kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > GINKA 

Обурений Чигирин поки що мирно просить “Нашу Рябу” іти геть (фото, відео)

4 липня у Чигирині попри спротив місцевої влади, таки пройшла попередньо заявлена велелюдна мирна акція проти розташування птахокомплексів “Нашої Ряби” на землях Рацівської сільської ради.

Нагадаємо, як повідомляв “Дзвін”, 23 червня у селі Рацеве жорстоко побили депутата місцевої сільської ради, активістку цивільного корпусу “Азов” Ніну Мартиновську. А вже наступного дня розлючені чигиринці оточили приміщення РДА та місцевої поліції. Люди вимагали негайно покарати сільську голову Ларису Постригань та створену нібито нею “злочинну групу”, яка з погрозами і побиттями діє від імені “Нашої Ряби” у Рацевому, а 3 червня, під час проведення зібрання селян, ця група напала на мешканців села та азовців. Тоді протестувальники направили телеграму до Генеральної прокуратури, до Президента України з вимогою негайно звільнити голову РДА Клименка, котрий, на їхню думку, розпалює у районі громадянський конфлікт, відкрито лобіюючи інтереси “Рябої”.

Письмово запрошені міський голова Степан Буханець, а також очільниця районної ради Валентина Алєксєєвець не прийшли до більше півтисячі чигиринців та гостей з “ощасливлених” курниками Канівського, Черкаського районів, з інших місць області та країни, що зібралися в центрі міста. Голову РДА Володимира Клименка не запрошували, оскільки, на думку громадськості, він, а також з ним прикомандирована свита помічників, якраз і лобіюють варіант будівництва курників на історичній землі.

Катерина Онопрієнко, активістка, що послідовно бореться проти будівництва “Нашої Ряби” у екологічно чистих та історичних місцях Черкащини, зокрема у Черкаському районі. Місяць тому Онопрієнко їздила на екологічний форум у Лондон, де намагалась донести до представників Європейського банку реконструкції та розвитку, що “курникові” проекти названого забудовника – небезпечні, а фінансування їх підірве авторитет ЄБРР

прапор Анатолія теж тут ( разом з Ботнаром))) )

Односельці Володимира Андрійовича з його рідного села Степанки теж підтвердили його хронічне бажання більше слугувати не громаді, а іншим інтересам. Через що у виступах та в одноголосно прийнятій Резолюції протестної акції чигиринці проголосили звернення до Верховної Ради прийняти Закон про 30-кілометрову охоронну захистну зону Національних заповідників України. Схожу вимогу, до речі, висловлювали і на громадських слуханнях у Канівському районі, протестуючи проти зведення у селі Яблунів, неподалік Чернечої гори, найбільшого у Європі звірогосподарства на півтора мільйона норок, яке також намагалася звести “Наша Ряба”.

Жителі району звернулись і до ДП ” Перемога нова” (торгова марка ” Наша Ряба”) відмовитися від будівництво птахокомплексу на Чигиринщині.

Також було висловлено недовіру Голові Чигиринської РДА та місцевій владі.

Наводимо текст резолюції, зауважуючи, що він зазнав певних правок під час мітингу.

Резолюція протестної акції  4 липня 2016 р.

«Ні ? руйнації культури та історії Чигиринщини «Нашою рябою!» 

 Нащадкам  Б. Хмельницького ? чисте довкілля!

 Місце проведення: м. Чигирин, площа біля Будинку районної ради.

Дата проведення:   липня 2016р., з 16.00 до 20.00.

Організатори акції: ГО»Чигиринська районна народна рада», ГО «Територіальна громада Чигиринщини», ГО «Козацька столиця».

Відповідальний за проведення акції: Романенко Павло Іванович, проживає за адресою: вул. Чигиринська, 7, с. Тіньки, Чигиринського району, Черкаської області, 20 924. Тел.095 479 0093.

Учасники акції: жителі Чигиринського та Канівського районів, Києва, Черкаси, представники громадських організацій та жителі Черкаської області, депутат Черкаської обласної ради Ю. Ботнар, представник  Національного екологічного центру України Марцинкевич В.  Всього 371 чол.

