kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > З блогів 

Утерши сльози, Канів і Чигирин міцніше стиснули кулаки (фото, відео)

DSC_0015

У Каневі і Чигирині – двох містах України, що є осердями духу і незламності української нації – ховали героїв-кіборгів.

“Це надзвичайно символічно, що у такий час від столиці козацької республіки Богдана Хмельницького до Канева, де навічно на сторожі України постав Тарас Шевченко, іде цей перехлюп”, – відмітила голова Черкаської обласної ради Валентина Корваленко, яка приїхала на похорон “свободівця”, депутата Черкаської обласної ради із Канева Анатолія Чупилки.

“І як так, у день його смерті ви, влада, призначаєте сюди, в Канів, головою райдержадміністрації людину, яка представляла тут Партію регіонів, яка тут “тітушок” організовувала, яка тут фальсифікацією виборів займалася?! Скажіть, оця душа нашого героя, вона може таке терпіти? Оце свавілля, оце беззаконня, оцю несправедливість, яка зараз чиниться?! За ради чого був той Майдан!? За ради чого були ті жертви на Майдані, Небесна Сотня, і зараз тисячі жертв на війні із московським агресором?! – емоційно продовжив Коваленко лідер всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок. – Але такі як Анатолій Чупилка, вони знали заради чого. Вони йшли свідомо на втрату свого життя. Але чи знають це ті, кого Анатолій посадив у теплі крісла влади? Тому що Анатолій і його побратими, перемігши в Революції Гідності дали можливість цим теперішнім можновладцям керувати країною. Вони бодай би оцінили ту жертву! Вони повинні про це пам’ятати!”

І кипів горем та гнівом майдан. І гнівом та горем – пронизливим вітром та холодним дощем – палало на землю небо…

Попрощатися із Анатолієм Чупилкою прийшли рідні, близькі, військові побратими, товариші по партії ВО «Свобода», від якої він був обраний до обласної ради, представники обласної, районної та міської влади, народний депутат України VII скликання Леонід Даценко, який обирався на Канівському окрузі у 2012 та 2013 роках, також небайдужі канівці. А от перші особи обласної державної адміністрації – ані голова Юрій Ткаченко, ані повний комплект його заступників – не знайшли часу віддати останню шану депутату обласної ради і патріоту.

Під вигуки «Слава нації! Смерть ворогам!» та «Герої не вмирають!» ніс у останню путь героя АТО весь Канів, і у серцях сотень людей, які прийшли на центральний майдан розгорявся лютий вогонь незгоди і нескореності, у який би владі не варто було підкидати дров своєю зверхністю і нехтуванням думкою громади…

DSC_0002DSC_0019DSC_0003DSC_0006DSC_0027

DSC_00191DSC_0061

Анатолій Чупилка загинув 20 січня, йдучи на підмогу “кіборгам” у Донецькому аеропорту. Його вважали таким, що пропав безвісти. Але нещодавно результати експертизи підтвердили, що Анатолія Михайловича немає в живих. Його тіло зі Сходу привезли на рідну Канівщину.

 

Смутком та відчуттям гордості за свого чоловіка було переповнене серце дружини Анатолія:

“Патріоти України не безкінечні, їх необхідно берегти. Адже саме на них тримається земля”, – сказала Вікторія у коментарі журналістам.

Про Анатолія Чупилку усі згадували як про принципову людину, борця і справжнього українця. Анатолій Михайлович свого часу відстоював існування школи у Каневі, яку хотіли закрити, боровся за права представників малого бізнесу. Коли почалася революція Гідності, був її активним учасником. На Майдані у Києві тривалий час керував Черкаською сотнею «свободівців».

З початку бойових дій на Сході України Анатолій Чупилка пішов захищати рідну землю. Спочатку був добровольцем, потім  – бійцем 95-ї аеромобільної бригади. Освоїв військову професію снайпера. Став «кіборгом», захисником Донецького аеропорту, захищаючи який і поклав своє життя.

А ще він мав справжні героїчні патріотичні корені, бо, як розповів конівський патріарх Михайло Іщенко, його прадід став Героєм Радянського Союзу і його ім’ям названо одну із вулиць Канева.

