Розгортаючи свої транспаранти в сесійній залі, вони встигли посваритись із головою облради Олександром Вельбівцем. Свободівець Юрій Гамалій роздавав звернення яблунівців, однак голові ради не запропонував, на що Вельбівець зробив йому зауваження.

Нагадаємо, спочатку на сесії Яблунівської сільської ради було прийнято рішення щодо приєднання села до Канева, оскільки воно знаходиться поряд. Канівська міська рада також не заперечувала проти такого приєднання.

Однак, стверджують селяни, категорично проти такого об’єднання виступило підприємство ТОВ “НВФ “Урожай” Групи МХП. У селі, нагадаємо, присутні потужності МХП по вирощуванню птиці.

Пізніше відбулася ще одна сесія сільської ради, де попереднє рішення про приєднання було відмінене, а сільському голові, що ініціював цей крок, висловлено недовіру. Аргументи: після приєднання село просто зникне, бо кошти на його інфраструктуру доходити не будуть, оскільки і зараз деякі віддалені мікрорайони Канева потерпають від хронічного недофінансування. У деяких з них навіть не асфальтовані провулки.

Джерело: Дзвін