kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Анонси 

Свято дитячих мрій «Урок казки»

Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості "Урок казки" проводиться з метою виявлення, підтримки талановитих, обдарованих дітей та молоді у різних видах мистецтва (художнє виконавство, хореографічне, циркове, театральне, образотворче, декоративно-ужиткове мистецтво, літературна творчість), який проводиться щорічно.

 

          Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Канівської міської ради оголошує прийом заявок для участі у фестивалі-конкурсі «Урок казки».

 

 

 

Заявки на участь приймаються за адресою:

м. Канів, вул., Шевченка, 49, ІІ поверх, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту, тел. 3-74-43.

З умовами Конкурсу можна ознайомиться у Положенні.

 

 

«ЗАТВЕРЖУЮ»
Голова 
ВГО «ДИТИНСТВО»
Т.А. СУЧКОВА
2013 р.
 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Всеукраїнський фестиваль - конкурс дитячої та юнацької творчості

«Урок казки»

Всеукраїнського соціального проекту «Свято дитячих мрій»

 

І. Загальні положення

 

1.1. Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості "Урок казки" (далі Фестиваль) проводиться з метою виявлення, підтримки талановитих, обдарованих дітей та молоді у різних видах мистецтва (художнє виконавство, хореографічне, циркове, театральне, образотворче, декоративно-ужиткове мистецтво, літературна творчість), який проводиться щорічно.

1.2. Організаторами є Громадська організація «Дитинство» при підтримки Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Київської Міської Державної Адміністрації, Міністерству Культури України, Міністерству соціальної політики України.

Фестиваль «Урок казки» являє собою складову частину програми підвищення морально-культурного рівня майбутнього підростаючого покоління.  

     1.3. Загальне керівництво підготовкою та проведенням Фестивалю здійснює Громадська організації «Дитинство» та Український державний центр позашкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

1.4. Центральний оргкомітет встановлює порядок відбору претендентів, умови та порядок проведення завершального етапу Фестивалю.

 

ІІ. Мета та завдання

2.1. Метою конкурсу є  підтримка обдарованих дітей та молоді, в тому числі дітей соціально незахищених верств населення. Стимулювання творчої активності, формування в свідомості дитини позитивного образу-уявлення, певного ідеалу-носія бажаних поведінкових якостей і реакцій. Формування справжньої моделі поведінки на добро та зло, любов та дружбу, толерантність.

2.2. Завдання конкурсу:

     - підтримка і виявлення творчих та інтелектуальних здібностей у дітей та молоді;

     - сприяння розвитку та реалізації творчих ініціатив молодих

митців;

     - популяризація дитячої творчості, кращих зразків українського фольклору та зарубіжжя;

     - сприяння  розвитку та виховання поваги до української  мови  і культури;

     - обмін творчим досвідом.

 

ІІІ. Організаційний комітет

3.1. Для підготовки та проведення Фестивалю створюється оргкомітет до складу якого входять представники Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Громадської організації «Дитинство», Київської Міської Державної Адміністрації, Міністерству Культури України, Міністерству соціальної політики України та фахівці (за згодою).

3.2. Персональний склад  оргкомітету:

            - визначає загальну творчу концепцію конкурсу;

            - здійснює адміністративну та виконавчу роботу по проведенню конкурсу ;

            -  проводить інформування учасників конкурсу щодо усіх  етапів проведення, та висвітлює інформацію на сайті конкурсу: www.dutunstvo.com, http:udcpo.ucoz.ua

     - формує склад попечительської ради по місцях проведення полуфіналів конкурсу;

     -  встановлює форму заявки для участі у конкурсі;

     - здійснює підготовку, організацію та проведення конкурсу;

     - формує склад учасників  фіналу конкурсу –  творчої виставки робіт дітей та фінального Гала - концерту;

     - формує і затверджує персональний склад журі конкурсу;

     - розробляє  положення  про  нагороди,  спеціальні  премії та почесні відзнаки конкурсу;

     - розробляє програму фіналу конкурсу, організовує роботу творчих майстерень, виставок дитячої та юнацької творчості, влаштовує  зустрічі  з  митцями,  вченими,  відомими  громадськими діячами тощо в містах проведення полуфіналів конкурсу;

 

ІV. Порядок і термін проведення

 

     4.1. Фестиваль проводиться щороку поетапно з березня по жовтень місяць.

