія також проводять аналогічні дослідження.
 
 
"Зміцнення стримування"
 
"Питання в тому, як зупинити надшвидкісну ракету", - говорить старший офіцер армії, який побажав залишитися невідомим. Гіпершвидкість створює нові проблеми для захисних систем і для процесів управління та прийняття рішень, які також необхідно прискорити.
 
Саме для того, щоб протистояти американським протиракетним системам, Росія приступила до розробки таких технологій. У Китаї працюють над доступністю високо захищених стратегічних цілей. Гіпершвидкісним ракетам також приписують здатність знищувати авіаносці.
 
"Але влучити в ціль, що рухається, не так-то просто", - робить висновок офіцер.
 
До сих пір не доведено, якою ефективною є ця зброя. Але в умовах невизначеності армійські штаби ведуть підготовку. У Європі Франція "очолює проект протиракетної оборони Twister, який засновано на космічному компоненті попередження та можливості ендоатмосферного перехоплення".
 
"Питання про гіперзвукову протиракетну оборону стає ще гострішим, коли мова йде про ядерну гонку. Але, хай як це парадоксально, надшвидкість може "підсилити стримування", - вважає один високопоставлений військовий.
 
Така непередбачувана зброя може виявитися небезпечною для того, хто її має: ризик непорозуміння і ядерного удару у відповідь зростає в міру того, як скорочується час для роздумів. Володарі ядерної зброї не будуть мотивованими її застосовувати.
 
"Було б неправильно бачити в поширенні гіперзвукових систем початок "гіпервійни", яка здійснюється тільки на високих швидкостях", - попереджає дослідник Джозеф Генротін, коли говорить про надзвукову зброю в коментарі, який в червні опублікував Французький інститут міжнародних відносин (Ifri).
 
"На характер майбутніх військових операцій, безсумнівно, вплинуть системи, які посилюють раптовість, жорстко обмежують цикли прийняття рішень і водночас розмивають уявлення, збільшують свободу дій держав", - пише він. Доведеться міняти сприйняття війни. ²

 https://mil.in.ua/wp-content/uploads/2021/04/Nadzvukova-aviatsijna-raketa-Blyskavka-768x432.jpg

Ракета «Блискавка»: вже виготовлено дослідний зразок головки самонаведення. Надзвукова авіаційна ракета «Блискавка» Стопкадр з відео КБ «Південне», публікує  Мілітарний

Державне конструкторське бюро «Південне» вже захистило авантпроєкт надзвукової авіаційної керованої ракети, дальність ураження цілі – 110 км.

Іншим Державним підприємством «Івченко-Прогрес» проведено стендові випробування прототипу двигуна до надзвукової ракети «Блискавка».

Ракета «Блискавка»: вже виготовлено дослідний зразок головки самонаведення

 


 

Подлодка "Курск" должна была погибнуть

 

¹ США заявили про успішні випробування гіперзвукових ракет

 

² Як гіперзвукові ракети змінюють сприйняття війни

 

P.P.S.

святослав

23 жовтня 2021, 14:51

Теги статті:
Надшвидкості  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 5

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"