Ми, учасники протестної акції заявляємо,

що наміри ПАТ «Миронівський хлібопродукт» [ДП «Перемога Нова» – (торгова марка «Наша ряба»)]  розмістити мегаптахофабрику поблизу Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» ? це нахабний цинізм і зневага до духовних цінностей всього українського народу та світової спільноти. Це приведе в майбутньому до знищення туристичної галузі району. Буде порушений баланс навколишнього середовища, відбудеться екологічне забруднення краю з унікальним природним середовищем державного значення, як наприклад, Холодний Яр. Присутність екологічно небезпечного виробництва завдасть непоправної шкоди життю і здоров’ю багатьох тисяч людей. В котрий раз публічно повідомляємо Верховну Раду України, про те, що посадові особи Чигиринської держадміністрації та Рацівської сільської ради грубо порушують чинне законодавство та відверто і нахабно лобіюють інтереси комерційної структури ПАТ «Миронівський хлібопродукт» [ДП «Перемога Нова» – (торгова марка «Наша ряба»)]. Їх непрофесійні та протиправні дії призвели до політичної вибухонебезпечної  ситуації в Чигиринському районі і  несуть загрозу здоров’ю і життю людей. Організаторами цього беззаконня, на нашу думку, є голова Чигиринської райдержадміністрації Клименко Володимир та голова Рацівської сільської ради Постригань Лариса.

Громадськість Чигиринщини з грудня 2016 року спрямувала сотні листів до Президента,  Кабінету Міністрів, Міністерств, відомств, правоохоронних органів з приводу незаконних дій місцевих органів влади щодо лобіювання питання побудови курників ПАТ «Миронівський хлібопродукт» [ДП «Перемога Нова» – (торгова марка «Наша ряба»)] на території району. Державні органи влади не організовували безпосередньої перевірки чисельних фактів правопорушень, а перенаправляли листи до Черкаської облдержадміністрації, яка, в свою чергу, давала відповідь на підставі позиції Чигиринської райдержадміністрації.

Правоохоронні органи, на жаль, формально підходять до офіційних заяв громадськості щодо вчинення злочинів на території Чигиринського району. При чому, заяви про злочин незаконно розглядають, як прості звернення громадян. Факти, викладені у заявах громадськості не розглядаються, документи не вивчаються, не ОПИТАНО ЖОДНОГО ДЕПУТАТА РАЙОННОЇ АБО МІСЬКОЇ РАДИ, ЖОДНОГО ГРОМАДСЬКОГО ДІЯЧА з приводу наведених фактів. Відкрито лише справи за ст.296 КК України (хуліганство) з приводу побиття жителів Чигиринського району. Всі правопорушення місцевих високопосадовців залишаються без розгляду: дається лише відписка – мовляв, “підстави для відкриття кримінального провадження відсутні”. Все це створює атмосферу безкарності. Результатом цього є масові заворушення 03.06.2016р. в с.Рацево, кровопролиття та тілесні ушкодження учасників масових акцій. Численними є факти побиття противників будівництва курників у Чигиринському районі.

Така бездіяльність та безвідповідальність влади може призвести до створення зони нестабільності в центрі України, призвести до соціально-політичного вибуху.

Звернення громадськості до голови Верховної Ради України, Президента України захистити наш історичний край та близько 20 тис. людей, які попадають в зону негативного екологічного впливу цього шкідливого підприємства були проігноровані. Виходячи з цього: 

  1. Вимагаємо від Верховної Ради України прийняти на законодавчому рівні документ про

30-кілометрову охоронну зону Національних заповідників України.

  1. Вимагаємо від ПАТ «Миронівський хлібопродукт» [ДП «Перемога Нова» – (торгова марка «Наша ряба»)] негайно припинити свавілля по відношенню до жителів Чигиринського району та відмовитися від намірів будувати тут мегаптахофабрику. Якщо наші вимоги не будуть виконані, залишаємо за собою право захищати свій край і власне життя найрадикальнішими методами: блокуванням стратегічних транспортних магістралей, проведенням голодування, бойкотування. 
  1. Вимагаємо від Президента України П. Порошенка звільнити з посади голову Чигиринської районної державної адміністрації Клименка В. та сприяти звільненню завезених в район його помічників Лисенка В. та Чередніченка. При наступному призначенні просимо Президента України погоджувати кандидатури на ці посади з громадськістю Чигиринщини. 
  1. Висловлюємо недовіру голові та заступнику і всім депутатам Чигиринської районної ради, міському голові і секретарю, всім депутатам Чигиринської міськради за ігнорування екологічних прав багатьох тисяч громадян Чигиринського району, ненадання належної і своєчасної оцінки протизаконним діям голови Чигиринської райдержадміністрації Клименка В., які, на нашу думку призвели до кровопролиття в районі і створилисоціально-політично вибухонебезпечний стан. 
  1. Вимагаємо до 16 липня 2016 р. розглянути на сесіях Чигиринської міськради та Чигиринської районної ради два питання, а саме: 

– про заборону будівництва екологічно небезпечної  птахофабрики на території Чигиринського району.