“Анатолій навіть не знав того, що його прадід був українським патріотом, якого у 1937-му році сталінський режим відправив у табори, а звідти він сам добровольцем пішов на фронт. А оскільки був трактористом – то став водієм-механіком танка “Т-34″. І у білоруських лісах на кордоні із Польщею загинув сметрю хоробрих, захищаючи свою землю. Так само вчинив і його правнук. Але по Анатолієві залишилось троє синів, таких, як він – незламних українців! Тож в України, у всіх нас – є надія!” – сказав Михайло Єфремович.

“Він був людиною справи, людиною дії, а не людиною слова. Я переконаний, що ми повинні брати з нього приклад, як потрібно діяти, коли ти націоналіст, і коли країна в небезпеці”, – згадує свого однопартійця депутат Черкаської міської ради від ВО «Свобода» Юрій Ботнар.

Анатолій Чупилка був обраний депутатом обласної ради по мажоритарному округу у Каневі. Але він так і не встиг приступити до виконання своїх депутатських обов’язків і навіть не отримав посвідчення, бо весь час був на фронті. Товариш Анатолія Юрій Гамалій впевнений – Чупилку обрали депутатом через те, що він завжди стояв на захисті тих, хто був незахищений.

“Він був людиною, яка дуже гостро реагувала на будь-яку несправедливість, була до неї нетерпима”, – говорить він про Анатолія Чупилку.

Труна із тілом героя була накрита чорним прапором Холодноярської республіки. Цей прапор пройшов із Анатолієм весь Майдан, усі бойові дні на війні, був для воїна справжнім талісманом. Він супроводжував Чупилку і після смерті.

“Коли згадуємо Анатолія, завжди пригадується отакий український козарлюга, який стоїть з прапором Холодноярської республіки «Воля України – або смерть!». Холодноярців, які ніколи не здавалися ворогам, які до останньої краплі крові боронили свою землю. Коли почалася війна, він не сидів, склавши руки. Він не сховався за депутатський мандат, він сам пішов на війну, і був на передовій, і загинув, захищаючи своїх”, – зазначив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Виступаючи на траурному мітингу, голова обласної ради Валентина Коваленко зазначила, що неоголошена війна забрала життя вже близько 80 черкащан. Серед них і життя справжнього чоловіка, патріота Анатолія Чупилки.

“Він боровся за Україну абсолютно не таку, яку ми зараз маємо. Але я закликаю всіх вас активізувати своє відчуття відповідальності, свій патріотизм, відштовхнути на маргіналії свої власні інтереси і зрозуміти одне – що Україна не просто в небезпеці, а Україна має останній шанс вистояти, бути. Тому що якщо ми донедавна надіялися на Європу, ми зараз маємо надіятися самі на себе. Патріотизму, як виявляється, мало. Потрібна серйозна зброя. Анатолію Михайловичу! Велика вдячність вам від усіх земляків Шевченкового краю за вашу позицію, за вашу українськість. Коли я вперше і в останнє його побачила, він сказав мені як голові обласної ради, – робіть що небуть! Сьогодні ми маємо ставити це запитання собі, і жорстко усім при владі – на місцях і в Києві. Робіть що небуть! Бо немає терпіння безмежного, і спостерігаючи те, що в країні все залишається по старому, народ закипає!” – зазначила Валентина Коваленко.

Вона передала трьом синам Анатолія Чупилки Почесну грамоту облдержадміністрації і обласної ради і відзнаку «За заслуги перед Черкащиною». На думку голови облради, Анатолію Чупилку потрібно присвоїти звання Героя України. Проект відповідного звернення до Президента України буде підготовлений до розгляду на черговій сесії обласної ради.

DSC_00231DSC_0012DSC_0032DSC_0065

Наостанок мітингу-панахиди слово взяв син Анатолія Чупилки Тарас, ще зовсім дитина, але вже дорослий у думках.

“Віддячіть моєму батькові тим, що станьте на боротьбу за Україну. Нехай кожен, хто вже має двадцять років, стане замість нього!” – по-чоловічому твердо закликав хлопчик.

Тетяна Воронцова

Джерело: Дзвін

LUS

2 квітня 2015, 07:35

Теги статті:
кіборг  герой  похорон  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 13

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"