            І-й етап – районний, міський  проводиться з 1 березня по 15 квітня за результатами якого визначаються по одному переможцю в кожній номінації.

            ІІ-й етап – в Автономній Республіці Крим, обласний, Київський та Севастопольський міський – проводиться з 15 квітня по 15 жовтня за результатами якого визначаються по три переможці в кожній номінації;

            ІІІ-й етап – Всеукраїнський проводиться з 15 жовтня  по 15 листопада, журі Фестивалю  визначає переможців у кожній номінації.

            Переможці Всеукраїнського етапу запрошуються для участі в Гала концерті «Свято дитячих мрій»  і виставці творчих робіт  учасників в грудні місяці поточного року.

4.2. У І та ІІ етапі персональний склад оргкомітетів і журі, програми проведення етапу затверджуються керівниками відповідних закладів.

У ІІІ етапі персональний склад оргкомітетів і журі, програма проведення етапу затверджується Українським державним центром позашкільної освіти та Громадською організацією «Дитинство».

До участі в журі запрошуються професійні митці з усіх напрямів мистецтва, що включені до конкурсних номінацій.

 

V. Учасники Фестивалю

 

          5.1. До участі у Фестивалі запрошуються учні (вихованці)  загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних навчальних закладів та інших навчальних закладів віком  від  6  до  18 років (солісти або творчі колективи).

Фестиваль проводиться у трьох вікових категоріях:

перша - 6 - 10 років;

друга - 11 - 14 років;

третя - 16 - 18 років (включно).

            5.2.  Для участі у ІІІ етапі на адресу оргкомітету необхідно надіслати роботи  та заповнену анкету учасника (додаток №1,2).

Учасники переможці фінального ІІІ етапу отримують запрошення на  Гала – концерт, який буде проведений у грудні поточного року.

            5.3. Тема конкурсу 2013р: «Добро перемагає зло».

            5.4.  Конкурс проводиться у наступних номінаціях:

- вокальне мистецтво - «Чарівний голос» (народний, академічний, естрадний спів);

- хореографія - «Казковий реверанс» (народний танець, український народний танець, спортивні номери та ін.);

- оригінальний жанр - «Казка» (жонглювання, силове жонглювання, антипод, еквілібристика, хула-хуп, каучук; акробатика; ілюзіон, клоунада та ін.)

- література - «Казкова країна» (сценарії, створення авторської казки, можливо додаткове ілюстрування).

- образотворче мистецтво - «Казковий художник» (створення малюнка на казкову тему);

- декоративно-прикладне мистецтво «Золоті ручки» (роботи дітей, виконані своїми руками (виготовлення ляльок казкових героїв, виробів з місцевого природного матеріалу, моделювання та шиття костюма казкового персонажу, і т.д.)

- інструментальне мистецтво – «Музична феєрія» ( музичні твори-стара мелодія на новий лад).

5.5. Критерії оцінювання:

 

Номінація «ЧАРІВНИЙ ГОЛОС»

            Вокальне мистецтво - «Чарівний голос» (народний, естрадний,академічний спів): відео - аудіокасети або CD диски із записом не менше 2 пісень.

            Виступи оцінюються журі за критеріями: творча

індивідуальність, чистота виконання, відповідність репертуару вокально-технічним і віковим особливостям виконавців,  володіння  навиками  вокального мистецтва, якість музичного супроводу, емоційність виступу, культура виконавської майстерності,сценічна культура, естетика зовнішнього  вигляду, реалізація художнього задуму на основі усвідомлення музичної форми твору.

Тривалість виступу: для солістів до 4 хвилин,  ансамблів - до 5 хвилин.

 

Номінація «КАЗКОВИЙ РЕВЕРАНС»

            Хореографія - «Казковий реверанс» (народний танець,  український народний танець, спортивні номера та ін.)- відеокасети, диски із записом не  менше 3 танців (номерів, композицій) у відповідних сценічних костюмах.