– про недовіру голові Чигиринської райдержадміністрації Клименку В. та його помічникам Лисенку В. та Чередніченку за лобіювання інтересів птахофабрики, ігнорування громадської думки, внаслідок дій яких в районі відбулося кровопролиття і створився соціально-політично вибухонебезпечий стан. 

Вимагаємо складання депутатських повноважень від депутатів Чигиринської міськради  та Чигиринської районної ради, які не проголосують за вказане рішення, цим самим сприяючи розташуванню екологічно-небезпечного виробництва (птахофабрики) на території Чигиринського району – в густонаселеній місцевості (з нанесенням непоправної шкоди екології Чигиринщини,  здоров’ю та життю багатьох тисяч людей!) –  поблизу Національного  історико-культурного заповідника «Чигирин». 

  1. Разом з громадськістю Черкаської області та України проводимопротестну акцію в м. Черкаси і розпочинаємо безстрокове пікетування Черкаської облдержадміністрації, яка не реагує належним чином на порушення законодавства та ігнорує громадську думку і багаточисельні протести проти забруднення екології Черкаської області. Вимагаємоприпинення будівництва птахофабрик на території Черкаської області.

Досить!

Досить олігархам знищувати екологію Черкащини та з історичного краю робити суцільний курятник!

Досить олігархам збагачуватися за рахунок здоров’я і знищувати народ України шкідливим виробництвом!

Геть ту владу, яка служить не народу, а олігархам! 

За дану резолюцію одноголосно проголосували 371 чол. Підписати резолюцію доручено Романенку П.І.

4 липня 2016р.                                                                                                         Романенко П.І.

GINKA

12 липня 2016, 16:19

Теги статті:
наша ряба   Чигирин  
Голосів:
8
17

Всього коментарів: 4

Сторінка коментарів: 1
GINKA

12 липня 2016, 16:24

IP: 212.55.95.xxx
Рейтинг: 2

От за що поважаю Чигиринців--- вони можуть себе відстоювати, загартовані нащадки Богдана. Що не скажеш про канівців- вічно ниючих і слухняних та недостойних нащадків Тараса. Не хочуть відстоювати своє майбутнє і своїх дітей.

 От із РДА лунає вже заклик ,що Канів можна об"єднати лише з Пекарями ( це про громадські об"єднання мова йде). Остальне все ,що на правому березі - це майбутня сільрада с.Степанці - мабуть майбутня столиця "їхньої ряби"

ЗА ПРОПОЗИЦІЄЮ РДА, КАНІВ МАЄ ОБ’ЄДНАТИСЯ ЛИШЕ ІЗ ПЕКАРЯМИ

http://kanos.com.ua/NewsOpen/id_news_124351

mr.yoda

12 липня 2016, 16:32

IP: 130.180.219.xxx
Рейтинг: 0

тук тук ХТО ТАМ

alex11
13 липня 2016, 08:57

IP: 212.55.94.xxx
Рейтинг: 1

А створенням  цих протидій "Наші рябі"  взяла на себе громадська організація "Черкаська варта", очолювана майданівцем Романенко П.І.  Повідомляю членам Канівського ГО "Майдан" і всим грпомадянам Канівщини, що в створенні ГО "Черкаська варта" брали участь майже всі Народні Ради Черкащини, а також

представники  Канівського  ГО "Майдан" . Серед засновників цієї  громадської організації тільки громадяни, без всяких партій.  Ось з кого потрібно брати приклад. Закликаю всих вступати в  ГО "Черкаська варта"

GINKA

13 липня 2016, 18:49

IP: 212.55.95.xxx
Рейтинг: -1

alex11,а ви вже там? Але ж, думаю, що в не назві справа, а в ділах і готовності до них 

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"