kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > WayBe 

Незабаром іномарки можуть стати недоступними для звичайних споживачів

Причина – у ймовірному зростанні ввізного мита на імпортні авто – на 34%, як того вимагає від уряду Асоціація українських автовиробників «Укравтопром», аргументуючи це необхідністю «підняття з колін» вітчизняного автовиробника. Наразі триває розслідування щодо імпорту іномарок, звинувачених у нанесенні фатальної шкоди вітчизняному автовиробництву. І незабаром ціна на іномарки може суттєво зрости – на 40% для кінцевого споживача. Якщо ціни піднімуться аж настільки – найбільш доступні імпортні авто стануть недосяжними для звичайного споживача – і придбати їх буде не завжди можливо навіть у кредит. Банкам доведеться переглянути доступність автокредитування, автосалонам іномарок – доцільність подальшої роботи, а ринку авто доведеться знову вибиратись із такої ж прірви, до якої уже потрапляв  під час фінансової кризи. Про стан черкаського ринку авто наразі та його перспективи йшлося під час прес-конференції у Черкаському прес-клубі.

- Наразі черкаський авторинок розвивається дуже стабільно - і зростає, порівняно із минулими роками, - констатувала  засновник ТОВ «Колос Авто»  (офіційний дилер авто марок Mazda і Ford   в Черкаській області) Любов Воронова.  - Цьогоріч в Україні було продано 93811 авто, з них на Черкащині – 2379 (1459 – звичайних легкових та 138 – комерційних). За перше півріччя минулого року  в Україні продалося 93811 авто, із них на Черкащині  - 1719 авто. За весь 2009 рік в Україні продалося 162291 авто, на Черкащині – 4337. Отже, як бачимо, ринок поступово зростає і має високий потенціал для подальшого підвищення продажу. Сьогодні авто переважно купують молоді родини та молоді підприємці, значна частина авто купується у кредит (через партнерські програми банків та автосалонів). Найзатребуванішими залишаються авто з об’ємом двигуна 1,4-1,6 літри. На жаль, підняття ціни – через підвищення ввізного мита - передовсім торкнеться саме цього популярного сегменту авто (В- та С-класу). Наразі Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів підготувала план дій, спрямованих на недопущення підняття податків,  зборів на імпортні авто. Імпортер наших авто -  компанія «Віннер Імпортс Україна» - також підключився до спецрозслідування Мінекономіки, яке наразі проводиться стосовно імпорту авто. На мою думку, справедливим у цьому випадку було би звернення наших автовиробників до  держави стосовно надання їм пільг, а не спроби «випливати» за рахунок намагань «потопити» продаж імпортних авто.

- Те, що ми спостерігаємо – це звичайні спроби перерозподілу автомобільного ринку, - переконаний директор ПП «Мажар-2» (офіційний дилер авто марки Mitsubishi  в Черкаській області) Павло Острицький. – Я не вбачаю тут турботи про споживача – тільки про те, хто займе більшу частку автомобільного ринку.  Із 1997 року найбільший український виробник – Запорізький автомобілебудівний завод - мав величезні пільги від держави, у результаті ж маємо зняту із виробництва «Таврію», замінену китайською моделлю, яку він  сьогодні і збирає. Тобто, прогресу не відбулося.  Якщо сьогодні буде збільшено ввізне мито – українські виробники отримають пільгові умови, але жодного стимулу покращувати якість авто у них не буде – через величезний відрив у цінах на вітчизняні та імпортні автомобілі. Крім того, що за умови підвищення цін на імпортні авто відразу на 40%, вітчизняні виробники навряд чи утримають ціни на існуючому рівні – дуже великою буде спокуса підняти їх на фон зростання цін на іномарки. У результаті, подорожчають і імпортні, і вітчизняні  авто.

Сьогодні ніхто не заганяє покупців до автосалонів силою – вони самі обирають, купувати «Таврію» чи «Mitsubishi». Зростання мита поставить споживача у жорсткі рамки: переплачувати значні кошти - чи обирати не те, що хотілось би придбати, а те, що доступне. Якщо говорити про наші авто - під підвищення цін потрапить половина модельного ряду, ціни не піднімуться лише на авто з об’ємом понад 2,2 літра. Левова ж частка продажу припадає саме на авто з об’ємом до 2 літрів. Сьогодні у черкаських автодилерів розпродано склади, забиті автомобілями під час кризи,  практично в усіх дилерів наразі продаються авто цьогорічного випуску. До 20% проданих цьогоріч авто купувалося у кредит (на початок минулого року ця частка складала всього 5%). Тобто, люди прагнуть купувати авто, і ринок оживає. Внаслідок збільшення мита  він знову може «упасти», як під час настання фінансової кризи (у 2009 році продажі упали відразу на 78%) – і невідомо, коли зможе відновитися.

- Люди, що звертаються до нас за кредитами на авто,  часто купують його не суто для себе - для багатьох це пов’язано із бізнесом. Тому підвищення цін і неможливість придбати авто рикошетом ударить по малому і середньому бізнесу, - констатував керуючий регіональним відділенням «OTP Bank» в м. Черкаси Костянтин Саленко. – Автокредитування є одним із головних драйверів кредитування загалом: кредити на авто є одним із найзатребуваніших видів кредитів, наразі вони складають третину загального кредитного портфелю черкаського відділення «OTP Bank». Передовсім за автокредитами  звертаються люди, яким  не вистачає певної суми – і кредит дає їм можливість придбати саме конкретне обране авто. Розвиток авторинку стимулює банки проводити активніше кредитування: сьогодні умови автокредитів за лояльністю не лише стали «дорівнювати» докризовим - з’явились і нові лояльні програми. Однак, у випадку зростання цін на авто на 40% автокредити не будуть такими доступними: банк завжди повинен дбати про можливість повернення клієнтом суми позики. 

- Існує надія, що підняти ввізне мито Україні перешкодять її обов’язки перед ВТО, підписані під час вступу до Всесвітньої організації торгівлі, - зазначив директор ТОВ «Мажар-Авто» (офіційний дилер авто марки Volkswagen в Черкаській області) Микола Мейта. – Як відомо, уряд подав до ВРУ законопроект про зниження мита на ввезення автомобілів з 7% до 6%. Крім того, в країні спостерігається євроінтеграційний настрій…

WayBe

15 серпня 2011, 09:34

Теги статті:
авто  авторинок  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [0]

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"