kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Вибори 

“Не дай Боже, якщо хоч одна цифра в протоколі зміниться — 6 років тюрми без права на амністію!”

Анатолій Гриценко про вибори в Каневі:

“Не дай Боже, якщо хоч одна цифра в протоколі зміниться — 6 років тюрми без права на амністію!”

Канів знову прославився. Цього разу в питанні проведення віборів до Верховної Ради і підрахунку голосів. Щоб читачеві було зрозуміло, про що йтиметься далі, зазначу, що в ніч з неділі на понеділок на сайті Центральної виборчої комісії почали з’являтися результати попередніх підрахунків голосів окружними виборчими комісіями. Так, станом на полудень понеділка, 29 жовтня, за даними майже всіх окружних виборчих комісій країни на сайті ЦВК були вже попередні дані після підрахунку 10-20% даних протоколів. За даними того ж сайту, Окружною виборчою комісією по виборчому округу №197 (міста Золотоноша, Канів, частина Соснівського району міста Черкас, Золотоніський район, частина Канівського, частина Черкаського районів), було пораховано... лише 90 голосів. З’явилась інформація, що причина такої затримки з підрахунком даних виборчих протоколів — явна перемога опозиційного, а не провладного кандидата. За цією ж інформацією, згідно з паралельними підрахунками штабом опозиційного кандидата даних протоколів з “мокрими” печатками, опозиційний кандидат Леонід Даценко перемагає на виборах по 197 округу Богдана Губського з великим відривом — майже у 5 тисяч голосів.

Факт з призупиненням надходження інформації до ЦВК від окружної виборчої комісії, розташованої в Каневі, занепокоїв спостерігачів за процесом виборів у 197 окрузі і цю інформацію отримали керівники опозиції в столиці. До Канева виїхали заступник голови Верховної Ради Микола Томенко та народний депутат, голова комітету Анатолій Гриценко аби з’ясувати ситуацію на місці...

Анатолій Гриценко під час спілкування з членами виборчої комісії

Близько 15-ї години понеділка представники Верховної Ради уже спілкувалися з членами окружної виборчої комісії в Каневі, після цього піднялись на другий поверх, де знаходиться комп’ютерний відділ, що передає результати пірахунку голосів до ЦВК, — з метою поспілкуватися з людьми, які там працюють. Біля входу в комп’ютерне приміщення Анатолія Гриценка та Миколу Томенка зупинив офіцер служби безпеки, мотивуючи свої дії тим, що в це приміщення вхід стороннім особам заборонений. Почалось з’ясування прав депутата Верховної Ради та охоронника. Після кількох хвилин досить таки емоційного спілкування Анатолій Гриценко та Микола Томенко зайшли в приміщення, де з’ясовували причину, чому не передаються до ЦВК дані з підрахунку голосів за виборчими протоколами. Після 10-хвилинного спілкування з працівниками комп’ютерного відділу, депутати вийшли до журналістів аби зробили відповідні заяви стосовно того, що вони побачили і з’ясували.

Анатолій Гриценко та Микола Томенко намагаються увійти до кімнати, звідки передається інформація про результати голосування до ЦВК

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко зокрема заявив: “Очевидно, що йдеться про найгіршу виборчу комісію в Україні і я, на жаль, з повною відповідальністю кажу про це тому, що це єдина окружна виборча комісія, якщо подивитися в матеріали на сайті ЦВК, яка до 14 години 48 хвилин ввела інформацію... аж про 90 виборців. Я, як заступник голови Верховної Ради, і Анатолій Гриценко, як голова комітету, зобов’язані забезпечити парламентський контроль і, зокрема, контроль за виконанням закону “Про вибори народних депутатів”, здійснення підрахунку голосів. Отримавши звернення громади Канева про ситуацію, яка склалась у Каневі з підрахунком голосів, ми приїхали щоб розібратися в цій ситуації. Якщо з Києва дивитись на ситуацію в Каневі, то столичні журналісти, не заглиблюючись в цю ситуацію, повідомляють у ЗМІ, що на виборах по вашому, 197-му округу, перемагає Богдан Губський. Але якщо зайти на сайт ЦВК, то виявляється, що він перемагає лише тому, що підрахували лише 90 голосів.

