kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > святослав 

Покрова 2021

"Сьогодні унікальний святковий день – День захисника України, Покрова Пресвятої Богородиці, Свято українського козацтва і річниця створення УПА.*

14 жовтня ми дякуємо нашим Героям і вшановуємо тих, хто загинув, захищаючи цілісність і суверенітет держави.

Ми – нація козаків, січових стрільців, повстанських рухів, дисидентів, борців за свободу України. **.

Історики не мають однієї версії походження слова «козак». За однією з них, «козак» з тюркської – вільна людина. Вільні люди, лицарі правди, волі та духу – козаки, були тими, для кого життя не мало змісту без свободи. Саме козаки будували та захищали Україну, виборюючи її волю та незалежність, за що вони без коливань завжди були готові віддати своє життя. Продовжуючи славетні традиції козаків, воїни УПА свідомо йшли на смерть за незалежність рідної землі, кинувши виклик найпотужнішій тоталітарній імперії того часу. Ті, хто в 2014 році стали в проломі за Україну – продовжили справу козаків та воїнів УПА, що боронили Батьківщину" *

"У день Покрови святої Богородиці та Українського козацтва, ми вшановуємо усіх захисників і захисниць України. Служіння Вітчизні - це більше, ніж просто професія. Це - величезна любов, сила волі й патріотизм. Упродовж століть наші предки захищати свою землю, свою сім’ю, свій дім, свою мову, свою історію і своє майбутнє. Чіткі риси воїна-захисника формувалися упродовж століть і закладені у наші гени. На всіх етапах нашої багатовікової історії ми виховували у собі мужність, героїзм, незламність українського національного духу. Від так, ми ніколи не зречемося нашого прагнення миру, свободи, незалежності та безмежної любові до своєї землі. Ми нікому не дозволимо одягти на нас ярмо поневолення. Я щиро вітаю усіх захисників та захисниць України зі святом. Нехай мрія кожного про щасливу, мирну, заможну, європейську Україну здійсниться. Сьогодні – наша черга її обороняти та визволяти. Нехай нам у цьому допоможе віра у Бога і в Україну. Разом до перемоги! Слава Україні!" - звернувся до українців генерал-лейтенант Олександр Павлюк  командувач Об'єднаних сил.

Привітав українців і міністр оборони Андрій Таран.

"День захисників і захисниць України — це особливе свято. Сьогодні ми вшановуємо не тільки тих, хто стоїть на варті нашого спокою, ми згадуємо всіх, хто у різні буремні періоди нашої історії брав участь у визвольних змаганнях, вів смертельний двобій із нацизмом, брав участь у миротворчій діяльності, хто з 2014-го піднявся на відсіч російській збройній агресії. Окремо хочу сказати про наших військовослужбовців, які обрали захист Батьківщини професією свого життя. Пишаюся вашою самовідданістю, непорушним патріотизмом й нездоланною волею до перемоги. Ви — опора захисту України від зовнішнього ворога", - сказав Таран.

Привітав українців з Днем захисників і захисниць і командувач Об'єднаними силами Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв із Тарасової кручі, нагадавши Заповіт кобзаря Тараса Григоровича Шевченко..

"Шановні друзі - бойові побратими та посестри! Прийміть щирі вітання із Днем захисників і захисниць України, Днем Українського козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці! … Цей день став уособленням мужності й самовідданості, лицарства і благородства, день - справжніх патріотів нашої Батьківщини. Висловлюю усім Вам щиру повагу та вдячність за героїзм, відвагу, стійкість та сумлінну службу. Схиляю голову та низько вклоняюсь перед кожним Героєм, який віддав своє життя за нашу свободу та країну. Від імені особового складу Командування об'єднаних сил Збройних Сил України та себе особисто зичу Вам міцного здоров'я, гарної долі, незламного духу й волі до перемоги! Нехай Пресвята Богородиця береже нас і Україну під своїм Покровом, дарує нам силу, наснагу, віру і впевненість у щасливе майбутнє!" - привітав українців Наєв.

    Арсен Аваков нагадує, що мирне небо забезпечують не лише міжнародні перемови, а гартовані Герої.

"Тезу про "повернення винятково дипломатичним шляхом", панове генерали, слід залишити дипломатам. Армія зобов’язана робити свою роботу. 

Зокрема, і мати напрацьований сценарій звільнення захоплених агресором територій з використанням усіх сучасних форм озброєння та стратегій."

"Сьогодні критично необхідна Національна єдина стратегія по Криму та Донбасу, напрацювання якої – це спільна місія парламенту, президента і уряду, за тісної співпраці з громадянським суспільством та нашими міжнародними партнерами. 