            Виступи оцінюються журі за критеріями: музичний і танцювальний матеріал,оригінальність постановки номера, дотримання танцювальної лексики, виконавська та авторська майстерність, естетика костюмів і реквізиту,загальне артистичне враження,якість музичного оформлення.

Тривалість виступу до 10 хвилин.

 

Номінація «КАЗКА»

            Оригінальний жанр - «Казка» (артисти оригінального жанру (елементи фокусів) і театральні колективи з постановками казок - відеокасети, диски із записом не менше 2 номерів, композицій у відповідних сценічних костюмах.

            Виступи оцінюються   журі   за   критеріями: оригінальність постановки номера, дотримання правил поведінки та умов техніки безпеки, виконавська та авторська майстерність, естетика костюмів і реквізиту, загальне артистичне враження, якість музичного оформлення, яскравість виступу, цікавість номеру, уміння та бажання виступати перед глядачами.

            Тривалість виступу для артистів до 6 хвилин,  театральних колективів - до 10 хвилин.

 

Номінація «КАЗКОВА КРАЇНА»

Література - «Казкова країна» (сценарії, створення авторської казки, можливо додаткове ілюстрування творів)- літературні твори за тематикою казок: авторські казки, розміром не більше 3 сторінок формату А4.

Роботи оцінюються журі за критеріями: цікавість сюжету, відповідальність казкової тематиці, грамотність написання тексту, культура оформлення матеріалу на конкурс( ілюстрації, малювання головних героїв).

 

Номінація «КАЗКОВИЙ ХУДОЖНИК»

 

            Образотворче мистецтво - «Казковий художник» (створення малюнка на казкову тему)- малюнки виконані дітьми з 6 до 16 років, на папері  формату А3 або А4;

            Подані роботи оцінюються журі за критеріями: відповідальність тематики конкурсу, художній рівень та індивідуальність виконання, відповідність народним традиціям, композиційна досконалість роботи, жанрові різновиди робіт, відображення місцевого колориту, багатство індивідуальних творчих прийомів, якість оформлення робіт.

 

Номінація «ЗОЛОТІ РУЧКИ»

            Декоративно-прикладне мистецтво «Золоті ручки» - авторські роботи або фото робіт з описом (не менше 3 робіт). Подаються роботи виконані в різних техніках.

            Подані роботи оцінюються журі за критеріями: відповідність тематиці фестивалю, художній рівень та індивідуальність виконання, традиційність, композиційна досконалість роботи, жанрові різновиди, відображення місцевого колориту, багатство індивідуальних творчих прийомів, якість оформлення робіт.

   

Номінація «МУЗИЧНА ФЕЄРІЯ»

            Музичне мистецтво «Музична феєрія» - музичні твори ( народні музичні твори на новий лад): відео або CD диски із записом не менше 2 творів.

            Твори  оцінюються журі за критеріями: музичний матеріал,оригінальність постановки номера, дотримання музичної лексики, виконавська майстерність, артистичне враження,якість музичного оформлення.

            Тривалість музичного твору до 5 хвилин.

 

VІ. Журі Фестивалю

 

6.1.  Відбір учасників та  переможців полуфіналів конкурсу проводиться згідно рішення журі.

Конкурсні роботи та виступи учасників полуфіналів конкурсу оцінює професійне журі, до складу якого входять видатні діячі культури та мистецтва.

Рішення журі є остаточним та оскарженню не підлягає.

Переможці 1 –го, 2-го та 3-го етапів Фестивалю нагороджуються дипломами  Всеукраїнського соціального проекту «Свято дитячих мрій»

            Переможці 4-го етапу Конкурсу нагороджуються  кубками, дипломами та цінними подарунками від партнерів проекту «Свято дитячих мрій» на фінальному Гала Концерті. 

            Керівники (вчителі, викладачі, керівники студій тощо), що підготували переможців 3-го етапу Фестивалю нагороджуються дипломами і цінними подарунками та можуть відзначатися галузевими нагородами в установленому порядку.