Інформую вас, що серед 225 одномандатних округів — це єдиний округ в Україні, де на цей час пораховано лише 90 голосів. В силу різних обставин — політичних, владних, фінансових, організаційних — заблокована робота комісії. Ця комп’ютерна група (група, яка обробляє результати підрахунку голосів і передає їх до ЦВК, - авт.), яка, будемо розбиратись і не хочу нікого звинувачувати, виглядає поки що як організоване злочинне угруповання — якщо дві людини за змовою добу не виконують функцію, покладену на них Центральною виборчою комісією. Це називається “організоване злочинне угруповання”. Ми з юристом зараз будемо працювати, щоб такі речі не проходили безкарно. Але будемо сподіватися, що з моменту нашого втручання в ситуацію, результати протоколів будуть вводитись (в базу ЦВК, - авт.).

Представники Верховної Ради у комп’ютерному відділі з’ясовують причину затримки передачі даних до ЦВК

Зараз, за нашими підрахунками, по країні — близько 15 округів, де влада програє і її загальна установка дуже проста — максимально затягувати підрахунок, щоб шукати, де кома трактується як крапка, а крапка — як кома і віддати на уточнення. Що означає уточнення? Уточнення означає, що треба “давити” членів комісії, щоб результати уточнювались “так, як треба”. Тут ми бачимо реальний факт спроби втягти окружну комісію в фальсифікацію виборчої кампанії. Я не побачив жодного протоколу, де переміг кандидат Богдан Губський, щоб ці протоколи уточнювались. Нам треба буде відслідкувати діяльність дільниць, щоб належним чином у відповідності до законодавства реагувати: хто це робив — член комісії чи голова. Якщо ми побачимо, що протягом сьогоднішнього дня машина блокується і не запускається — ми звертаємося до ЦВК із заявою, що іде реальний саботаж і, згідно із законом, підрахунок має здійснювати ЦВК.”

Анатолій Гриценко, Микола Томенко та кандидат від опозиції Леонід Даценко спілкуються з журналістами

Доповнюючи сказане заступником голови Верховної Ради Миколою Томенком, Анатолій Гриценко зокрема заявив: “Абсолютно ясно з тих протоколів, які є, що перемагає представник опозиції. І в цьому полягає проблема — якби перемагала влада, все було б уже пораховано і ці дані були б уже введені (в систему ЦВК, - авт.). Ми побачили явний саботаж, причому, як не дивно, — під охороною служби безпеки. Офіцер служби безпеки думає, що він охороняє комп’ютерне приміщення для того, щоб не було впливу на інформаційну безпеку, а насправді покриває саботаж. Тому, що людина, яка повинна вводити дані з протоколів, десь пішла і півдня гуляла, коли всі повинні були бути на робочому місці. Тільки ми сказали, що їдемо сюди — заступник голови Верховної Ради і голова комітету — о 14.48 почали вводити дані. До того їх не було, тільки 90 голосів ввели вночі — і все. Я хочу зараз через пресу попередити: не дай Боже, якщо хоч одна цифра в протоколі зміниться — 6 років тюрми без права на амністію. Жодних жартів не буде! Мене не цікавить — Губський чи не Губський — будь-яка зміна в протоколі, яка стосується підрахунку голосів, — 6 років тюрми. І документи — всі протоколи — будуть зберігатися 5 років — до жовтня 2017 року, прийде новий президент і, висловлюючись їхньою мовою, “мало не покажеться”. Ми сподіваємось, що після сьогоднішньої “встряски” комп’ютерники вже будуть працювати і уточнені протоколи підуть швидко. Якщо ні — то це буде одна з перших окружних комісій, яка піде під суд”.

Валерій РЕВА, газета ВІКА №44, листопад 2012

WayBe

31 жовтня 2012, 14:55

Теги статті:
вибори  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"