kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > GINKA 

Шухевич: Бунт неминучий. Український народ доведений до крайнього зубожіння

Масове зубожіння народу та корупційна діяльність урядовців призведуть до потужного соціального вибуху, який змете олігархічний режим: народний депутат Юрій Шухевич.

Зараз Україну охопила потужна різностороння криза. Не лише економічна, а й політична, яка почалася у 2013 р., коли люди не схотіли терпіти політику Януковича, який проводив корупційну і антиукраїнську політику. Він знищив середнє і дрібне підприємництво. Люди зібрались на Євромайдані. Але вийшли вони не заради євроінтерграції, а заради зміни системи. Але Майдан переміг владу Януковича, а не систему. Це потрібно зауважити. Після його втечі самі себе оголосили владою ті “опозиціонери”, які були на стороні влади і парламентською опозицією водночас. Вони не мали наміру скидати Януковича, а водити цей народ до 2015 р., до президентських виборів. Це було би неможливо – Майдан би не вистояв скільки часу. І сталося так, як сталося: народ не витерпів, і під його натиском Янукович утік. І тут почалася ця політична криза: люди, народ, виступали за зміну системи, але до влади прийшли особи, які не хотіли змінювати систему. І на жаль, навіть вибори, які пройшли на хвилі Майдану, як парламентські, так і президентські, привели до влади людей старої системи. Це пояснюється тим, що люди, які виходили на Майдан, були неорганізовані, вони були розпорошені. І тому, коли люди побачили, що прийшли ті ж самі олігархи або їхні ставленики, почалося все те, що почалося…

Зараз у нас відсутня демократія. Навіть навпаки – Порошенко намагається узурпувати владу. Він самовільно заявив, що ми вже не парламентсько-президентська, як у Конституції прописано, а президентсько-парламентська республіка. Він зараз активно підминає під себе владу. У нього навіть певні суперечності з Яценюком були, бо хотів усі важелі впливу на себе перейняти, і тому у нас фактично утворилося двоєвладдя. Ще десь Яценюк старається проявити свою самостійність, але йому то не дуже вдається.

І це двоєвладдя дуже негативно впливає на державу, владу, управління і все, що робиться у країні. А ще варто додати зовнішню агресію Росії. То ж, з одного боку ми бачимо це двоєвладдя, а з іншого – нерішучість влади, як президентського клану, так і кабміну. Вони здали Крим. Здали ганебно і без бою. Я розумію, що новий уряд, прийшовши до влади, був позбавлений багатьох важелів: було розвалене МВС, армія, система управління. Але все одно, – Уряд мав у руках, а головним чином шалене патріотичне піднесення народу, – якби була у них рішучість і воля, то Крим би так ганебно не відпустили.

А після цього почалися події на Донбасі. Гіркін, – кадровий російський фсбшник, заявив, що якби не вони, – такі як Гіркін, Безлер, і їм подібні специ російських спецслужб, заколот на Донбасі закінчився би так, як в Одесі: підняли би бучу, кілька людей загинули б, і інцидент був би вичерпаний. Але бачите, нерішучість волі української влади призвела до того, що вони втрачали українську територію і владу над Донеччиною. Але і то ще не все.

Піднявся добровольчий рух, на який уряд не сподівався. Навіть навпаки, – його уряд налякався, і не знав як бути і що з ним робити. І ці добровольці почали тіснити сепаратистів. Якби не перші мінські угоди, у вересні 2014 року, добровольці би покінчили з сепаратистами в Донеччині. Але, налякавшись того повсталого народу, Порошенко почав домовлятися з Путіним, і було оголошене перемир’я, яке протилежна сторона і не думала дотримуватись. В той же час були введені російські війська на Донбас, і криза затягнулася, як і війна. Яку ми не називаємо війною, а АТО, – “антитерористичною операцією”. А у нас там іде справжня війна. Це загострило кризу.

Ця криза привела до так званих “змін до Конституції”, які ввели на вимогу Путіна, а не через наших парламентарів. Олланд і Меркель нав’язують нам зміни до Конституції. Це крайньо принизливо для якого би то не було народу, коли зміст Конституції диктують з-зовні. Про що це свідчить? Про те, що ми є об’єктом, а не суб’єктом політики і міжнародного права. Тому я голосував проти цих змін, і вважаю їх зрадою національних інтересів країни.

Сам той так званий “особливий статус Донбасу” називають “особливостями місцевого самоврядування”, що є одне і те саме. Ми бачимо те зрадою, бо це є федералізація України. Навіть я би сказав конфедералізація. Тому що, згідно з “мінськими угодами”, “ДНР” та “ЛНР” будуть мати “особливий статус”, зв’язки, взаємини з сусідніми регіонами Російської федерації. Це просто недопустимо. Я вже не кажу про пункти про свої суди, прокуратуру, міліцію і багато чого іншого. Ясно, що все те “самоврядування” залишиться сепаратистським. І воно було би тим гальмом, яке би мало право вето на усі рішення київського уряду. Це одне.

