kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Віка 

Суддя Канівського міськрайонного суду: Чому в Каневі така сприятлива атмосфера для різних притонів?

“Чому в Каневі така сприятлива атмосфера для різних притонів? — ділиться своєю думкою суддя Канівського міськрайонного суду Оксана Льон під час нашої  розмови після винесення нею двох вироків суду, пов’язаних з наркотичним та алкогольним притонами в центрі Канева.— Учасники цих подій тут не працювали, правоохоронці їх розкрили, суд — засудив. Але цих притонів тут ще безліч. Людина з цих притонів у стані алкогольного сп’яніння невідомо куди піде: чи піде грабувати, чи піде красти, чи візьме зброю і піде вбивати... На це треба звертати увагу всім. Коли я розглядала цю справу, в мене постійно виникала думка: якби ці люди не були в стані алкогольного сп’яніння — не було б і смерті людини...”.

Початок лютого 2016 року. На лаві підсудних — два чоловіки, неодноразово раніше судимі. Їх звинувачують у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч.2 та ч.3 статті 185 (крадіжка) та ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Події, що привели цих молодиків на лаву підсудних, розгорталися в центрі Канева рік тому. Власник 1-кімнатної квартири проживав у цій квартирі ще з чотирма людьми, серед яких була одна жінка. Кожен день тут дзвеніли пляшки, часто між цими учасниками “застілля” виникали сварки.

26 лютого минулого року одна з таких сварок закінчилась трагічно: одного з учасників спільного “застілля” так побили, що той через кілька днів помер в реанімаційному відділенні Канівської центральної райлікарні. Під кримінальну статтю тоді потрапило троє співмешканців, у тому числі й жінка, яка проживала в цій квартирі. Саме ці троє, як було встановлено судом, були причетні до смерті свого “колеги”.

Поки тривало слідство, ця жінка, за рішенням суду, мала перебувати під домашнім арештом. Як вона опинилась на залізничній станції у місті Сміла, і як саме вона там загинула — залишається й на сьогоднішній день таємницею. На початку червня 2015 року стосовно неї було закрито кримінальне провадження у зв’язку з її смертю. На лаву підсудних потрапило двоє чоловіків з тієї злощасної трійки, які “перестаралися у спілкуванні” зі своїм товаришем.

У ході судового розгляду кримінальної справи було встановлено, що один з учасників того злощасного застілля, яке закінчилося смертю людини, “прославився” й на іншій кримінальній ниві — від викрадення чавунних батерей з домоволодіння мешканця Канева, до викрадення з одного з магазинів... скриньки з пожертвуваннями для учасників АТО.

І ось в перших числах лютого нинішнього року Канівський міськрайонний суд поставив крапку у цій справі: обидва учасники хмільного застілля, яке закінчилося смертю людини, отримали по 8 років і 2 місяці позбавлення волі.

“Часто, коли люди чують сварки, шум, якісь бійки в сусідніх квартирах, їм чи то невпевненість, чи страх не дозволяють про це повідомляти правоохоронні органи, — продовжує аналізувати цю місцеву проблему Оксана Миколаївна. — Багато з нас, канівців, бачать, що десь поряд з нами існують місця або житлові приміщення, які пристосовані й організовані саме для того, щоб там відбувались розпиття алкогольних напоїв, проживання великої кількості людей з метою існування таких “клубів за інтересами”. Але такі “інтереси” в більшості своїй є плачевними за їх результатами”.

“Ось, наприклад, за результатами судового розгляду однієї із справ, було встановлено, що в центральній частині Канева існував інший притон, в якому можна було отримати психотропну речовину, — розповідає суддя Оксана Льон. — І я так розумію, що сусіди, які проживали в тому будинку, могли звернути увагу на існування цього притону. І принаймні, якби були вчасними такі повідомлення до правоохоронних органів, це зло було б припинено раніше”.

Відносно історії з іншим, цього разу — наркотичним притоном у центрі Канева, про який згадує Оксана Миколаївна, суд теж поставив крапку: засудив жінку, в якої було на утриманні троє малолітніх дітей, до 5 років позбавлення волі. В присутності малолітніх дітей жінка продавала психотропні речовини в квартирі, в якій вона проживала з дітьми. Проте на підставі статті 75 Кримінального кодексу суд звільнив жінку від відбування покарання, встановивши їй іспитовий строк терміном на три роки. Звинувачення їй інкримінувалися за трьома статтями Кримінального кодексу України, зв’язаними з поширенням наркотичних засобів.

В ході нашої розмови Оксана Миколаївна зазначила, що існує стаття в Кримінальному кодексі України  — 317, яка рідко зустрічається в держреєстрі судових справ, але її зміст варто знати мешканцям Канева. Ось ця стаття: Стаття 317. Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

1. Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

2. Ті самі дії, вчинені повторно або з корисливих мотивів, або групою осіб, або із залученням неповнолітнього, - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна”.

“Рівень злочинності в Україні і на Канівщині зріс завдяки багатьом чинникам, — говорить Оксана Миколаївна. — Це і соцально-економічні умови проживання людей, і рівень безробіття, який зростає, і, можливо, наявність тих підприємств, які існують в Каневі і які запрошують на роботу людей з інших областей, минулого яких ми, можливо, й не знаємо. Тобто громадяни, які приїздять сюди з метою працевлаштування, не мають свого житла, а мають лише заробіток, якого їм, можливо, не вистачає. І, як потім виявляється, деякі з них мають кримінальне минуле. Якщо проаналізувати скоєння злочинів за останній, 2015-й рік, то вони скоювались особами, які приїхали до Канева з метою пошуків кращої долі — працевлаштування. Тому на це потрібно звертати увагу і канівчан, і взагалі суспільства”.

 

Валерій РЕВА, газета ВІКА №11, березень 2016

WayBe

21 березня 2016, 13:08

Теги статті:
кримінал  притони  
Голосів:
5
14

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"