kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Нік Піацца 

П’ять порад для мера Канева

Наприкінці жовтня у Каневі відбулися вибори, загальна явка на яких склала трохи більше 40%. Звісно, ми б хотіли побачити більші цифри. Але у будь-якому випадку я хочу подякувати тим з вас, хто був небайдужий до життя нашого міста.

Більшість знає, що результат голосування за мера виявився не таким, який я вважав найкращим для міста. Але ми живемо в демократичному суспільстві, тому я бажаю новому старому мерові Канева успіхів. Крім того, як і обіцяв, я продовжу ділитися власним поглядом на ситуацію у місті. І свою першу колонку я хочу почати з порад адміністрації. На Канів чекає велика робота, і розпочинати її потрібно вже зараз. Відразу скажу, що не вірю у проекти на багато мільйонів доларів для таких невеликих міст, як Канів. Крім того, місто досить погано себе показало у розбудові власних інфраструктурних проектів – міський парк та фонтан є яскравими прикладами цього. Я вірю у прості кроки, зробити які під силу навіть теперішньому міському голові. Ось декілька з них.

 

  1. Привести до ладу міський парк та організувати регулярне прибирання головних пляжів міста. Простий крок, який матиме значний ефект для іміджу міста та не потребує багато грошей. Це має бути щоденний процес, як відбувається у багатьох містах, особливо тих, що називають себе туристичними центрами. Що до Канева, тут публічні місця перебувають у досить поганому стані, а деякі з них не можна навіть назвати парками. Прибирання сміття та стрижка газонів є одними з найелементарніших обов’язків міста, розходи на які мешканці оплачують через податки. Наші пляжі та парки мають бути візитівкою міста. Натомість їх занедбаність залишає вкрай негативні враження у гостей. Якщо влада не здатна з цим упоратися, допомогу із прибиранням надасть декілька національних та міжнародних організацій: до них можна звернутися за порадою або навіть фінансовою підтримкою. Наприклад, однією з таких організацій є Clean Up The World (http://www.cleanuptheworld.org), що допомагає організовувати прибирання у різних містах світу, спонсорує логістику та підручні матеріали. Ще один крок – започаткування Департаменту міських парків. Він може складатися із волонтерів, що допоможуть залучати фінансування та співпрацювати із локальним бізнесом.
  2. Зробити ставку на туризм. Не треба далеко ходити за прикладами. Варто лише подивитися на Львів та зусилля, яких доклало це місто за останні п’ять років при мінімальному бюджеті, аби стати однією з найпривабливіших туристичних локацій. Першим кроком у цьому напрямі може стати створення міської Асоціації з туризму або Торгівельної палати, яка б знову ж таки складалась із волонтерів. Нам потрібно більше громадських заходів, і хтось має запрошувати їх сюди. Щорічний початок байкерського ралі – це завжди гарний шанс показати гостинність міста. По факту ж маємо погано організований захід із дуже незначною допомогою від міста. Розбудова кемпінгу для гостей, зони для харчування та вбиральнь вже буде гарним початком. Історична фактор Шевченка у Каневі також має стати у пригоді. Чому б не запросити Світовий Конґрес Українців провести один зі своїх щорічних заходів у Каневі. Зокрема, минулого року біля 2 тисяч представників української діаспори приїхали до Львову на один із заходів цієї організації. У Києві також не вистачає реклами Канева як напрямку для відпочинку на вихідних. А місцевим підприємцям варто додати свої готелі та нерухомість до бази найбільших міжнародних туристичних вебсайтів з пошуку житла, таких як AirBNB та Booking. Це зовсім не складно і допоможе залучити як гостей з України, так і з-за кордону. Минулого літа я на собі відчув переваги таких сайтів, коли розмістив оголошення про оренду власної дачі на сайті AirBNB – завдяки цьому до мене приїхали туристи з Данії та США.
  3. Старанно працювати над отриманням міжнародних грантів. Наразі організації як USAID та Світовий банк мають безліч програм для допомоги маленьким містам та приватним особам у напрямку енергоефективності. На превеликий жаль, досі Канів навіть не пробував взяти участь у жодній з цих програм. В цей самий час інші міста у Черкаській області вже залучили кредити та гранти для розбудови інфраструктури. Я кажу про іригаційні проекти для малих фермерів, а також потужності для зберігання агропродукції. Канів має стукати і стукати у двері цих організацій, аби залучити фінансування.
  4. Прозорість тендерних процедур. Боротися із корупцією завжди складно, проте колись ви таки повинні починати. Історія нашого міста знає чимало випадків, коли місцеві проекти, зокрема будівництво доріг, відбувалося при роздутих цінах та без тендерів. Багатьом відомі трюки, як уникнути публічного процесу закупівлі. Нова адміністрація має довести, що вона інша, та запросити всіх охочих взяти участь у прозорому конкурсі.
  5. Активно співпрацювати із великим бізнесом. Це має бути дещо більше, ніж просто декілька нових лавок або дитячих майданчиків. Адже в Каневі заробляють гроші найбільші компаній України, і вони повинні брати більш активну участь у житті громади. Особливо це стосується тих, хто негативно впливає та поглиблює проблеми міста. Робота мера – стежити, аби всі компанії дотримувались букви закону та несли відповідальність за свої дії. Наприклад, одна з найбільших мереж супермаркетів України АТБ хоче цілодобово продавати алкоголь і сигарети підліткам з нашого міста та перетворити центральну площу на джунглі п’яних тинейджерів. Або візьмемо найбільшого роботодавця міста – компанію Наша Ряба. Їхні вантажівки – постійний жах для наших доріг, а обсяги використання води завдає шкоди водним резервам регіону. У цій справі Канів може взяти приклад із Вінниці. Так, місто запросило до себе міжнародні організації, аби вони оцінили ефект, який має діяльність Нашої Ряби для екології та інфраструктури, після чого закликали компанію до відшкодування збитків. Звіт міжнародної організації англійською мовою можна знайти тут http://bankwatch.org/news-media/for-journalists/press-releases/rural-communities-ukraine-bearing-brunt-unchecked-agribusi

 

Отже, на нову адміністрацію чекає чимало роботи, адже новий туристичний сезон прийде раніше, ніж зараз здається. Тому я хочу побажати новому меру удачі, та хоча б цього разу не гаяти дорогоцінний час.

 

Нік Піацца

5 листопада 2015, 13:39

Теги статті:
вибори   політика   Канів   мер   реформи  
Голосів:
10
010

Всього коментарів: 33

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"