Я вже не кажу про питання мови і визначення цінностей, які вони визначають у цьому регіоні. Тобто там однозначно запровадять російську мову і старі радянські цінності. Донбас до цього зросійщували, а за роки української незалежності української політики не проводили взагалі. Це був релікт Радянського Союзу, якого навіть в Росії не було. Такого дрімучого більшовизму, який був на Донбасі, не було більше ніде. А Росія спробувала нам нав’язати цей релікт на всю державу. Так званою “Новоросією” він хотів відірвати Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Одесу, Миколаїв, – відрізати нас від моря повністю. Не вдалося завдяки добровольчому рухові. Але, знову ж таки, цей добровольчий рух небажаний для влади. І тому уряд та президент бояться його більше, ніж Путін.

Це повсталий, а тепер і озброєний народ, а Порошенко боїться, що ці люди завтра постануть під Верховною Радою організовані, озброєні, з військовим досвідом боротьби. Знаєте чим це кінчиться? Коли неозброєний майдан розігнали і легко розвели, то озброєний і організований народ, який знає що він хоче, під Верховною Радою, в урядовому кварталі – він просто змете цю владу. Саме цього вони і бояться.

Тому влада і чинить розправи над патріотами, а корупціонерів протягують до влади. По-перше – регіоналів повертають і бережуть, назначають на різні впливові посади. Колишніх беркутівців перейменували у нацгвардію. Аваков робить з них “преторіанську гвардію”, віддану йому. Яка сьогодні ніби в АТО, а насправді не в АТО, бо ставлять їх у третій лінії оборони. Вони всі добре екіповані і озброєні, в т.ч. важкою зброєю, танками. Хоч це не характерно для внутрішніх військ. А так воно є. І цих “преторіанців” з благословіння Порошенка Аваков утримує для боротьби з народом, а не сепаратистами. І так, як вони обставили ту лінію фронту – вони тримають в облозі тих хлопців, які безпосередньо воюють.

Бунт неминучий. Український народ доведений до крайнього зубожіння. Не тільки найбідніші, а навіть заможні люди. Це породжує відчай і почуття помсти, яке приведе до бунту, і за дуже швидкий час. Тому я не вірю у вічність теперішньої Верховної Ради, уряду і президента. Зміни будуть – зміни революційні і швидкі.

Чи можлива в Україні ситуація наскільки кардинальна, що до влади прийдуть патріоти, а п’яту колону знищать, як і олігархат? Я в це вірю – олігархат породжує корупцію, систему стагнації промисловості. Монополізація призводить до зубожіння народу. Утворюється надзвичайна прірва: з одного боку люди надзвичайно багаті, а з іншого – навіть не бідні, а жебраки. Власне оця прірва – надто велика, і вона постійно збільшується. Бо на скільки бідні бідніють, на скільки багаті багатіють. З другого боку це неприродно, нездорово, і неодмінно мусить привести до соціального вибуху.

Зараз Україну по рейтингах порівнюють із Зімбабве та іншими відсталими країнами. Але ці порівняння припустимі лише через поширення нужденності, як у країнах Африки. Але у нас є потенціал. І еконочіний, і людський. Тому ми не з нуля будемо все відновлювати. Багато людей з вищою освітою можуть відновити і відродити усі галузі господарства і промисловості. У нас є потенціал до повної перебудови країни і руху вперед у розумінні прогресу.

Нам часто кивають на війну, що через неї важко, але не забувайте, що Японія, після капітуляції, – в економічному плані була знищена, однак японці 50% бюджету вкладали у освіту і науку. І за кілька років вирвалася у розвитку в світові лідери. Раніше такою вона не була. Та патріотична політика і модернізація країни дозволила їй вирватися вперед, що дозволило їй за короткий час стати однією з провідних держав світу.

Представники Уряду і п’ятої колони при владі перетворюють Україну на об’єкт, а не суб’єкт влади, бо для них ця країна чужа. Для них це територія, об’єкт експлуатації. Вони як паразити вчепились у тіло України. І рвуть і смокчуть що можуть. І вони не відчують себе українцями, це для них чуже. А тому вони тягнуться туди, де їм комфортно – в розвинені європейські країни. Зверніть увагу де вони тримають свої маєтності: у Франції, Англії, Швейцарії, Австрії, багатьох інших країнах ЄС. І в європейських же банках лежать їхні гроші.