            Роботи 3 етапу Фестивалю (полуфіналів) надсилаються регіональними Журі до оргкомітету з поміткою «Всеукраїнський дитячий конкурс «Урок Казки», Всеукраїнська Громадська Організація  «Дитинство»» на адресу:

03115, м. Київ, вул. Котельникова, 25, офіс 211. Всеукраїнська Громадська організація  «Дитинство» (044 2271200, dutunstvo@ukr.net).

У супровідних документах необхідно чітко вказати назву роботи, прізвище, ім’я та по батькові учасника, дату народження, повну домашню адресу, назву навчального закладу, клас (курс), а також прізвище, ім’я, по батькові вчителя, керівника студії, який його підготував до участі у конкурсі. Переможці отримують запрошення на зйомки дитячої телевізійної передачі.

 

VII. Фінансове та інформаційне забезпечення

     7.1. Джерелами фінансування  конкурсу  є  кошти  засновників, спонсорські,  благодійні  та  інші  кошти,  не  заборонені  чинним законодавством.

     7.2. Фінансова  діяльність  щодо  організації  та  проведення конкурсу  фестивалю  здійснюється  згідно  з чинним законодавством 

України. Виконавча Дирекція вправі залучати партнерські організації для співробітництва на основі договорів.

     7.3. Хід  проведення   конкурсу висвітлюється   у засобах масової інформації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

АНКЕТАУЧАСНИКА КОНКУРСУ «УРОК КАЗКИ» 
 
Місце для фото
 
   
(заповнюється організатором; номер анкети є конкурским номером роботи)
Дані про ОДНУ дитину-учасника (надалі – «Учасник»)
Прізвище  
Імя  
По-батькові  
Повний вік:     Датанародження:          
років   число   місяць   рік
Місце проживання місто, село, смт.   індекс  
вул.   буд.   кв.  
Навчальний заклад(№ школи, дошкільний заклад, інше)  
 
Телефон учасника конкурсу (моб.)  
Телефон законного представника дитини (моб.)  
 
Дані про КОЛЕКТИВ, що приймає участь у конкурсі (надалі – «Учасник»)
Назва колективу  
Кількість дітей   Вік дітей (перелічити)  
Населений пункт, район, область  
П.І.Б. керівника, викладача  
Телефон керівника, викладача (моб.)  
 
Бере участь у номінації (поставити відмітку)
       
  «Казковий реверанс» (хореографія)   «Казковий художник» (малюнки)
       
  «Казка» (жонглювання, акробатика, клоунада, тощо)   «Музична феєрія» (гра на музичних інструментах)
       
  «Золоті Ручки» (декоративно-прикладне мистецтво: виготовлення ляльок, пошиття їм костюмів, вироби з місцевого природного матеріалу, тощо)   «Казкова Країна» (література: сценарій, авторська казка)
   
       
  «Чарівний голос» (вокальний)    
 Примітка: 1.             Анкети без підпису законних представників дитини розглядатися не будуть!2.             Номер надається учаснику при прийомі роботи та реєстрації анкети учасника.3.             Робота, надіслана на конкурс, має містити наступну супровідну інформацію: номери телефонів учасників, ПІБ, вік, місто, дата.4.             Всі роботи, передані  на конкурс, не повертаються авторам незалежно від результату конкурсу.5.             Заповнені анкети надсилати разом з роботами за адресою:03115, м. Київ, вул. Котельнікова, 25, офіс 210, ТОВ «Атасов Сінема Груп», тел.(044) 227 12 00      *********************************************************************************************************************************
  1. Достовірність наведених даних підтверджуємо: батьки або особи, що їх замінюють: опікуни, усиновлювачі, ін. фізичні особи, які на правових підставах здійснюють виховання дитини (надалі – Законні представники).
  2. 2.     Всі матеріали (твори учасника, або зразки творів) та права на них добровільно передаємо організаторам для ознайомлення та вільного використання в подальшому з обов’язковим посиланням на автора.
 
Законні представники дитини з правилами участі та умовами  конкурсу  ознайомлені та згодні:
 
          
(підпис)   (П.І.Б законного представника)   (дата)
                                                   

 

 

 

WayBe

15 травня 2013, 13:00

Теги статті:
свято  урок казки  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Business for Sale Gold Coast Region

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Business for Sale Gold Coast Region [0]

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [0]

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"