 Нам потрібен фундамент консолідації, на який зможуть опертися у своєму розвитку майбутні покоління. Фундамент готовності до діалогу, взаємодії владних інституцій і громадянського суспільства, політичної волі і чітко сформульованих стратегій. " - наголошує екс-міністр.**

 

Було взламано сторінку генерального консульства Росії в Харкові, на якій розміщені привітання з Днем захисників України

14 жовтня – свято із багатою історією, але офіційно в незалежній Україні відзначати День захисника в цей день почали із 2014 року, в 2015-му цей день став вихідним.

На цей день припадає і релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке відзначали козаки. Інколи свято називають і Козацькою Покровою.

Також, 14 жовтня вважається символічним днем утворення Української повстанської армії (УПА).

 

P.S.

На фото - завершення маршу 14 жовтня у 2008 році.
 
Сучасна Україна - не держава мрії, але сьогодні нам поза сумнівом є, що святкувати.
 


"Українська армія, на відміну від російської, для виконання своїх обов‘язків із захисту своєї країни, має потужну мотивацію та міцний духовний стрижень."

Духовна зброя ЗСУ

Олександр Турчинов

Джерела: УП, Цензор.net, РадіоСвобода, Новини ветеранів у telegram

ОЛЕКСАНДР ТУРЧИНОВ

Cвято справжніх українців
**  колонка Арсена Авакова на УП
2 740-й день захисників України 

 

P.P.S.

[17.10]

До сторінки коментарів, оглядає Lb:

 

“Дорогі бойові побратими і посестри, дорогі «Брати по зброї», дорогі українці! В цей святий день я хочу привітати вас з Днем Захисників і Захисниць. Історія цього дня українського війська йде коріннями в тисячу років. Сьогодні свято Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і День УПА”, – сказав Петро Порошенко ветеранам війни проти російської агресії.

святослав

14 жовтня 2021, 11:39

Теги статті:
Історія   Свято  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
святослав

16 жовтня 2021, 13:22

IP: 46.96.191.xxx
Рейтинг: 0
Однако, паника в здании на Банковой сейчас стоит нешуточная. И вызвал ее Петр Порошенко. Точнее его дочерняя общественная организация «Братья по оружию», которая объединяет ветеранов АТО-ООС из числа сторонников экс-президента. Покрова 2021 под Киевом, по случаю Дня защитников и защитниц Украины, в присутствии Порошенко, эти простые парни с опытом ведения полноценных боевых действий, провели показательные тактические учения. В программе учений были преодоление полосы препятствий, демонстрация навыков полевой медицины, минно-взрывное дело и авиаразведка. Полный набор умений для эффективных действий в городе и пригороде. Участвовали в этих маневрах около 300 человек. На первый взгляд – немного. Но вот беда, ведомство Баканова сообщило, что ранее подобные учения (без высоких гостей, но с высокими нормативами) прошли в ряде областей. Очевидно, киевское представление – итоговое. Небольшое отступление. Организация «Братья по оружию» - это та самая, члены которой во время недавних столкновений возле усадьбы Порошенко в Козине, организовали круговую охрану жилища своего лидера и толкались там с массами «возмущенных граждан» собранных по телеграмму за конкретные суммы. То, что Порошенко этим представлением передал Офису президента большой привет – очевидно. Очевидно и то что организация действительно объединяет большое количество ветеранов с опытом боевых действий. А еще потому, что в окружении Порошенко есть такая личность как Юрий Бирюков, известный волонтер и бывший советник Порошенко. Человек, живущий по принципу «вижу цель – не вижу препятствий». Он фонтанирует идеями и регулярно бросается их реализовывать. Бирюков в свое время завел мощнейшие связи среди военных – от сержанта до генерала. Что он придет к идее создания военизированной ветеранской организации, было более чем очевидно. А ведь в свое время переманить Бирюкова на свою сторону пытался лично Коломойский. Не вышло ничего. Бирюков предан Порошенко. А Порошенко всегда подбирал людей лишь по одному показателю: или дает результат, или нет. Понятно, что организация «Братья по оружию» для ОП просто опасна. Это идеальный костяк для формирования чего-то вроде «самообороны Майдана» образца 2014 г. С поправкой – на киевском Майдане в 2014 г. единицы людей умели подбивать танки и штурмовать здания. А сейчас речь о концентрате таких людей. Бросить против них СБУ не выйдет, после истории с рок-певцом Антоненко (Риффмастер) любые репрессии против ветеранов общество воспримет как расправу. Телеграмує Печеский холм

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"