В Україні у них надзвичайно мало активів.  Вони не пов’язують своє майбутнє з Україною. Вони десь так ще з понеділка до п’ятниці про Україну думають, бо працюють тут, гроші заробляють, а у п’ятницю після обіду вони вже у Бориспіль, і летять закордон. Вони вже там – серцем, думками. При цьому, хоч показово більшість із них заявляє про свою шалену любов до радянщини і Росії, усі представники 5 колони не поспішають купувати маєтності на Валдаї чи поблизу Байкалу. Це радянська влада так виховала їх у дусі інтернаціоналізму. Вчорашні комсомольці, які дорвалися сьогодні до мільйонів і мільярдів, також себе лише в Європі комфортно почувають. Самі умови життя комфортніші там, ніж в Росії з її розбитими дорогами і жебрацьким життям. Тому вони воліють тут заробляти на жебрацтві гроші, але жити в Європі, де комфортно.

Ця Російська імперія – не така, як була колись, століття тому. Але і не така, як Радянський Союз. Усі вони розвалилися. Але і ця міні-імперія Путіна розвалиться. Це лише остаток тої старої імперії.

В першу чергу треба зауважити, що російської нації як такої немає. А того стрижня, навколо якого мала би держава об’єднуватися, – немає. Це лише бутафорія. Росія – це конгломерат різних націй і народів, яких тримає обруч імперії. Як цей обруч починає тріщати, о разом із ним починає тріщати сама держава. Дуже показовий приклад – революція в 1917 році. Хто тільки не проголошував незалежність: Сибір, усі козачі області, я вже не кажу про національні включення в Росію: Фінляндію, Естонію, Латвію, Литву, Польщу, Білорусь, Україну, Грузію, і інші кавказькі республіки. Але навіть сама Росія як така почала розвалюватися на різнорідні республіки і автономні краї. Лєніну довелося тяжко, щоб сконсолідувати ту імперію. Лише оманливі гасла пролетарського інтернаціоналізму дозволили згуртувати людей. Але вже тоді померла Росія, в основі якої лежала ідея “православіє-самодєржавіє-народності”. З’явилася нова більшовицька Росія. Якийся час вона утримала імперію жорстоким терором. Це продовжилось до 70-х років, і вона знову почала розвалюватися 25 років тому. Але неминуче розвалиться до кінця: і Татарстан, і Башкортостан і Північний Кавказ, і Сибір – усе це відійде від Москви. А ви не забувайте і про зовнішні чинники. Є ще 1,5 мільярда китайців, які хижо поглядають на східні області Росії, і прагнуть відхопити Сибір. Це песимістично виглядає для Москви.

Що ж стосується п’ятої колони Росії в Україні, то її майбутнє легко передбачуване: комунізм, червона ідеологія та перероджені з неї партії відімруть. По-перше ті “комуністи” є лише позолоченою вивіскою ідей Маркса та Лєніна. Симоненко є багатою людиною, як і його заступники – олігархи. З ідеологічної точки зору вони пропали. Є невеликі залишки люмпену, які ще вірять у ті ідеали. Люди старшого віку, які виховані в агресивній комуністичній ідеології не можуть жити інакше. Але вони виховані так, що перейняли ідею Російського імперіалізму. Вони зберегли ту ідею, і безумно хочуть відродити її. Тому вони і антиукраїніські, і тому вони скрізь будуть проти місцевих народностей, – будуть антилитовськими, антиестонськими, антигрузинськими і так далі. Проти тих народів, де прихильники комунізму і “русского міра” масово проживають.

Минулі вибори комуністи програли. Вони трансформувалися – як і регіонали, вони об’єднуються з іншими маргіналами, і будуть і далі перефарбовуватися. Як у сполучених судинах уся та маса буде переливатися в інші ємності. Комуністи стали СДПУ (о), потім регіоналами, – вони тепер при владі у Порошенка. Але вони дотримувалися тої ідеї – єдіності русского міра від Карпат і до Камчатки. Імперські амбіції залишилися, але чисто ідеологічно вони попрощалися з марксизмом. Але з часом і це зміниться. Згадайте якими сильними раніше була компартія і інші гібриди. Це вина тої пострадянської влади, яка захопила владу, яка не працювала на ідейному полі, і не виховувала українських громадян в українському дусі. А на тому паразитували посткомпартійні сили (СДПУ, регіонали), але при українській політиці ці явища зникають, як зникла компартія.

На найближчих виборах регіонали ще можуть пройти до парламенту. Поки що. Будуть паразитувати на півдні і сході на економічних негараздах. Комуністи навряд чи пройдуть – може десь по Донеччині. Але і це вже під знаком питання. Це буде виняткове явища. На парламентських виборах все буде залежати від того, якою буде хвиля збурення народу. Якщо корупціонерів і олігархів зметуть, то прийдуть до влади зовсім інші люди – прийде нова хвиля, яка стояла на Майдані, і виборола перемогу. А комуністи і регіонали просто щезнуть без підтримки.

GINKA

7 жовтня 2015, 21:11

Теги статті:
народ   бунт   порошенко   майдан  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"