kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

План по своїх зарплатах за 2020 рік деякі товариші в Каневі виконали і перевиконали. А матерям загиблих солдатів дали по 200 грн...

31 березня сплив строк подачі декларацій про майно та доходи українських чиновників за 2020 рік. Понад 780 тисяч державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування різних рангів і чинів прозвітували перед Національним агентством з питань запобігання корупції та перед нами, платниками податків, про те, чим вони володіють і скільки коштів заробили у минулому році. Завдяки Єдиному державному реєстру декларацій інформацію про статки слуг народу може дізнатися кожен, хто має доступ до інтернету. Заглянули до держреєстру декларацій і журналісти "Дніпрової Зірки", аби дізнатися, у скільки Канівській громаді обійшлося утримання топових чиновників міської ради. Аби наші читачі могли ясніше уявити собі масштаби витрат громади на зарплату канівських посадовців, ми порівняємо їх зарплати із зарплатами Президента України, Прем'єр-міністра та інших високопоставлених державних чиновників. Ви будете здивовані.

Отже, глава держави, Президент України Володимир Зеленський згідно з його декларацією за минулий рік отримав за основним місцем роботи 336 000 грн. Якщо поділити цю суму на 12 місяців, у середньому його зарплатня складала  28 000 грн. на місяць.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль за 2020 рік заробив більше за президента - 540 052 грн., що складає близько 45 000 грн. на місяць.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков задекларував 547 563 грн., або ж 45 630 грн. на місяць.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, який працює одночасно на декількох посадах, задекларував як керівник мінкульту 360 404 грн., що в перерахунку на один місяць становить 30 033 грн.

Також ми поцікавилися, яку заробітну плату отримують міські голови різних міст України. Так, приміром, Київський міський голова Віталій Кличко отримав у 2020 році 517 579 грн. заробітної плати, або ж 43 131 грн. на місяць.

Корсунь-Шевченківській міський голова О. Гайдай (колишній) отримав 409 535 грн., або ж 34 127 грн. на місяць.

Смілянський міський голова С. Ананко - 371 431 грн., або ж 30 952 грн. на місяць.

Чигиринський міський голова В. Харченко - 445 021 грн., або 37 085 грн. щомісяця.

Шполянський міський голова С. Кравченко задекларував 346 965 грн., зароблених за основним місцем роботи у 2020 році, або ж 28 913 грн. на місяць.

Скільки заплатили за роботу канівським чиновникам платники податків нашої громади?

Канівський міський голова Ігор Ренькас задекларував у 2020 році зароблених за основним місцем роботи 715 134 грн., що в перерахунку на один місяць складає 59 594 грн.

Керуючий справами виконкому Канівської міської ради Володимир Святелик заробив на цій посаді у минулому році 640 851 грн., або 53 404 грн. щомісяця.

Наталія Матінова, яка нині очолює міський центр надання адміністративних послуг, а в 2020 році працювала заступником Канівського міського голови, отримала торік зарплати 456 732 грн., або 38 061 грн. щомісяця.

Начальник фінуправління міськвиконкому Галина Карпушенко отримала торік 419 982 грн., (34 998 грн. на місяць).

Очільниця відділу освіти виконкому міськради Надія Голда задекларувала 369 220 грн., зароблених за основним місцем роботи у 2020 році, або 30 768 грн. на місяць.

Начальник управління економічного розвитку Олена Жорнова заробила 299 434 грн., або по 24 952 грн. на місяць.

Начальник управління соціального захисту Анатолій Пилипенко - 502 481 грн., або по 41 873 грн. щомісяця.

Начальник відділу культури Оксана Труфанова задекларувала 352 036 грн., котрі заробила за основним місцем роботи у 2020 році, або 29 336 грн. на місяць.

Начальник управління житлово-комунального господарства та екології Тетяна Стадник отримала заробітної плати 267 693 грн., або по 22 307 грн. щомісяця.

Начальник відділу у справах молоді і спорту Лариса Лебедєва - 265 817 грн., або 22 154 грн. на місяць.


А що заробили пересічні канівці? За статистикою, середня зарплата штатних працівників у 2020 році в Каневі становила 8 742 грн. 

Тобто, міський голова отримував майже сім середніх канівських зарплат, а керуючий справами виконкому міськради - шість середніх зарплат.

Іншими словами, на одну заробітну плату одного міського голови 60 місцевих підприємців мали щомісяця платити до бюджету податок у розмірі близько 1000 грн. Ще 50 підприємців мали забезпечити (і забезпечили!) таку ж суму для оплати праці керуючого справами виконкому.

На зарплати вищезазначених посадовців, керівників управлінь і відділів місто витратило минулого року близько 4 мільйонів 300 тисяч гривень.

І це далеко не повний перелік тих, хто отримує заробітну плату з міського бюджету.

За що ми платимо чиновникам зарплати, розмір яких у декілька разів перевищує розмір середньої зарплати у місті? Кожен, хто працював на виробництві або вів власний бізнес, знає, що для того, аби заробити, потрібно виконати норму на виробництві чи надати певну кількість послуг населенню. Уявляєте, скільки потрібно працювати, скажімо, перукареві, аби заробити й принести додому "чистими" 10 000 грн.? Скільки канівському підприємцю потрібно продати на ринку пар шкарпеток, аби заробити таку суму?

Зарплата чиновників не вимірюється нормою виробленої продукції чи кількістю наданих послуг. Їх зарплата вимірюється лише годинами, що їх вони проводять на робочому місці.

Як оцінити, чи заслуговує чиновник високої зарплати? Ми можемо зробити це, оцінивши загальний стан справ у місті. А про ту частину роботи чиновників, яку ми не можемо побачити, мають звітувати самі чиновники. Чому б виконкому міськради не звітувати раз на квартал про роботу працівників управлінь і відділів, яких у місті налічується не 20, а цілих 115 осіб, зарплата яких повністю оплачується платниками податків міста?

Чи має наша громада моральне право платити своїм службовцям зарплати, що перевищують зарплатню Президента? Чи в умовах коронакризи, коли усім доводиться економити на копійках, було б доцільніше витратити ці кошти на обладнання для лікарні, на зарплату тим, хто рятує життя простих людей, на оснащення шкіл і дитсадків, збільшити за рахунок цих коштів стипендії матерям солдатів, які загинули в АТО (а не тицьнути ганебні 200 грн, як це зробили наші небідні владці), підтримати інвалідів, одиноких пенсіонерів, багатодітні родини?

  • Зрештою, чому б кандидатам під час виборчої кампанії не оприлюднювати одночасно із своїми обіцянками-цяцянками ще й розмір зарплати, на яку вони розраховують? Чому б кожному, хто рветься до влади, не заявляти відкрито, що він хоче отримувати 40 000, 50 000 чи 60 000 гривень на місяць? Принаймні, це було б чесно. Тоді виборці могли б вирішити, потрібен їм такий "дороговартісний" чиновник, чи ні. Адже для невеликого містечка Канів і худих гаманців його мешканців 4,3 млн. грн. в рік тільки на зарплату "топ-чиновникам" - занадто жирне задоволення. 

Марія ГЛАМАЗДІНА, Євген БРУСЛИНОВСЬКИЙ

P.S. У контексті вищенаведених цифр і фактів цілком симптоматичним є результат онлайн-опитування нашої газети. Ознайомтеся - ви не будете здивовані.

ПОСИЛАННЯ: https://www.dniprowazirka.com.ua/opyt.php

Джерело: Дніпрова зірка

WayBe

15 квітня 2021, 11:45

Теги статті:
влада  зарплата  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"